Şimdi Ara

. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mysoline iyi geldiyse doktor devam et diyecektir.O korku anksiyeteden dolayı.Kendinle barışık olmalısın.Elin titresin etrafındakiler bir şey derse de önemseme.Hangi değer yüksek geldi de dahiliyeye gönderdi?

  • sinestezik S kullanıcısına yanıt
    Karaciğer enzimler ve kas yıkım enzimler bayağı yüksekti bilmiyorum aynı şey mi oluyor. 200 max değeriydi sanirim benimki 30k geldi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sinestezik S kullanıcısına yanıt
    MR normal geldi, dahiliye de beni ultrasona gönderdi onda da bir sıkıntı çıkmadı sadece karaciğerin biraz büyük dedi doktor. Tahlil vermeden 2 gün önce spora başlamıştım ama tabii hiç takviye bir şey almadım protein tozudur falan. Doktor buyuk ihtimalle spora başladığın için böyle çıkmış dedi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hangi değer yüksekti.Enabızdan bakıp bi ara yazarsın bana.Sana tavsiyem hareket bozuklukları üzerine yoğunlaşmış bir doktora görünmen olur.Tedaviye onunla devam et derim.

  • Kafana göre protein tozu kullanma zaten.Spor konusunuda nörolojiye danış.Uygun görürse başlarsın.Esansiyelde spor öneriyorlar ama hastadan hastaya değişir bu.

  • sinestezik S kullanıcısına yanıt
    Hocam kreatin kinaz, LDH ve AST yüksek. Bu arada dediğiniz hareket bozukluklarında uzmanlaşmış doktora kesin gideyim mi sizce yani gitmezsem sadece ilaçla devam edersem ilerleyebilen bir hastalık mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kesin git.Tremorların çeşidi var.Hareket bozuklukları ile ilgilenen nörolog takibinde olman iyi olur.Bende de önce esansiyel demişlerdi ama hareket bozuklukları ile ilgilenen başka doktora gittim miyoklonikti.Alkol kullanıyor musun?

  • kreatin kinaz kaç çıktı

  • Mysoline Sgk ödemiyor diye biliyorum,ücretli mi aldın

  • sinestezik S kullanıcısına yanıt
    Hocam alkol kullanmıyorum, 160 TL'ye aldım ilacı tıpa geçersem cerrah olmama engel olmasın diye hoca sistemde belirtmedi sanırsam ama SGK karşılamıyor dedi, 30440 çıkmış ilk tahlilde ikincisinde ise 1200 civarına düşmüştü ilk tahlille arasında 2 gün falan vardı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşhiste belirtmiştir illa ilaç almana gerek yok ama bunun bir önemi yok,önemli olan sağlığın kardeşim.Değer düşmüş gayet iyi ancak tekrarlat felan dedi mi?Sporla alakası var gibi duruyor ck yüksekliği ama bir kere daha yaptır gidince nörolojiye.Mysoline iyi geldiyse kullan ama aylık 160 vermek seni etkilemeyecekse.

  • Karışık tremorlar varsa alkol testi önerebilir doktor sana.

  • Bir bardak alkol almanı ve alkol aldıktan sonra titreme var mı yok mu onu anlamak için önerebilir.

  • sinestezik S kullanıcısına yanıt
    Karaciğerinde kısmi bozulma olmuş ama kendisi düzeltmiş dedi 1 ay sonra kontrolüm olacak o zaman sanırım tahlillere tekrar baktırır. Dediğiniz gibi bir de bir doktor bulacağım sürekli takip edebilecek işinde uzman. Hocam masraflar çok sıkıntı değil şükürler olsun ki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sinestezik S kullanıcısına yanıt
    Zaten önlem olsun diye ultrasona gönderdi orada da bir sıkıntı çıkmadı sadece karaciğerin biraz büyük dedi o da boy uzunluğuna bağlı dedi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ona 1 ay sonra git bide sen hareket bozuklukları ile ilgilenen bir doktora git kardeşim.Onun kontrolünde ilerle.Spor önerirse yaparsın.

  • Ankara'da isen doktor öneririm sana farklı şehirdeysende araştırırız sorun değil

  • sinestezik S kullanıcısına yanıt
    Ankara'dayım hocam önerebilirseniz çok iyi olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @terminator199

    merhabalar. Şans eseri bu konuyu gördüm. Cevap yazmak için fi tarihinden kalma hesabımı bulup giriş yaptım.


    Esansiyel Tremor hastasıyım. 20 sene kadar oldu teşhis konulanı. O zamandan beridir dideral kullanıyorum.


    Ben küçükken iğneye iplik takamadığım için, annemin bana: sebze yemiyorsun elin titriyor, dediğini hatırlıyorum. Aslen çok eskiden beri var. Başta çok farklı doktorlara gittim. Bu hastalığın doktoru nörolojidir bu arada. MRI, EEG, EMG, EKG (gerçekten) çekildi. Sonuç olarak hiçbir sorun yok. Ama elim titriyor. Bu sinir sistemi hastalığıdır, insan beyninde yer alan elektrik faaliyetlerinin fizyolojik bozukluğa sahip olması sebebiyle olur. Ben konu başlığındaki hastalık için bir yorum yapıyorum. Sizin hastalığınıza doktor teşhis koymalıdır: bu hastalığın farklı cinsleri var. Odaklanınca artan/azalan, dinlenirken artan/azalan vb. Mutlaka nörolojiye gidin. Ama psikiyatrik tedavinizi sonlandırmayın. Psikiyatrinin de çok faydası oluyor. Ailemde benden başka kimsede yok. Soruşturdum. Düzenli olarak da iki senede bir doktora giderim.


    Başta ben de siz gibi ya elim titrerse, ya elimin titrediği fark edilirse veya hakkımda yanlış düşünürlerse diye büyük endişe ederdim. Neticede gençsiniz kız arkadaşınız oluyor, iş mülakatına gidiyorsunuz. Böyle şeyler titremeyi arttırıyor bu çok normal. Zaman içerisinde fark ettim ki bunu saklamanın bir yolu yok. Suç değil günah değil, benim engel olabileceğim veya değiştirebileceğim bir şey değil. Örnek üşütürseniz hasta olursunuz. Burada sebep sonuç ilişkisi var. Esansiyel tremorda ise sebep yok (idiyopatik), sonuç var. Kısaca buna ben sebep olmadığım için suçlu hissetmeme, utanmama veya saklamama gerek yok. Yapabileceğim her şeyi yaptım, her doktora gittim. ilacımı kullanıyorum. Tedavisi de yok. İlaç sadece semptomları azaltıp hayat kalitemi yükseltiyor.


    O sebeple özellikle yeni tanıştığım biri fark ederse direk esansiyel tremor hastasıyım diyorum. Daha fazla açıklama yapmıyorum. Zaten ne olduğunu anlamıyorlar. Ha öyle mi Geçmiş olsun deyip üstünde daha durmuyorlar. Beni tanıyan insanlar ile zaten sorun olmuyor hepsi biliyor. Evliyim. Çalışıyorum.


    Çay, kahve kısaca kafeinli her şey arttırıyor. Kötü oluyorsanız içmeyin gerek yok. Üzüntü, sıkıntı kısaca stres, iş stresi dahil, arttırıyor. Bu durumlarda ellerim yanında kolum ve kafam da titreyebiliyor. İlacı düzenli kullanmak gerek. Bir gün ilaç alıp titreme azaldığında, düzeldim sanıp ilacı bırakmamak gerek. Ayrıca dozunu ayarlamak gerek. Farklı bünyeler farklı dozlara tepki veriyor. Dejeneratif (bozucu) ve progresif (ilerleyici) bir hastalık olduğunu da unutmayalım. Kendi özelimde konuşuyorum ilaç titrememi çok azaltıyor ama sıfıra indirmiyor. Yazı yazabilir, maus/klavye kullanabilir hale geliyorum.


    Ben çok uzun süredir böyle yaşadığım için alışkınım. Burada karamsar olmayalım. Ucunda ölüm yok. Hayat kalitenizi arttıran bir ilaç var neticede. Ben şimdi bu başlıkta gördüğüm şeyleri yanıtlamaya çalıştım. Bir sorunuz olursa yanıtlarım.


    edit: Sonradan aklıma takıldı söylemek istedim. Bardak tuttuğumda elim titriyor. Ancak içerisindeki suyu dökecek veya içemeyeceğim kadar değil. Sadece sallanır. Siz bir bardak suyu içemiyorsanız bunu mutlka doktora belirtin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozdemir -- 16 Kasım 2023; 9:11:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba, Google'a "esansiyel tremor forum" yazıp geldim ben de. 18 yaşındayım ve bende de esansiyel tremor varmış. Temmuzda nörolojide muayene oldum, kan tahlillerinde ve MR'da bir şey çıkmamış, B ve D vitaminleri eksikmiş sadece. Dideral'i düşük dozda kullandım sona da bıraktım, bu yüzden tam etkisini bilmiyorum. Sadece psikolojik olarak biraz gevşemiş hissediyordum. Can Abinin yorumu ve tecrübeleri kıymetli. Titremeler bu sene epey belirginleşti; bardak, çatal ve diğer bilumum objeleri tutarken vs. şiddetli şekilde kendini gösterdi. Eskiden de titriyordu muhtemelen ama net hatırlamıyorum, sadece ortaokula giderken müzik dersinde flüt çalarken ellerimin çok titrediğini hatırlıyorum. Heyecandandır diye düşündüyordum, biraz da sıska olduğum için güçsüzlüğüme bağlıyordum ama nörolojiden sonra kasımda hareket bozuklukları polikliniğine de gittim esansiyel tremor denildi. Ömrüm boyunca Dideral kullanmam gerektiği ve gelecekte titremelerin daha da şiddetleneceği söylendi. Daha beter ne hastalıklar var halime şükür, desem de moralim bozulmadı değil. Psikolojik olarak önceleri de pek iyi hissetmiyordum, bu da üstüne tuz biber oldu ama elden bir şey gelmiyor. Şimdilik ilaç kullanmıyorum amab muhtemelen yakın veya uzak gelecekte ilaca döneceğim, esansiyel tremorla yaşamayı öğreneceğiz yapacak bir şey yok kısaca :D

    Mesajı okuyunca aileye değinmeyi unuttuğumu fark ettim. Ailede varlığı biraz muğlak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC77DE66A -- 25 Kasım 2023; 21:59:8 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.