Şimdi Ara

Ertesi yıla bırakma kararı sonrası yüksek lisans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Öncelikle forumun hiçbir yerinde net bir cevabı olmadığına emin olduğum bir soru soracağım. 2022 yılında yoklama sırasındaki sağlık muayenemde ertesi yıla bırakma kararı alınmıştı hakkımda.(herhangi bir kaçak veya bakaya durumum yok.) Yani 2023 yılı bitmeden tekrar sağlık muayenesi işlemlerine başlamam gerekiyordu. Ben aynı zamanda yüksek lisans yapmak yapmaya karar vermiştim bu sene. Askerlik şubesine gittiğimde, tabi ki yüksek lisans yapabilirsin ve bir erteleme sebebidir ancak ne olursa olsun 3 yıl boyunca hakkında karar verilene kadar sağlık muayenesine her sene girmek zorundasın denmişti.

    Yani bu hususun yüksek lisans ertelemesinden tamamen bağımsız olduğunu söylemişlerdi.


    Sorum ise şu. Ben yüksek lisansımı başlattım. Üniversite gerekli evrakları gönderdi, ve otomatik olarak 3 yıl 4 ay yani yaklaşık olarak 2026 sonuna kadar askerliğim ertelendi. E-devlet sorgulama ekranında aynen böyle görüyorum. Erteleme sebebim YURTİÇİ LİSANSÜSTÜ olarak gözüküyor. Erteleme şartınız devam ettiği sürece, yapmanız gereken bir işlem yoktur yazıyor. Ancak bahsettiğim üzere, yüksek lisansa kayıt yaptırmadan önce askerlik şubesinden bana net bir şekilde (yüksek lisansa kayıt yaptırsam bile), her sene muayeneye girmem gerektiği söylenmişti. Kişisel bazı sebeplerden ötürü, eğer ileride bakaya kalma durumum olmazsa yani bedelli hakkım yanmadığı sürece kesinlikle sağlık muayenesine girmek istemiyorum. Yani ben bana denene mi bakmalıyım? Yoksa sorgulama ekranında YURTİÇİ LİSANSÜSTÜ sebepli 2026 ya kadar ertelenmiş gözüken belgeme mi bakmalıyım? Yani 1 Ocak 2024'te, sorgulama ekranına bakıp birden bakaya kaldığımı veya durumumun değiştiğini görme ihtimalim var mıdır?


    Not: Askerlik şubesine yüksek lisans kaydımı yaptırdıktan sonra bu hususu hiç sormadım, bir sıkıntı yok gibiyken sağlık muayenesine tekrar girmek istemiyorum. Çünkü benim sağlık muayenemin sonucuna 1-2 günde değil, aylarca sürecek testler sonucunda karar veriliyor.




    Ertesi yıla bırakma kararı sonrası yüksek lisans







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.