Şimdi Ara

Escape from Tarkov [ANA KONU] (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.203
Cevap
42
Favori
86.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu wipe farkında olmadan iyi stat kasmışım. İsimden de anlaşılacağı üzere pusu taktiği hayatta tutuyor Escape from Tarkov [ANA KONU] 



    Escape from Tarkov [ANA KONU]
  • hogcada kullanıcısına yanıt

    pmc kill sayınız kaç hocam


    bu arada ne derece doğrudur bilmem ama, bence oyuna solo girmekle duo girmek arasında lobi arasında dehşet fark oluyor.


    2. wipe ım bu, ilke göre çok daha hızlı kastım iyi ekipmana çok hızlı geldim ama oyunda ciddi mantık sorunları var bence. şahsen iyi zırhla kötü zırh arasında pmc savaşında hiçbir fark göremiyorum. zırhlar daha çok scavler için gibi? :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formw3 -- 15 Mayıs 2023; 0:30:1 >
  • formw3 F kullanıcısına yanıt

    PMC 82 kill şu an. Zırh olarak da scavler için 4. seviye zırh yeterli oluyor. Nadiren de olsa .366 APM kullanan scav denk gelebilir. APM mermisi lv 4 zırha da tek atabiliyor.


    Genel olarak yapabildiğim görevleri yaptıktan sonra full night time factory girerim. O an doğduğum yere göre uygun bi spot bulup avımı beklerim Escape from Tarkov [ANA KONU]  Genelde bu şekilde rahat kill alınabiliyor.


    Bu haritaya özel olarak fazla ses çıkaran çabuk ölür Escape from Tarkov [ANA KONU] . Para da güzel kasılıyor. Raid başına en az 500k kasabilirsin. Arada pahalı item de çıkabiliyor sandıklardan.


    Tagilla için de ipucu vereyim. Onun ayak sesi daha tok çıkıyor. Bu sayede diğer scavlerden ayırt edebilip ona göre pozisyonunu ayarlarsın. 35 kere kestim 1 kere black keycard, 1 tane dorm mark key verdi şimdiye kadar. Zırh ve kaskı da bonus





  • hogcada kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam teşekkkürler :) peki tagilla için tavsiye silahınız var mı? Ben pvp için customs oynuyorum daha çok, factory hoşuma giden bir harita değil ama tahilla için gireceğim. O kadar set dizip hemen ölünce sinir oluyorum çünkü :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • formw3 F kullanıcısına yanıt

    Tagilla için verebileceğim en büyük tavsiye kesinlikle açık alanda çatışmaman. Her zaman korunabileceğin bir duvar vb birşey olsun. İleride haritada oynadıkça onun ayak seslerini de ayırt edebilip ona göre pozisyonunu ayarlarsın.


    Silahtan ziyade mermi tavsiyesi vereyim kendi kullandığım.


    12x70mm Flechette. Saiga veya mp-155

    5,45 için BS . AKS-74UB

    5,56 için 855A1. M4A1 veya HK. AK-101 de olabilir ama max 30 mermi alabiliyordu sanırım.

    7,62x39 PS fakat tüm şarjörü kafasına boşaltman lazım. BP sık bulunmuyor craft etmen lazım. AKM veya RD-704. Mutant için görev yapmak lazım.

    7,62x51 M62. RSASS, MDR, M1A seçim senin. MDR ve RSASS için Peacekeeper görevleri gerekiyor.

    7,62x54 için de en az BT. SVDS


    Yukarda yazdıklarım zırh deşen mermiler.


    9x19 RIP . Vektor. Ayaklarına sıkman lazım

    KS-23. Shrap-10 slug. Ayak.

    .45 RIP veya FMJ de iş görebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hogcada -- 17 Mayıs 2023; 18:42:51 >
  • Oyun önce epic sonra Steam gelecek
    Steam gelince wipe gelmeyen sürümde oynayacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mevcut eventin amacı ve olayı nedir arkadaşlar? dün event ilk başladığında pmc olarak girdiğimde haritalarda dehşet scav yoğunluğu ve agresifliği vardı, sonradan kayboldular. olay nedir?

  • Oyunu almayı düşünüyorum sizce standart sürüm alınır mı

  • Sares96 S kullanıcısına yanıt
    Oyun standart sürümü mail ile birlikte satılıktır hocam bilgine...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çok hile var bu oyunda ya, sırf şu pcde hile yüzünden uzun bir süre pc oyunculuğuna ara verip konsola geçmiştim, arada eft oynuyorum r6 oynuyorum pcden. yok abi, pc gerçekten oyun oynamak için iyi bir platform değil.


    reportladığım her 10 kişiden 6-7si rahat ban yiyor, bildirimi geliyor geç de olsa.


    ses buglarından zaten gına geldi, eleman dibime kadar yürüyerek geliyor, koşarak geliyor, demir kapı açıyor, yok, ses 0.


    oyun zaten atmosferi ve amacı gereği chill bir oyun değil, gayet gergin bir oyun. bir de şöyle abuk subuk hatalar ve hileciler yüzünden ölünce oyundan soğuyorum direkt.

  • formw3 F kullanıcısına yanıt

    Son 2 wipe'dır oynamıyorum. Yıldım ben de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullseye_F16 -- 30 Temmuz 2023; 22:26:46 >
  • 1500 saati devirdim oyunda, oyunu almak isteyenler için kısa kısa notlar yazacağım. - ler negatif + lar pozitif olacak.


    +larla başlayalım.


    + oyunun gerginliği ve atmosferi mükemmel, souls oyunları sevenler, roguelike sevenler, fps türünde de bu tarz bir şey olsa diyenler için biçilmiş kaftan.

    + mekanikleri güzel, gerçekçi hissettiriyor, özellikle silahlar, gerçekten keyifli.

    + oyunda tonlarca güzel detay var, öğrendikçe şaşırıyorsunuz.

    +oyundaki bütün ekipmanlar gerçek hayattaki isimleriyle, yani lisanslı.ben buna çok şaşırdım, neden diyeceksiniz. abi adamlar kulaklıktan tut, yiyeceklere, silah ekipmanlarının '' HER BİRİNE'' kadar lisanslamış. ulan call of dutyde bile AK'nin adı AK değil, pes 2013teki abuk subuk takım isimleri gibi, sadece m4 lisanslı koskoca call of dutyde, bu denli küçük çaplı bir firma kalkıp bunu nasıl başarmış hayret ediyorum. mağaza isimleri 'adidas starbucks' gibiler lisanslı değil, lazım da değiller.


    + diğer fps oyunlarında olmayan güzel mekanikler var.


    + adam vurmanın hazzı bu oyunda bambaşka, call of dutyde, battlefieldda, r6da birisini vurunca zevk almıyorsun, sıradanlaşıyor ancak bu oyunda birisini vurup lootlamak, souls oyunlarında boss kesmek gibi hissettiriyor.


    gelelim eksilere...


    - oyunun öğrenme eğrisi ÇOK uzun. her şeyiyle, ama her şeyiyle oyunu öğrenmek çok vakit istiyor. temel mekanikleri öğrenmek kolay elbette ama, mekaniklere alışmak, haritaları iyice öğrenmek, ekipmanların neler yapabileceğini öğrenmek çok uzun vakit alıyor.


    - wipe sistemi, yani 6 ayda bir sıfırlanma sistemi olduğu için yaptığınız tüm görevler ve karakterinizin skilleri sıfırlanıyor, bu da vakti az olan insanlar için büyük sıkıntı. ama bu sistemin maalesef bu oyun için gerekli olduğunu belirtmeliyim. mesela şuan wipe ın son demleri, abi böyle bir şey yok. herkeste en güçlü mermi var, 6 seviye zırh da giysen 2-3 mermide ölüyorsun, yeni başlayan insanların 5-6 seviye zırhlara hasar verme şansı yokken, karşınıza iyi ekipmanlı birisi geldiği zaman kendinizde de iyi zırh olmasının pek bir önemi yok.


    - yapay zeka.. :D abi tam bir komedi, ne yapacaklarını hiçbir zaman kestiremiyorsunuz. 50 metre öteden pompalıyla sıkıp kolunuzu bacağınızı kopartabilirler. hatta öldüredebilirler. özellikle sniper scavler tam bir baş belası. size bir kere triggerlanırsa yandınız, haritanın öteki ucuna gidin size yine sıkıyorlar. hatta genelde 4-5. vuruşlarda tek yiyorsunuz.




    -desync diye bir problem var, lag gibi bir şey ama sorun şu ki siz lagı hissetmiyorsunuz ama hareketleriniz serverla gecikmeli gerçekleşiyor. yani siz adım attım sanıyorsunuz ama aslında atmıyorsunuz, bu şekilde çok öldüm, köşeye giriyorum mesela, adamın beni görme ihtimali yok sanıyorum ama aslında girmemişim ki, adam patır patır vuruyor.


    - yukarıda yazdığım problemden ötürü eğer iyi ses aldıysanız rushlamak bu oyunda net artı, eğer pusan adamın tam nerde olduğunu biliyorsanız, pusan adamın üzerine iyi bir şekilde rushlarsanız pusan adamın sizi öldürme şansı yok, peki bu niye eksi diyeceksiniz. e abi cs mi oynuyoruz, bazen pusacağız oyunda. taktiksel bir oyun neticede, ama yok, adam size tarayarak geliyor siz adamı kimi zaman görmeden bile ölebiliyorsunuz.


    - şimdi gelelim oyundaki en büyük sıkıntılardan birisi, stash, yani çanta yönetimi. eğer oyunun en üst sürümünü almadıysanız - ki ben bu oyunu çok kasarım delisi olurum demiyorsanız almayın çok pahalı - büyük sıkıntı..

    bu çanta yönetimi sizin oyundaki gelişiminizi çok yavaşlatıyor.


    - görevler zor. elbette hepsi değil, kimisi çok basit. görevler, iyi ekipman açmanızda yapmanız gereken şeyler ama bazı görevler aşırı zor.


    - eğer tekseniz işiniz zor, bu oyunun hakkı minimum 2 kişi, çünkü oyunun kitlesinin büyük bir bölümü oyunu tek oynamıyor, eğer çok iyi değilseniz 3 kişilik bir ekibi indirmeniz zaten çok zor, birini vurursanız diğer ikisi sizi vuruyor, haliyle öldürdüğünüz kişiyi lootlamayı bırakın kendi ekipmanınızı kaybediyorsunuz. 5 kişi giren gördüm, inanılmaz bir şey gerçekten. serverlarda zaten genelde 11-12 kişi oluyor, 5 kişi girince onları tek kişi mi sayıyor bilmiyorum ama sanmam.


    -hileci ciddi sayıda çok. killcam gelmesi lazım, oyun esnasında değil ama en azından şu sistem gelmeli. mesela oyuna girdim, oyun 40 dakika. ben 30. dakikada öldüm, killcam göstermesin ama oyunun süresi bitip lobi kapanınca geçmiş maç kayıtlarım yüklensin ve ben killcami görebileyim.



    - oyunda bir şeyler görmek, yani düşman görmek çok zor, zaten ilk siz görürseniz %90 fightı siz kazanıyorsunuz. bu konuda oyun içi post fx ayarları ve monitörünüz çok çoook fark ettiriyor maalesef. çim içine giren adamları zaten termal yoksa görmeniz çok zor, kamufle olmayı bırakın yok oluyorlar.


    -ses bugları çok fazla, son yamayla bugların çoğunu düzelttiler ama bugdan da öte oyunun ses dizaynı çok kötü, call of duty kalitesinde olsa müthiş olur gerçekten..


    bütün eksilere rağmen fps seven herkesin ben bu oyunu deneyimlemesini tavsiye ediyorum, gerçekten çok eğlenceli bir oyun, eşi benzeri olmayan bir oyun.





  • formw3 F kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle inceleme yazınız için teşekkür ediyorum, çok güzel yazı olmuş. İkinci olarak da bu stash mevzusu kafamı çok kurcalıyor,standart sürümü alacağım ama bu konudan dolayı çok tereddütlüyüm. Standart sürüm alırsam çok mu zor gelişirim stash anlamında? Siz hangi sürümle oynuyorsunuz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sares96 S kullanıcısına yanıt

    hocam şimdi şöyle, bazı görevler senden şunu istiyor '' bana şu itemi getir '' haliyle o görev geldiğinde hemen vermek için o görev itemlerini öncesinde bulduğunda stashte tutmak epey hızlandırıyor görev ilerlemesini. bir de şu var, oyuna alıştıktan sonra adam vurmaya başlayınca ister istemez stash eşya doluyor, ha bir seçenek bu eşyaları satabilirsin ama ölü fiyatına alıyor satıcılar, bu sebeple stoklayıp kullanmak daha mantıklı oluyor. stashi 10x48 yapana kadar geliştirmek çok zor değil, maliyetli de değil fazla, ama görev yapman lazım çokça. ama 10x68 e yükseltmek çoook maliyetli. item caseler, thicc caseler de epey maliyetli.


    eod sürüm yani en pahalı sürüm 10x68 veriyor, bunun en büyük artısı da wipe geldiğinde her seferinde 10x68 başlamak.


    ama bu cidden çok pahalı, şuan 3000 tle falan geliyordur diye düşünüyorum, oyun herkese hitap etmiyor, oyuna başlayıp kısa sürede bıkıp bırakabilirsin de, bu yüzden tercih tamamen senin elinde, kalkarsın 3000-3500 tl verirsin, sıkılırsın oynamazsın parana yazık olur. hesap satmak da çok kolay değil bu oyunda, e mail vermek gerekiyor.


    bende eod sürüm var ama ben epey oynuyorum oyunu, eodnin diğer bir artısı muhtemelen önümüz wipe gelecek olan ''arena'' dlcsini bedavaya sahip olacaklar eod sürüm sahipleri, tahminlere göre 30-40 dolar arasına çıkacak o dlcde





  • formw3 F kullanıcısına yanıt

    Hemen hemen tüm söylediklerinize katılıyorum. Öğrenme eğrisi mesela benim için eksi değil. Aksine oyundan aldığım keyfi arttıran bir şeydi. 4500 saat falan gömdüm oyuna. 2 wipedır da oynamıyorum. Muhtemelen bir dahaki wipe da oynamayacağım. Oynamama sebeplerimden ilki hile. Hadi hile olayını çözemiyorsunuz bari biraz azaltın. Bir çabanız olsun. Bununla ilgili bir şeyler yapın ama yok. Ne gerek var! Nikita banlar insanlar yeni oyun alır. Parasına para katar. Donanım ban falan var deniyor ama zerre inanmıyorum olduğuna. Sebeplerden ikincisi dsync. Dsync'i belli ki çözemiyorlar, çözemeyecekler de! Bu denli ciddi bir fps oyunun da dsync ile oynanmaz. Bu yüzden hiç bir zaman e-spor oyunu olamayacak. Bu oyun bu adamların kapasitesini aşıyor. Sebeplerden üçüncüsü de oyunun grafikleri. Cidden çağın çok gerisinde kaldı. İlk zamanlar ağzımızın suyunu akıtan görüntüler şu anda hiç ilgi çekici değil. Stash evet ilk başta biraz zorlaştırıyor ama çok da sorun değil. Ben oyuna ilk başladığım yıllarda hideout falan da yoktu. Stashinizi büyütme şansınız yoktu. Ne aldıysanız o :) Oyunun fiyatı malum. Oldukça pahalı. Bu yüzden standart paket satın alıp önce denemenizi öneririm. Hatta çevrenizde arkadaşlarınızda falan varsa rica edip onların hesapları ile denemeniz daha sağlıklı olur. İade etme şansınız olmadığı için oynamayacağınız oyuna o kadar para vermeye gerek yok. Baktınız güzel ilginizi çekti o zaman EOD paketini satın alabilirsiniz. Fakat aşağıdaki videoda gibi şeyler yaşamaya hazır olun. Klavye fare kırmayın :)






    Escape from Tarkov [ANA KONU]Bullseyeyoutube
    Dear BSG team; I'm really wondering, will you solve the Desync problem? If you are not going to solve it, or if you cannot, let's not waste our hours in vain in this game. How many years passed? Did you count? I don't remember how many wipes. Instead of adding silly missions, you have to solve the technical problems of the game! We love this game. But I don't think we will endure these and similar problems any longer. A game shouldn't remain in beta for years. We saw the fate of the remaining games. Example Dayz! Best regards.
    https://www.youtube.com/watch?v=5cfRcwmfYmw&feature=youtu.be




  • Bullseye_F16 kullanıcısına yanıt

    hocam 2-3 hafta kadar önce gelen yama ile desync i çözdüklerini söylüyorlar ama bilemiyorum, çok detaylı bakmadım youtubedan karşılaştırma videolarına. büyük oranda çözüldü diyorlardı ama inanır mısın bilmem :)


    beni en çok iten şey hile ya, cidden. bu oyunda ölümsüzlük hilesi bile var bence.


    bir de görevler çok saçma değil mi? zaten adam akıllı sağlam bir gear dizmek 700-1m arası oluyor, görevlerin verdiği paralar komedi.


    diğer bir itici nokta da oyundaki pvp sisteminin ödüllendirici olmaması, ben sağı solu lootlayarak da zaten 1m çıkarabiliyorum bir raidden, 2-3 adam öldürüyorsun, aldığın eşyaları zaten fleada satamıyorsun, satıcılar da ölü parasına alıyor. bence şöyle bir sistem getirirlerse ki getirmezler çok güzel olur ve ödüllendirici olur.


    level aralıklarına göre bir katsayı olacak, örnek olarak, 0-10 level arası 1x, 20-30 level arası 2x, 30-40 level arası 3x diye belirleyecek oyun.


    35 level adam kestim, katsayı 3x.


    35 level adamdan topladığım eşyaları market 3 kat pahalıya alacak benden, örneğin dürbün 100k ya alacağına 300kya alacak. böylece pvp nin ödüllendirilmesi artmış olacak. abi 1 milyona gear diziyorsun pvpde squad bile indirsen 1m çıkarman çok zor ki, zaten zırhları yüksek ihtimalle patlamış oluyor, alabileceğin şeyler kulaklık, silah ve eklentileri.





  • formw3 F kullanıcısına yanıt

    O ekibin dsync'i çözebileceğini düşünmüyorum açıkçası. Bu oyun bundan ileri zor gider. Ya köklü bir değişiklik yapıp oyun motorunu değiştirecekler ya da ekibi değiştirecekler. Hile her oyunda kötü fakat bu oyun ciddi emek isteyen bir oyun. Milyonluk gearın tek mermi atmadan hileciye gitmesi çok can sıkıcı. Görevler saçma ötesi. Çoğu anlamsız. Eskiden öldürdüğümüz adamları lootlayıp fleada satabiliyorduk. Güya hileyi çözmek için sadece lootladığın itemleri fleada satabiliyorsun şu anda. Saçma ötesi bir durum. Eskiden preset yapma olayı da yoktu. Modladığımız silahları da fleada satabiliyorduk. Bence daha renkli ve keyifliydi. Oyunu zorlaştırma mantıkları da çok garip. Hadi tecrübeli oyuncu bir şekilde hallediyor da yeni başlayan? Yeni başlayan için ilk defa eline mouse almış adamın doom'u nightmare modda oynaması gibi :)

  • son wipe yaması ile oyunda öyle çoook bug var ki cyberpunk 2077 de daha az buga rastlamıştım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formw3 -- 11 Ağustos 2023; 12:48:32 >
  • Okadar wipe rağmen hala çok oynanı var insan hayret ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patren kullanıcısına yanıt

    dostum öyle diyorsun da wipe olmadan tadı kalmaz bu oyunun, daha önce de konuştuk wipe'sız versiyon gelmeli ama wipelı hali kalmalı. 3 aydan itibaren herkes high end gear ile gezdikten sonra oyunun tadı mı kalacak?

  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.