Şimdi Ara

Erkek olup Hemşirelik düşünen var mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
8
Favori
39.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazmış ya standart 2200-2500 diye.
  • peki koç üniversitesinde tam burslu hemşirelik mi okumak daha mantıklı yoksa ist. medipol üniversitesinde yüzde 25 burslu ftr okumak mı ?

    ftr okuyan bir kuzenim var, ona göre ftr okumam daha mantıklıymış ama birde size danışayım dedim. koç üniversitesinde hemşirelik okursam bi farkım olacak mı (maaş konusunda felan)? koskoca koç yani sonuçta

    eğer farkım olmayacaksa neden çoğu üniversitenin hemşirelik taban puanı 80 bin ile kapatırken koç 64 bin ile kapatıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: portatifparçacık

    Yazmış ya standart 2200-2500 diye.

    1600 başlıyor diye duydum sağlam kaynakdan devlette özelde askeri ücret bende yaZacam ama çok aabartılıyor doktor olmuyoruz bu gerçeği kabullenip yazmamız lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STAN-erdem -- 28 Haziran 2013; 11:34:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisans mezunu hemşire maaşları 1500 civarlarında, bunun yanında 600 küsür bir sabit ek ödeme ve hastaneye bağlı değişmekle birlikte 100 ila 800 lira arası hastaneden döner sermaye almaktasınız. Bu durumda kazanç 2200 ila 3000 lira arasında değişmektedir. Maaş demek yanlış olur, ele geçen aylık kazanç diyelim. Paranız varsa FTR okuyun. Fizyoterapistler özellerde iyi kazanıyor, bu nedenle üniversite önemli. Ancak FTR'nin geleceği konusunda yorum yapamam. Neticede 250 hemşire çalışan bir hastanede 1 fizyoterapist de çalışabiliyor. 4 yıl sonra ne olur ben bilemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutyuksel -- 6 Temmuz 2013; 20:00:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1stanbullu

    peki koç üniversitesinde tam burslu hemşirelik mi okumak daha mantıklı yoksa ist. medipol üniversitesinde yüzde 25 burslu ftr okumak mı ?

    ftr okuyan bir kuzenim var, ona göre ftr okumam daha mantıklıymış ama birde size danışayım dedim. koç üniversitesinde hemşirelik okursam bi farkım olacak mı (maaş konusunda felan)? koskoca koç yani sonuçta

    eğer farkım olmayacaksa neden çoğu üniversitenin hemşirelik taban puanı 80 bin ile kapatırken koç 64 bin ile kapatıyor?



    hocam sorman hata, ftr ye git gözün kapalı yaz yani, hem garanti hem yüksek maaş. yani hemşireliğe göre yüksek. okula vereceğin tüm parayı 1-1,5 yıldaa kapatırsın sonra gelsin paralar :)))




  • lisans mezunu hemşireler özelde ne kadar maaş alıyor ? @kgocmen40
  • arkadaşlar iğrenç yönleri olsa bile, 100k da falan mühendislik yazmaktansa hemşirelik gibi meslekleri gözden geçirin derim. Mühendislik piyasasını yakından biliyorum tecrübeliyim. 100k daki okulu sallayın 40k daki okullardan bile iş bulamama ihtimaliniz var. İş bulduğunuzda da it gibi çalıştırıp azıcık maaş verirler, eğer beğenmezseniz kovarlar. Sizin gibi bir sürü aç adam olduğu için işverenin korkusu yok. Her taraf zibil gibi mühendis kaynıyor.

    Kurumsal büyük şirketlere kapak atmak çok zor, belli başlı okullardan mezun olmanız lazım. Yine de siz bilirsiniz. Benden söylemesi. 4 senenizi boşa harcamaktansa, para kazanabileceğiniz bir alana yönelin diyorum.
  • hemşir diye bir kelime yok. Hemşire farsça olduğu için Arapçada olduğu gibi sonuna getirilen e harfi dişilik eki değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackmetal0090

    lisans mezunu hemşireler özelde ne kadar maaş alıyor ? @kgocmen40


    Özel sağlık kuruluşuna ve kişiye göre değişir. Yeni mezunum en fazla aldığım teklif 2100 TL, en düşük 1500 TL. Henüz başvurduğum tüm kuruluşlarla görüşmedim. Bazı yerler 2500 civarı da veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dKeep

    İyi bir yerde okumayacaksan mühendislik yazmak manasız.
    Elini sallasan mühendise çarpıyor. Hedefin illaki mühendislik değilse yaz git derim.
    Sıradan yerlerde mühendislik okumaktansa hemşirelik, laborantlık, tıbbi dökümantasyon yazar giderim.
    Şuan bir hemşirenin maaşı bir fizyoterapistle, bir psikologla aynı. Daha bunun döner sermayesi var. Atama sıkıntısı yok. Gidip 5 yılımı iş imkanı olmayan bir mühendisliğe vereceğime bu saydığım bölümleri yazarım şahsen.

    +1
  • Daha dün ablamın hemşire olan bir arkadaşıyla konuştum.
    Üniversite hastanesinde çalışıyor, ne kadar maaş alıyorsun dedim her ay döner sermayeyle birlikte 2850 tl geçiyor elime dedi.
    4 yıl okuduktan sonra direkt 2850 tl gibi bir maaş alacağınız tek meslek.
    Türkiye standartlarına göre de çok iyi para. Muhakkak düşünün derim.
  • Hemsir diye bir kelime yok erkek hemsire olacaksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yıldız Tozu

    Hemsir diye bir kelime yok erkek hemsire olacaksiniz.

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknolog_omer

    quote:

    Orijinalden alıntı: ofcx

    beyler hemşirelik değil hemşirlik o mesleğin adını bilin önce

    Hemşir hemşirelik bölümü okuyup erkek hemşirelere denir .
    Yani bölümün adı hemşirelik ama okuyuca hemşir oluyoruz.

    Ayrıca bölüm 4 yıllık mı ?


    valla komedisiniz, başka birşey değilsiniz. hemşir'miş o ne öyle şimşir gibi. bide hemşirelik adını hala dişilik var diyorlar daha komik oluyorlar.

    bilin diye söylüyorum; HEMŞİRE: (hem-şira) Farsça'da hem aynı anlamında kullanılıyor. (hemcins= aynı cins gibi) Şîr, süt demek. Hem-şîre sütkardeş anlamında yani...
    Osmanlıda uzun süren savaş yıllarında kadınlar cephe gerisinde hastalarla ilgilendiği için askerler, nezaket örneği olarak onlara hemşire (sütkardeş) diye hitap ederlermiş. Bu da kan bağımız olmasa da sen benim kardeşim gibisin demenin nazik şekli.

    ""yani hemşire kelimesinin dişilikle bir alakası yok. o dönem savaşlarda hep erkekler olduğu için, sağlık işlemlerini mecburen kadınlar yapıyordu, buna hekimlik de dahil. ""

    hele bir de kendine hala sağlık memuru diyen erkek hemşireler var, onlar daha komik. diyeceksin "birader kimliğini göster bakalım ne yazıyor" diye, gösteremez. ayrıca ebe olupta kendini hemşire diye tanıtanlarda bir başka komik. zaten bizim milleti anlamak mümkün değil.

    "hemşirelik" sıfatını kaldıramaycak erkekler, lütfen bu mesleği seçmeyin. vatandaş "hemşire bey" diye hitap ettiğinde bozularak komik duruma düşüyorsunuz. hiç bozulmazsanız insanlar "erkek hemşire" sıfatına daha kolay alışacaktır, sizde öyle.

    *cevaba gelince: mis gibi meslek hemşirelik. mühendislik okuyup, işsiz üniversiteli kervanına katılmaktansa, hemşirelik okuyup gayet iyi bir maaşla genç yaşta işe başlarım daha iyi. ayrıca artık hemşirelik bölümünde okuyanların yarısı erkek, yani diğer normal bölümler gibi. kendinizi yığınla kızın arasında bulacağınızı sanmayın, küsersiniz. hatta ilerleyen yıllarda bunu gören akıllı erkek kardeşlerimiz bu bölümdeki erkek sayısını arttıracaklar, demedi demeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emree44 -- 22 Kasım 2013; 2:48:14 >




  • Zaten o "hemşir" kelimesini mesleği içine sindiremeyenler kullanıyor. Çalışmaya başladım, kimlik kartıma sağlık memuru yazmışlar. Söyledim "hemşire" yazdırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutyuksel -- 4 Aralık 2013; 23:16:06 >
  • Koç hemşireliği kazanabiliyorsanız düşünmeyin bile...

    Mezuniyet sonrası iş bulma ve yaşam standartı açısından Koç hemşireliğe yetecek puanla gideceğiniz her okuldan kat be kat iyidir...
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingeniarius -- 28 Kasım 2013; 19:22:10 >
  • Arkadaslar bende Endursti muh. 4 yillik hemsirelik arasinda kaldim. Tip cokjstiyordum tutmadi, ftr ve hemsirelik lerden birini secebilirim. Suan % 50 burslu ozel universiteler tutuyor hemsirelikte. Sizce tercih etmeli miyim? Universiteden mezun oldugumda bana ayrimcilik haparlar mi? Hangiuni den mezun okdugunuz onemli mi? Firsatim olursa ingilizce olarak okumk istiyorum hemsireligi agir gelir mi? Bu sene tercih yapicam yardimci olursaniz sevinirim. Mf3 puanim 267 onerebilceginiz universitede varsa bakabilirim.
  • Kan tutuyorsa gitmeyin :D
    Ben gittim epey yilim bosa gitti gecer diye bekledim hep :(


    Devlette 2.5 a kadar cikarsin acilde calisirsan ilk yil.
    Ozelde 800 - 900 a talim edersin ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaterinaPoo

    Kan tutuyorsa gitmeyin :D
    Ben gittim epey yilim bosa gitti gecer diye bekledim hep :(


    Devlette 2.5 a kadar cikarsin acilde calisirsan ilk yil.
    Ozelde 800 - 900 a talim edersin ;)


    Hocam beni kan tutuyor, keskin cisimlerede bakamiyorum elime aldigim zaman tuhaf oluyorum. DBir doktora sormustum bana alisirsin demisti. O bir sey degil, artik o kismini atlaticam bir sekilde terapistle pisikolojik destek alarak.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.