Şimdi Ara

ERZURUM DA DİZEL ARABA YARDIM..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar erzurumda yaşıyorum. dizel bir araba almak istiyorum. daha önce hiç burada dizel araç kullanmadım. etrafımdakiler kışın araçların zor çalıştığını hatta çalışmadığını, ve arabanın içerisine kaloriferin sıcak hava vermesinin çok uzun sürdüğünü söylüyorlar. bir de kışın dizel araçlar rölantide çalışırken hararet göstergesi düşüyormuş sanırım. dolayısıyla sıcak hava yavaş yavaş ılık havaya dönüyormuş bi süre sonra. hatta van depreminde arkadas dizel arabada yattık sabaha kadar diyor. araç sabaha kadar çalıştı ama donduk diyor. tam manasıyla sıcak üflemiyormuş rölantide.gerçekten böyle bişey varmı. normal de LPG li araçlardan nefret eden bi insanım. mecburiyetten kullanıyorum burda. benim aklımda MEGANE 1.5 DCİ var. dizel araç alayımmı almayayımmı bu konuda dizel araç sahipleri ve kullanıcılarından yardım bekliyorum. özellikle soğuk yerlerde dizel kullanan arkadaslar yardımcı olursa çok memnun olurum.saygılar.







  • Motorun çalışmasını zorlayacak kadar soğuk havayla karşılaşmadım ama ilk çalıştırmada sıcak havayı geç verdiği doğrudur. Dizel motor benzinliye göre geç ısınır. Çok defa İstanbul içinde kış sabahları 9-10 kmlik yollarda montumu çıkarmadan seyahat ettim.
  • Fluence 1,5 dCi 110 hp EDC dizel aracım vardı.. En soğuk sabahlarda bile 500 metre gittikten sonra içeriyi ısıtmaya başlardı..

    Motorun sıcak olup olmaması Fluence'in kaloriferinin ısıtma gücünü etkilemiyor..

    Megane 2 dizel aracım da vardı.. O da iyi ısıtıyor diye hatırlıyorum...

    Gene de, hangi aracı alacaksanız, onu bir günlüğüne kiralayıp kaloriferini denemenizde yarar var...
  • Rölantide iken motor sıcaksa bile soğuyor gerçekten. Araba sıcak hava üflememeye başlıyor bir süre sonra. -5 dereceden soğuk havalarda araba çalışırken zorlanıyor ancak çalışmadığı olmadı hiç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erzurumda 4 sene boyunca 2005 model megane 2 dizel aracımı kullandım. Hava sıcalığını -33 e kadar gördüm. Araç hiç çalışmamazlık yapmadı. Ancak bakımlarını hiç aksatmadım. antifrizi hiç suyla karıştırmadım. Hava sıcaklığı -20 nin altına düşmeye başladığında depoyu fullerken 1 kutu yakıt katkısı kullandım. Çalışma ve sürüşte sıkıntı yaşamadım.

    Tavsiye olarak söyleyebileceğim şeyse marşa bastıktan sonra motorun iyice yağlanması için 2 sigara süresince aracı hareket ettirmeyin. zaten bu sırada camdaki buzu, aracın üstündeki karı falan temizlersiniz.

    diğer sorunuza gelecek olursan soğuk havalarda araç rolantide beklerken motor sıcaklığı düşüyor evet. ama bu birdenbire dibe vurma şeklinde olmuyor ve ara ara gaz verirseniz sıkıntı yaratmıyor sıcak hava acısından. kafaya takılacak bir durum yok yani. hele sürüş halinde hic sorun yaşamazsınız.
  • SaGini kullanıcısına yanıt
    Hocam bu 2 sigara süresini açar mısın? :)
  • :) 5-10 dakika diyelim.

    @MaSaFeL
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.