Şimdi Ara

ERGENEKON GERÇEĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Danıştay saldırısından sonra ulusalcı diye tanıtılan şahıslardan birine dikkat çekiyoruz. 8 ay önce yapılan Ümraniye baskınında gözaltına alınıp serbest bırakılan ve Danıştay saldırısında da gözaltına alınıp adından çok söz ettiren emekli yüzbaşı Zekeriya Öztürk. Peki kendini binbaşı olarak tanıtan Zekeriya Öztürk kim? Ergenekon denilen örgütteki görevi ne? İşte bir ajan provakatörün portresi...
    Teğmenken Hristiyan olmuş, kiliseye gitmişliği ve haç taşımışlığı var. Üzerinde MİT'e, İran ve Barzani yönetimlerine ve çeşitli gizli örgütlere ait 10 kadar kimlik taşıyor. Askeri çevrelerden alınan bilgiye göre, yüzbaşı rütbesindeyken paranoyak tavırları ve davranış bozuklukları nedeniyle TSK'nın adını lekelememesi için ordudan istifaya zorlanıyor. Kendisini "emekli binbaşı", halen de TSK'ya ilişkili ve esrarengiz görevler yürüten biri gibi tanıtıyor… M. Zekeriya Öztürk, Danıştay suikastından sonra şöhret oldu.

    Danıştay saldırısından sonra özellikle Fethullahçı ve neoliberal medya tarafından "kilit isim" olarak tanıtılan Muzaffer Tekin'i, arandığını öğrenince teslim olmaması için ikna eden gruptan. Tekin olay akşamı Fenerbahçe Orduevi'nde aralarında Zekeriya Öztürk'ün de bulunduğu grupla yemekte.

    Eşinden gelen telefonla evinin polis tarafından arandığını öğreniyor ve hemen evine gitmek istiyor. Ancak grup kendisini kaçması için ikna ediyor. Bu davranış, Tekin'i suçlu durumuna sokmaktan başka bir işe yaramadı. Bütün senaryo bunun üzerine bina edildi ve Muzaffer Tekin Danıştay suikastının baş suçlusu olarak gösterildi.

    "Ulusalcı komplo" makarası da bu noktadan başlanarak sarıldı. Ulusal Kanal, o akşam Tekin'le birlikte yemek yiyen ekibin bir MİT ekibi olduğunu saptamış ve Haziran 2006'da bunu ekranlardan duyurmuştu.

    Sonrasında Zekeriya Öztürk'ü "ulusalcılık" adına yapılan her türlü provokatif eylemde görüyoruz. Siyah gözlükleriyle gazete sayfalarından hiç eksik olmadı. Son olarak da Ergenekon denilen operasyonda gözaltına alınan isimlerden!


    Listede Zekeriya Öztürk'ün varlığı, operasyonun niteliğini gösteren önemli verilerden. Tezgahı kuran Süpernato-Fethullahçı şebekesi, hedefine Öztürk gibilerden hareket ederek ulaşıyor.

    Tam burada önemli bir bilgi mevcut. Zekeriya Öztürk, 2005 yılında MİT İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne giderek üç buçuk saatlik bir bant doldurdu. Bandın içeriği İşçi Partisi ve Ulusal Kanal hakkında yalan bilgiler.

    Öztürk, bu eyleminden önce altı ay Ulusal Kanal'da çalıştı. Bu sırada özellikle İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in çevresine sızma çabasıyla dikkat çekti. Mitinglerde Perinçek'in yanında fotoğraf vermek için büyük gayret gösterdi! Altı ayın sonunda Ulusal Kanal'dan çıkarıldı ve hemen soluğu MİT İstanbul Bölge'de aldı.

    Öztürk'ün İşçi Partisi'yle ilgili faaliyeti bununla sınırlı değil. Ulusal Kanal'dayken Parti yönetimine girmek için büyük çaba harcayan Öztürk, ilişiği kesildikten sonra Zaman gazetesinde boy gösterdi. Elbette Perinçek ve İşçi Partisi hakkında yalan bilgiler vermek üzere.

    31 Temmuz 2006 tarihli Zaman'ın Öztürk'le görüşmeye attığı başlık şöyleydi: "Perinçek'in sağ kolu: İşçi Partisi içinde hâlâ PKK yanlısı bir yapı var"!


    Ergenekon tezgahını iyi anlayabilmek için Zekeriya Öztürk gibilerini kullanan merkezi doğru analiz etmek gerekiyor.

    AYDINLIK: "POLİSTEKİ, FETHULLAHÇI GLADYONUN TSK OPERASYONU"
    Aydınlık dergisi yeni sayısında Ergenekon tertibinin perde arkasını yazdı. Aydınlık, haberi "Polisteki, Fethullahçı gladyonun Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonu" başlığıyla verdi. Dergi, Emiyet Genel Müdürlüğündeki üst düzey Fethullahçı polislerin isimlerini saptadı.
    Fethullahçı ve hükümet yanlısı medyanın "En derin operasyon" diye adlandırdığı operasyon ile ilgili soruşturma sürerken Aydınlık dergisi gerçeğe ışık tuttu. Dergi, bu hafta bayilerde bulunan sayısında Ergenekon operasyonunu Emniyet içerisindeki Fethullahçı gladyonun yaptığını ve operasyonun hedefinin de Türk Silahlı Kuvvetleri olduğunu yazıldı.


    Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü çevrelerinde alınan bir belgeye yer veren dergi Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli üst düzey Fethullahçı polislerin isimlerini tek tek yayımladı.
    "Emniyetteki F Tipi Örgütlenmenin Etkin Elemanları" başlığını taşıyan belgenin en üstünde de Dink cinayetinde adından sıklıkla söz ettiren İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek yer bulunuyor. Dergi belgenin içeriğinin, Ergenekon operasyonuna ışık tuttuğunu ve operasyonun kimler tarafından kotarıldığının aydınlatıldığını söylüyor.


    Belgede 4 daire başkanı, 11 başkan yardımcısı, 32 şube müdürü, 3 başkomiser ve 3 öğretim üyesinin operasyonlardan sorumlu olduğu kaydediliyor. Başkanlığını Ramazan Akyürek'in yaptığı İstihbarat Dairesi'nin yüzde 90'ının bu cemaatin egemenliği altında olduğu belirtiliyor. Daire Başkan Yardımcılığı'nın, Değerlendirme, Eğitim, Organize, Teknik, Personel, A, B, C, Tekop, İdari ve Mali İşler, Bilgi İşlem, Ankara İstihbarat, İstanbul İstihbarat ve İzmir İstihbarat şube müdürlüklerinin cemaatin kontrolü altında olduğu ifade ediliyor.


    Aydınlık, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi, cemaatin etkin olduğu ikinci daire konumun altını çiziyor ve Tadoc, Mali Şube, Yüksek Teknik , Organize, Narkotik, İnsan Kaynakları şubelerinde gene Fethullahçıların ağırlığının bulunduğunu yazıyor. Haberde Terörle Mücadele ve Güvenlik dairelerindeki cemaatin etkin isimleriden de söz ediliyor ve Fethullahçı polislerin
    Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Personel, Kriminal, Asayiş, Eğitim ve Bilgi İşlem dairelerinde de bulunduğunu belirtiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafernur -- 24 Şubat 2008; 19:02:43 >







  • zekeriya öztürk
    http://img87.imageshack.us/img87/3184/zekeriya20ozturk1vs5.jpg
    ramazan akyürek
    http://img216.imageshack.us/img216/3715/ramazanakyurek1oo7.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafernur -- 24 Şubat 2008; 19:09:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.