Şimdi Ara

Ergenlikte boy kısalabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamünaleyküm öncelikle.Benim yaşım 16,boyum anlamadığım bir şekilde sürekli farklı çıkıyor.Endokrinde ölçündüm 1.65 çıktı,okulda 1.67 çıktı,çocuk doktorundan 1.66 çıktı,eczanede tabanlı ayakkabıyla ölçündüm dalgınlık ile 1.67 çıktı.En son okulda ölçündüm yeniden ve ayakkabısız 1.65,tabanlı ayakkabıyla 1.70 çıktım. İşin tuhaf yaniysa şu,2 -3 ay gibi bir süre içerisinde sanki eskisine göre kısaldı gibi hissediyorum,ayriyeten saçlarım falan dökülmeye başladı.Uyku düzenim deseniz asla yok zaten.Boyum kısalmış olabilir mi,böyle bir şey mümkün müdür?Bir sporla uğraşmıyorum bu arada,annemle babam da benden uzun.Lutfen cevap verin,bilgili olanlar beni aydınlatsın.İyi forumlar.

    Not:Endokrinoloji doktoru,ergenlik bitmiş ama boy plaklarin 17 yaşında kapanır muhtemelen,plaklarin açık dedi.Sigara kullanıyorum bir de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkFoxOnline31 -- 22 Nisan 2024; 23:48:20 >



  • Ergenlik bitmiş ne demek ya? 16 yaşında bir çocuğun ergenliği nasıl bitiyor? Doktor bir tarafından sallamış. Boyunun ölçüsü her yerde farklı çıkar normal bir şey. Ergenlikte boy kısalması diye bir şey mümkün değil. Farklı yerlerde aldığın farklı boy sonuçlar seni yanıltmış olabilir. O saçmalığı tüketmeye devam edersen annenin bile boyunu geçemiceksin. 16 yaşında çocuğun sigarayla ne işi olabilir a.oyim.

  • Harbiyeli 3779 kullanıcısına yanıt

    Reis eyvallah sağolasın düşüncen için,yardımcı oldun.Şimdi maalesef cidden devir çok değişti.Ben çevrem yüzünden başlamadım sigaraya ama çevre yüzünden düzenli tüketmeye başladım.Ben lise 3üm ve lise 1 ler de dahil neredeyse okulun yarısından fazlası sigara kullanıyor.Okulum da Bursa'da,varın gerisini siz düşünün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kankam olabilir ama lise bittiğinde hayat kaldığı yerden devam etmicek, acil bırak onu. Hormonlarını baskılıyor ve uzamanı engelliyor. Belki de ergenliğin gerçekten bitmiştir doktor doğru söylemiş de olabilir. Uyku düzenini, beslenmeni çok keskin bir şekilde değiştirmen gerekiyor. 24 saatin en az 8 saati uyumalısın kaçta yattığının bir önemi yok 8 saat uyu yeter, abur cuburu komple kesiyorsun, içinde yağ olan yiyebileceğin besinler sadece et ve süt ürünleri olmalı. Spor yaparsın yapmazsın sen bilirsin ama durumun ciddiyetinin farkına var. 21 yaşında gelmeden uzama ihtimalini max'a çıkarırsın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.