Şimdi Ara

silinsin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
5.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Endyk34 E kullanıcısına yanıt

    Bu nedir?

  • Ermenistan'a gittin mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TRUPROX kullanıcısına yanıt

    Evet


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Endyk34 E kullanıcısına yanıt
    Oradaki Türk nefreti oranına 10 üzerinden kaç puan verirsin?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Peter Jones P kullanıcısına yanıt

    Ermeniler değil Hattiler ilk sahipleri, Kuzey Kafkasya halkları da dilleri ve kültürleri benzediği için kendi ataları olduğu tezini öne sürüp araştırıyorlar. Ermeni ve Rumlardan önce pek çok halk yaşadı Anadolu'da ve Ege adalarında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TRUPROX kullanıcısına yanıt

    10


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    anadolunun yerlileri ermeniler yalnız yani ilk sahipleri


    Küçük Asya'da anıtsal yapılar diken insanların varlığı 10.000 yıldan öncesine taş devirlerine kadar gidiyor (bknz: Şanlıurfa'daki Göbeklitepe, Urfa'da Edessa antik kentinin kalıntıları da mevcut, diğer bir örnek Konya'daki 7000 ila 9000 yıl öncesine tarihlenen Çatalhöyük yerleşimleri). İlgili zaman periyotlarının büyüklüğünü düşünürsek Küçük Asya'nın "ilk sahipleri" çoktan ortadan kalktılar. Günümüzde yaşayan hiçbir millet bu kadar eski değil. Anadolu'da muhtemelen zaten onbinlerce yıldır insan varlığı söz konusu bunları nasıl diyebiliyorsunuz hayret doğrusu zira bizim gibi kısa ömürlü organizmalar için akıl almaz, çılgıncasına uzun bir zaman dilimi bu.

    quote:

    Hayır, hristiyanlık arap yarımadasına indi ve ilk hristiyanlar kudüslüler oldu. ermeniler o dönem bugunkü hatay merkezli olmak üzere suriye civarında yaşamaktaydı. Buna inanmıyorum ihtimal de vermiyorum.

    Fakat dünyanın ilk kilisesi Dönemin ermeni krallıgında yapıldı. Bildiğim bu.


    İlk Hıristiyanlar anlaşıldığı kadarıyla Yahudiye ve Celile'nin İsa'nın izinden gitmeye yeltenmiş bir grup Yahudisi. Şüphesiz bir şehrin toptan Hıristiyan olmasıyla ilk Hıristiyanlar ortaya çıkmadılar. Bu gerçekçi olmayan çok farazi bir yaklaşım. Hıristiyanlığın erken yayılışı oldukça yavaş, Roma dünyasının geniş doğu vilayetlerini kapsayan bir süreç olarak gelişti. Bir şehrin Hıristiyanlığı benimsemesiyle olmadı. İncil'de İsacıların İsacılığı yayma faaliyetlerinin anlattıldığı Habercilerin İşleri kısmında dahi Hıristiyanlığın başlangıçtaki bu yavaş ve gezgin yayılma şeklini görebilirsiniz. "Kilise" ise bir yapı olmanın ötesinde Yunanca kökenli bir kelime olarak bir cemaati, dinsel topluluğu anlatıyor. İlk kiliseler Hıristiyanlığı benimsemiş şahısların toplandıkları kendi özel mülkiyet evleridir ve ilk kilise (cemaat) şüphesiz ki Mesih addedilen İsa ve onun Havarileridir. Tüm kiliseler bu ilk kilisenin meşru varisi olduklarını iddia ederler. Açıkçası Ermeni olduğunuzu söylüyorsunuz ama halkınızın dinini yeterince araştırmamışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok yaşa Azerbaycan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt

    https://www.instagram.com/fuzuli_xeber/tv/CXiOQYrAt5t/?utm_medium=copy_link 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Endyk34 -- 19 Aralık 2021; 12:21:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Endyk34 E kullanıcısına yanıt
    Adamlar en azından böyle davranmıyor.
    https://mobile.twitter.com/A_zerbaijan_/status/1469638625717534731?s=20

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bizim en sevdigimiz komsulardan biri ermeni ve kastamonuluydu . ben insan olarak bakiyorum

    ataturku turkiyeyi seviyorsa ulkesine milletine bagliysa benim kardesimdir .

    musluman olup ulkesine milletine hainlik yapiyorsa asil benim dusmanim onlardir .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradaki ermeniler artik ermeni degil turk olarak goruyorum. bence onlarda kendilerini boyle goruyor . sadece inanislari farkli umarim cem karaca gibi olmeden musluman olurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş iyi haftalar benim Ermeni asıllı bir arkadaşım var 18 senedir görüşürüz ve yemek yeriz yani çok iyi anlaşırız Kendisi İstanbul Kadıköy'de yaşar ve Göztepe'de tuhafiye dükkanları var siz nerede yaşıyorsunuz ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adalarliyim ama şuan Kartal'da yaşıyorum. Kadıköy'de çok Ermeni olduğunu biliyorum hepsi iyi, aydın , maddi durumu iyi kişilerdir...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün sıkıntı dönemin ermenilerinin, ki muhtemelen tamamı da değil, ruslarla işbirliği yapmış olması. O ihanet milletlerimiz arasındaki ilişkileri tamiri neredeyse imkansız bir hale getirdi.


    Nitekim ben insanların dedelerinin günahlarından sorumlu tutulmasına karşıyım. Haksız bir davranış bu.


    Ermenilerin bu soykırım iddiası ile avrupalıların maşası olması da güncel bir sorun. Mesela ben bu şekilde davranan ermenileri sorumlu tutuyorum, ama kendi yaptıklarından, dedelerinin suçlarından değil.

  • Alıntı

    metni:
    Fransada 1, ABD de 4, Rusya'da 7 milyon ermeni var. Bunlar büyük oy kitleleri. Sadece bu sebepten ötürü ermeni soykırımını savunuyor bu ülkeler. Sadece üçü...


    Amerika Birleşik Devletleri'nde Ermeni diasporası 4 milyon değil, 1.5 milyona yakındır. En iyi ihtimalle, oy kullanma hakkına sahip olanları referans alırsak yaklaşık 1 milyon Ermeni'nin oy hakkına sahip olduğunu söyleyebiliriz. 2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde 155,5 milyona yakın seçmen oy kullandığına göre. Tüm Ermeni seçmenin oy hakkını kullandığı varsayıldığında, Ermeni oy oranı yaklaşık olarak %0,6 olacaktır. Bu büyük bir oy oranı değildir. Dolayısıyla iddia asılsız.


    Fransa'da Ermeni diaspora nüfusu 1 milyon değildir. Farklı farklı kaynaklar 250-750 bin arasında bir değer verirler. Biz bunun en büyük değerini alsak bile seçmen sayısı tahminen 400 bin civarında olabilir. 2017 Fransa cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılan oy sayısı yaklaşık olarak 31 milyon olduğuna göre, tüm Ermeni seçmenin oy hakkını kullandığı varsayıldığında, Ermeni oy oranı yaklaşık olarak %1,3 olacaktır. Bu da büyük bir oy oranı değildir. Bu iddia da asılsızdır.


    Rusya'da 7 milyon Ermeni diasporasının yaşadığı iddiası da epey uçuk ve gerçekten uzaktır. 2010 Rusya nüfus sayımında Ermeni nüfusu 1.2 milyon olarak belirlenmiştir. 2021 yılını referans alırsak Rusya'da yaklaşık olarak 2 milyon Ermeni diasporasının olduğunu söylemek mümkündür. Ermeni seçmen oranını da muhtemelen 1.3 milyon civarında olacaktır. 2018 Rusya devlet başkanlığı seçiminde yaklaşık olarak 73,5 milyon oy kullanıldığına göre, tüm Ermeni seçmenin oy hakkını kullandığı varsayıldığında, Ermeni oy oranı yaklaşık olarak %1,75 olacaktır. Bu da büyük bir oy oranı olmadığına göre bu iddia da asılsızdır.


    Bazıları, bu oranların ufak oldukları halde önemli bir rol oynadığını söyleyebilir. Fransa ve Rusya'da adaylar arası oy oranları büyük farklar içerdiği için bu doğru olmayacaktır. Birleşik Devletlerdeyse Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arası oy oranı yakın olmasına rağmen her iki tarafta soykırımı kabul etsin ya da etmesin kullanılan ifadeler ve açıklamalarla Ermeni diasporasından oy alabilirler. Örneğin Donald Trump, 1915 olayları için soykırım değil, "Büyük Felaket" ifadesini kullanmıştı. Mesele Ermeni oylarını almaksa soykırım ifadesinin kullanılması ya da kabul edilmesi gerekli değildir. Soykırım ifadesi yerine "Büyük Felaket" gibi ifadelerin kullanılmasının bir diğer avantajıysa Türkiye'yle ilişkilerin daha olumlu seyretmesi olabilir. Dolayısıyla oy için soykırımın kabul edildiği iddiası gerçekten epeyce uzaktır.



    Alıntı

    metni:
    Fakat ilk Ermenistan Cumhurbaşkanı bile soykırım yok, Biz haddimizi-hududumuzu aştık ve rus oyunlarına geldik, ağzımızın payını aldık diyor. (Evet tam olarak yazdığım gibi)


    Bu oldukça popüler ve sahtekarlık içeren bir iddiadır. Ovannes Kaçaznuni, Taşnak Partisi'nin Yapacağı Bir Şey Yok isimli raporunda böyle bir şey söylememiştir. Viken L. Attarian'ın ortaya koyduğu üzere raporun çevirileri orijinal Viyana baskısından oldukça farklıdır. Orijinal metinde Kaçaznuni şu ifadeleri kullanıyor:


    "1915'in ikinci yarısı ve 1916 yılının tamamı bizim için umutsuzluk, çaresizlik ve yas dönemleriydi. Mülteciler, Holokost'tan kurtulanlar, Rus illerini onlarca ve yüz binlerce kişi dolduruyordu. Aç, çıplak, hasta, dehşete düşmüş ve çaresiz insan seli, köylerimize ve şehirlerimize akın etmişti. Zaten yıkılmış ve aç durumda olan bir ülkeye gelmişlerdi. Birbirleri üzerinde yığın halindeydiler, gözlerimizin önünde kapı eşiklerimizde hastalıktan ve açlıktan ölüyorlardı."


    Ayrıca bu raporda anlatılanlar 1920 Türkiye-Ermenistan savaşı hakkındadır. Soykırım hakkında pek fazla bir şeyden söz etmez. Bu özelliğinden ötürü rapor üzerinden yapılan cımbızlama safsataları da oldukça yaygındır.


    Alıntı

    metni:
    Basitçe; Türklere karşı Kürtler hariç ayaklanma yapmayan azınlık yoktu. Bunlardan biri de ermenilerdi. 1890-1915 arasında Tam 600 Bin Türk'ü yani o dönem her 10 türkten birini köy merkezindeki camilerde yakarak öldürdüler. bu sürecte kendilerinden de 20 bin civarı öldü.


    Kaynaksız tarih yapılmaz. Böyle bir bilgiye erişemedim.


    Alıntı

    metni:
    1915'te ise doğuda devletleşmeye başladıkları için Suriye'ye sürüleceklerdi. Yolculuk sırasına Hamidiye alayları (2. Abdulhamidin kolluk kuvvetleri) Trenlerin yolunu kesip 400 bin kadarını vahşice öldürmüştür.


    II. Abdülhamid 31 Mart Vakası(1909) vesilesiyle tahttan indirildi. İttihat ve Terakki Fırkası, Hamidiye Alayları adını 1910 yılında, Aşiret Süvari Alayları olarak değiştirmişti. Aşiret Süvari Alayları'nın, Trenlerdeki 400 bin Ermeni'nin yolunu kesip öldürdüğünü kabul etmek, zaten soykırımın veya en iyi ihtimalle katliamın kabul edilmesi demektir. Soykırımı savunan kişilerde bunları dillendirmekteler. Ayrıca 1915'te yaşananlar bununla sınırlı değildi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0792EAEAE -- 27 Aralık 2021; 1:19:5 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.