Şimdi Ara

Erkek Kedimi Kısırlaştıracağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet erkek kedimi kısırlaştıracağım. Kendisi 8-9 aylık ve sanırım 5-5,5 kilo. Daha önce hiç anestezi yapılmadı bu ilk olacak. Korkuyorum bir şey olmasından. Artık yapma zamanı geldi sanırım çünkü bana rahat vermiyor, dişi kedi sanıp saldırıyor. Avantaj ve dezavantajları nelerdir? Daha önce yaptıranlar varsa nasıl bir deneyimdi? Nelere dikkat ettiniz ve kediniz de ne gibi değişiklikler oldu?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReinhardTristanHeydrich

    Evet erkek kedimi kısırlaştıracağım. Kendisi 8-9 aylık ve sanırım 5-5,5 kilo. Daha önce hiç anestezi yapılmadı bu ilk olacak. Korkuyorum bir şey olmasından. Artık yapma zamanı geldi sanırım çünkü bana rahat vermiyor, dişi kedi sanıp saldırıyor. Avantaj ve dezavantajları nelerdir? Daha önce yaptıranlar varsa nasıl bir deneyimdi? Nelere dikkat ettiniz ve kediniz de ne gibi değişiklikler oldu?

    Sürekli evde bakıyorsanız kısırlaştırmayı düşünmeniz mantıklı.Zaten dışarıda da olsa kısırlaştırmak hayvanı dışarıda doğacak olan yavrular açısından olumlu bir durum.Çünkü çoğu anne kedi zaten yavrusuna bakamıyor şehir yaşantısında ve bir çoğu ölüyor yavruların.Bende erkek kedimi sizinkinden daha ufakken kısırlaştırdım.Dikkat etmeniz gereken konuların başında güvendiğiniz bir yere bu operasyonu yaptırmanız geliyor bence.Erkek kedilerde daha kolay geçen bir operasyon ama anestezi durumundan dolayı risk olduğunu zaten veterinerlerde kabul ediyorlar.Ben operasyondan sonra eve alınca hareketsiz bakışlarını görünce bir hayli korkmuştum ama ertesi gün kendine gelince rahatladım.Bazı kedilerde operasyondan sonra hareket bakımından durgunlaştığını söylerler ama benim kedimde böyle bir şey olmadı açıkçası Güvendiğiniz bir veterinere yaptırdıktan ve söylediklerini dinledikten sonra çokta korkacak bir şey yok.Zamanı çok geçirmeyin




  • ben olsam kısırlastırmam . yinede kedinin hayatını düşünüp yapmam gereklide olsa
  • Kesinlikle kısırlaştırmanızı öneririm. Anestezi olayında her zaman risk vardır. Biraz yağlı olan kedilerde anesteziden uyanma biraz daha uzun sürebilmektedir. Bunun yağ doku ile alakası vardır. Çok küçükte olsa risk olsada yaptırmanız gerektiğini düşünmekteyim.
  • Herkese cevapları için çok teşekkürler. Zaman kaybetmeden yaptırmayı planlıyorum. Çünkü hem bize hem ona eziyet oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.