Şimdi Ara

Ericsson, Türkiye'deki Ar-Ge çalışmalarını güçlendiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  


    Ericsson, Türkiye'deki Ar-Ge çalışmalarını güçlendiriyor


    Türkiye pazarının bölgedeki önemi ve ülkemizdeki Ar-Ge kaynaklarının dünya çapındaki değerine dikkat çeken Ericsson, Türkiye'deki Ar-Ge kapasitesini artırdığını duyurdu. ST-Ericsson bünyesindeki IC Design Center'da (Çip Dizayn Merkezi) görev yapan yüksek nitelikli yaklaşık 50 mühendis çalışmalarını bundan böyle Ericsson çatısı altında sürdürecek. Yeni ismiyle Ericsson Mikroelektronik Ar-Ge Merkezi?nde küresel standartlarda yürütülen çalışmalarla Türkiye'deki operatörlere daha yoğun destek sağlanacak. Ericsson Türkiye Genel Müdürü Özgür Tohumcu,


    Ericsson'un hem küresel hem de Türkiye'ye yönelik stratejileri içerisinde Ar-Ge'nin büyük önem taşıdığını vurgulayarak şunları söyledi: "Müşterilerimizin büyümesi ve kârlılığının daha ileri seviyelere taşınması adına, Türkiye telekomünikasyon pazarının gelişmesine büyük önem veriyor ve bu doğrultudaki hedeflerimize ulaşmak için yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Bu hedeflere giden yolda Ar-Ge kilit bir rol oynuyor." 


    1996 yılında kurulan IC Design Center, yarı-iletkenlere yönelik Ar-Ge çalışmaları yürütüyor. Bugün ST-Ericsson bünyesinde yer alan IC Design Center?ın odaklandığı başlıca alan ise kablosuz bağlantı çözümlerinin geliştirilmesi.

    Burada görev yapacak yaklaşık 50 mühendisin Ericsson?a transferi, ST Ericsson Türkiye'nin Ericsson Türkiye tarafından satın alınmasıyla tamamlanacak. Transfer  2010 yılı Ağustos ayı sonuna kadar gerçekleşiyor olacak..


    2009 yılında gerçekleşen ve 100'den fazla mühendisin Ericsson bünyesine geçtiği Bizitek satın almasının ardından Türkiye, Ericsson için önemli bir Ar-Ge merkezi konumuna ulaşmış bulunuyor.









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.