Şimdi Ara

Eşcinsellik Hakkında (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
4
Favori
28.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: protar50

    Keşke siyasi partilerde bu yürüyüşte yer alsaydı.

    CHP milletvekillerinden Şafak Pavey, Hüseyin Aygün, Mahmut Tanal, Melda Onur, Binnaz Toprak katılmış yürüyüşe. Bu yürüyüş için bilmiyorum ama genelde BDP'den de Sırrı Süreyya Önder gibi isimlerin onur yürüyüşlerine katıldığını biliyorum.

    Bu arada geçen ay mecliste anayasada ayrımcılığa karşı yasaya "cinsel yönelim" kavramının eklenmesi ve eşcinsellerin sorunları gibi konuların gündeme alınması tartışılmış, tabii ki de reddedilmiş. Ancak yine de mecliste konuşulmuş olması Türkiye gibi bir ülkede güzel bir gelişme.






  • I Love Cookies I kullanıcısına yanıt
    tabi bunlar güzel gelişmeler. Acaba nezaman eşcinsel bir milletvekili göreceğiz, en yakın zamanda olsa keşke ama buda zor türkiyede
  • quote:

    Orijinalden alıntı: protar50

    tabi bunlar güzel gelişmeler. Acaba nezaman eşcinsel bir milletvekili göreceğiz, en yakın zamanda olsa keşke ama buda zor türkiyede

    Katılıyorum. Ancak eminim ki gizli eşcinsel milletvekillerimiz çok vardır. Özellikle malum parti kanadında.
  • trakyali2013 T kullanıcısına yanıt
    Evrim dışı demedimki, evrim dışı ne demekki zaten? Eşcinsellik maladaptive bir özellik gözüküyor. Bu yüzden bitmesi/azalması olası. Ama ekstra bi yararı var mı bilmiyorum. Mesela cyctic fibrosis aslında koleraya dayanıklı olunurken yapılmış bir maladaption. Bitmese de azalacak. Ayrıca bana ne?
  • Yahu pes, bir şey yapılması gerekmiyor diyorum cadı avı diyosun. Benim işim yok eşcinsel mi avlıycam?
  • Arkadaşlar eşcinsellik ne seçimdir ne de normaldir

    seçim olması imkansız kim toplumdan dışlanan bir birey olmak ister sorun kaç eşcinsel bu halinden memnun

    içeriden gelen bir dürtü ve hatalı bir dürtü normal değil


  • uzun ve çileli bir yolun sonu ulaşabilen metin insanlar için hep güzel olmuştur...





    buradaki ifadeleri beğendim :




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 1 Temmuz 2013; 19:39:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Müşkülpesent Memeli

    Arkadaşlar eşcinsellik ne seçimdir ne de normaldir

    seçim olması imkansız kim toplumdan dışlanan bir birey olmak ister sorun kaç eşcinsel bu halinden memnun

    içeriden gelen bir dürtü ve hatalı bir dürtü normal değil

    ben ve arkadaşlarım gayet memnunuz bu bir tercih olabilir veya olmayabilir insanlar bu şekil mutlu ise o onun hayatidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel tespitler mevcut lakin konu bu kadar uzadıysa bir kısır döngü var ve bilgi eksikliğinden kaynaklandığı ve toplumun bunu kaldıramayacağı belli. Şahsi fikrim olay eşcinsellik falan değil yani onun dışında toplumlarda bir aşırılık bir düzensizlik ahlak bozukluğu almış başını gidiyor. Evet gerçekten ne oldu arkadaş bir den bire toplumun çoğu yönelim mi değiştirdi? Hayır olay şu medyanın insanları yanlış yönlendirerek farklı arayışlar farklı yönelişlerin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Örnek vereyim hikaye sitelerine baktım akraba içi yönelimler ensest ilişkiler tabuları yıkma arzuları sadece eşcinsellikte olan bir patlama değil. Arayış içinde olan boşlukta olan bozuk çevrelere takılan bir çok genç var. Adult sinemalarda erkekler içeride gezmeye başlamış yahu.

    Sokaklarda yürüyüşler yapılmaya başlandı. Erkekler sokaklarda el ele dolaşıyor. Peki 50 sene sonra ne olacak. Çocuklar daha küçükken izlediği şeylerden etkilenecek ve doğasına aykırı faaliyetlerde bulunabilecek. Kabul edin doğanıza aykırı bir yönelim bu elinizde olsun yada olmasın, bundan ötürü bunu topluma bir özgürlükmüş gibi yansıtmanın dayatmanın bir mantığı uzun vadede olmayacaktır. Şimdiden çalışmaları ortada bariz, çocuk nasıl yapılır nesil nasıl devam eder bu gibi hususlara çözümler getirilmiş güya. Kadınlarda makine olurlar artık köleleştirmenin alası.


  • demek ki tekrar tekrar yinelemek lazım. zulme uğramak, hiç sayılmak istemeyen insanları ahlaksızlık görüp, "ooo 50 sene sonra memleket nereye gider?" yakınışlarında bulunanları tekrar ihtar etmek lazım.

    toplumdaki tüm gençleri eşcinsel yapmaktan bahsedilmiyor. zaten onda birisi her asırda olduğu gibi eşcinsel ... ve onlar öldürülmek dayak yemek dışlanmak istemiyor. sevmek istiyor, dövüşmeyi alkışlayan toplumda var olduklarını göstermek diliyorlar.

    eşcinsel bireye hakkını hukukunu veren toplum gerilemez, kalitesi artar. çünkü yalansız ve hilesiz kurulan aile sağlıklıdır. oysa eşcinseli konuşturmaz hele üzerine zorla evlendirir nesil almak için boğazına çökersen ortaya aile değil, dert çıkar, cinayet çıkar, rezalet çıkar...
  • Güzel kardeşim ben bunlardan bahsetmedim zaten bak ne demişim "güzel tespitler mevcut" yazılanları az çok okudum. Ben gerçekleri yazıyorum sonra şikayet edilip siliniyor neden? Bu toplumun dini bellidir eğer dini de yok etmek istemiyorsak böyle bir amacımız yoksa o zaman dini olarak düşünenlere de danışmak yanlış olmaz, bilakis her görüşü dinlemek daha sağlam temelli olur.

    Eşcinselliği toplum benimsedikçe eşcinsel olmayan bireylerde cinsel dürtülerini bu yönde geliştirecekler bunun aksini iddia eden varsa boşa konuşur çünkü en azından gördüklerim bu şekilde gerek çevrede olsun gerek internette olsun. Elbette toplumda ki gençleri eşcinsel yapmaktan bahsedilmiyor lakin bu yöne bir gidişat vardır ve bu hızla yayılacaktır. Eminim çoğu eşcinsel arkadaşa sorsak halinden memnundur ama şöyle bir soru yöneltsek; kadınlara ilgi duymak çoğunluk gibi ilişkiye girebilmek gibi bir seçiminiz olsaydı şansınız olsaydı kabul edermiydiniz? Özgürlüğün olduğu şartlarda bunu bence kabul etmeyeceklerdir. O zaman şunu soralım peki kadın olma şansınız olsaydı kabul edermiydiniz? Bence bir çelişki var gibi kim doğal olmak istemez ki. Ama özgürlüklerin sınırsız olduğu bir dünyada insanlar eminim doğalarına karşı gelmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Onu kabul edelim bunu kabul edelim doğayı inkar edelim peki nereye kadar, peki ya kuralları biz koymuyorsak. Eşcinseller olabilir ama bunu bir normal gerçeklikmiş gibi yaymak yerine toplumda yaygınlaşmasını engellemek gerekir. Evet 50 sene önceye bakarak 50 sene sonrayı görmemek akıllıca olmaz, her hususu değerlendirmek gerekir. Birde şu travestiler falan çoğaldı iyice eşcinselliği yaymak için mükemmel bir dizayn. Önce milletin, "aklına sok" aktifmisin pasifmisin gibi sözcükleri, sonra "destekle" sonra "normalleştir", en başta olumsuz yönlerini insanların kafasından çıkartmasına "yardımcı" ol.


    @eflatoon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commodore63 -- 3 Temmuz 2013; 17:18:33 >
  • "bu toplumun dini bellidir" cümlesi toplumunu tanımayan ve gözü önündekini değil öğretilmişi gören bir bakış açısından haber veriyor. toplum rengarenk azınlıklardan oluşuyor. dini milli ve cinsel kimliklerin renklerinden örülüyor. aralarında kardeşlik bağları kurup bir medeniyet inşaa etmek yerine sadece sistemce karar verilmiş tek tip bir kimliği alıp, insanları kimliksizleştirip ortaya çıkan ucubeye toplum, millet; sisteme de devlet diyerek kendimizi mi kandıracağız? yoksa bireyin tüm yetenek ve varlığına saygıyı iade edip, ona "vatandaş gibi " değil gerçekten vatandaş olarak muamele edip gerçekten bir sistemin parçası mı olacağız?

    ben zaten dini temelli düşünüyorum. her yazımda bunu da belirtiyorum. "eşcinsellikten pozitif bahseden herkes dinden uzaktır" anlayışı çok demode bir anlayış. o köprünün altından çok sular aktı. eşcinseller ortadoğuda artık uzun ve ömürlük aileler kuruyorlar. birlikte kurban kesiyor, hacc ve umreye gidiyorlar. çevrelerinde gayet coşkulu ve onları destekleyen sıkı dostlukları var. bu konuda devletin taşıma suyla desteklediği aile kurumunu çoktan aştılar. artık sistemin bu yüzde onluk başarıyı evlilik, miras, aile hukuku ile taçlandırmasının vakti geldi...

    "eşcinselliği toplum benimser ise..." demişsiniz. bu çok hastalıklı bir ifade... eşcinsellik bir kimliktir. toplum benimsemez. merak etmeyin kadına saygı duyunca sizin saltanatınız sallanmaz. kıymetiniz artar. "kadın haklarını verince tüm karılar bizi boşar" diyen medeni kanunun ilk yıllarındaki hezeyan için biraz geç kaldınız. değer vereceğiniz eşcinsel sizin lafınızla varolmayacak ki niye bu kadar pahalı satıyorsunuz? o zaten var, komşunuz ve akrabanız olarak zaten var. var olunca laf yok hak isteyince pis kötü ve hastalıklı, "toplum benimserse herkes öyle olur..." nasıl yaralayıcı bir ifadedir. toplum nasıl olur? daha mı sanatçı olur? daha mı nazik olur? daha mı kibar olur? belki de bu yontulmamışlıktan kurtulup biraz daha medeniyete yaklaşır. bu cümleleriniz insanları intihara yaklaştırıyor. islamı bir insanın başına çalmak nasıl çirkindir! on kere söyleyince eşcinselliği bıraktıramazsınız. ama eğer eli maneviyattan gevşerse istikbali kararır.

    siz öğrenilmiş erkek rolünü dövüle dövüle benimsediniz, alçaltıcı ifadelerle öğrendiniz diye herkese cinsel kimliğini niye zorluyorsunuz. zenci zenciyim diyebilmek ister, alevi alevilik neyi gerektiriyorsa hakarete uğramadan ilan edebilmek ister, kürt kürt milliyetinin motifleri ile görünmek diler. eşcinsel de eşcinselliğini onurla yaşamak ister. ezip büzmekle, sesini kısmakla, sadece kendinize zarar veriyorsunuz. dini milli ve cinsel tüm kimliklerin çalışmalarından sosyal sistemde tam olarak yararlanıyorsunuz, ama sistemin onlara geri dönüşüne gelince yan çiziyorsunuz. azınlıklarına "vatandaş gibi" muamele eden ancak "devlet gibi" olabilir. gibi leri kaldırırsanız o zaman ortaya hakiki bir sistem çıkar, dünyaya da diyecek bir lafınız olur.

    azınlık hakları ile geçinmeyi öğrenebilirseniz, sizden onlara merhamet gider, onlardan size de yalnız itaat gelir. eğer siz tanımazsanız o zaman gözünüze sokmayı iyi becerdiklerini biliyorsunuz. eğer yok sayarsanız onlar da var olduklarını en sizi incitecek şekilde yaparlar. tahrik ederek değil, temkinle kardeşliğin altını çizerek hareket etmeniz tarihin verdiği bir derstir.

    @commodore63 bilginize...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eflatoon -- 4 Temmuz 2013; 1:31:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commodore63

    Bu toplumun dini bellidir

    Şu İslam faşizminden hiç vazgeçmeyeceksiniz değil mi? Herkes müslüman, değilim diyen de aslında müslüman da marjinal olup, kız tavlamak için değilim diyor.
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    Yok, bence de hiç vaz geçmiyecekler. Karşılarındakini insan yerine koyabilmeyi asla başaramıyacaklar, çok güç bir şeydir bunu başarmak! Ama asla başaramadıkları ve başaramıyacakları şeyi niçin sıra kendilerinde olunca karşılarındaki insandan bekliyorlar, en çok buna kızıyorum işte!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neommy

    Yok, bence de hiç vaz geçmiyecekler. Karşılarındakini insan yerine koyabilmeyi asla başaramıyacaklar, çok güç bir şeydir bunu başarmak! Ama asla başaramadıkları ve başaramıyacakları şeyi niçin sıra kendilerinde olunca karşılarındaki insandan bekliyorlar, en çok buna kızıyorum işte!

    Aynen öyle. Herkes aslında onlardan. Farklı olanların hepsi de onlara zarar vermek için parayla, gönüllü çalışan kimseler. Oof of...
  • hasta iddiasında bulunanlar da acaba öldürülen eşcinsel ve travestiler için vicdanla hareket edebiliyor mu? vicdanlarının bağırmasını ne ile uyuşturuyorlar? oh olsun demek çözüyor mu?

    "ruhen hasta" lafı kadar sığ ve itikada ters bir şey olamaz. ruh itikadımızda bir cevherdir ve bir formüldür ki, şuuru başına alır ve cesedi giyer. eğer cesedini bıraksa şuuru başından atsa geriye bir kanun kalır. işte o kanun ve o uzun formüle biz bir isim veriyor ad koyuyoruz. herkesin kendi şahsi ismi o özel formüle bir nişan olmuş.

    ruhun yapı malzemesi o kadar sadedir ve basittir ki daha alt parçaya inemez. o kadar ince ve zariftir ki, daha tahrip edilemez. tutulmaz ve ele geçirilmez. kıyamet kopsa ortaya çıkan tahribat ruhu hiç etkilemez. belki varlığımızın en basit ama en dayanaklı parçası ruhtur.

    islam geleneği ruha bu asli kıymeti verdiği halde, dünya hırsları ile terapi üzerinden para kazanmak isteyenler, evladını anlamaktan uzak bazı nadanların hinduizmden ithal ettiği kast sisteminin karası olan "ayıp" kelimesi ile birleşince "terapiye muhtaç ayıplı" manasında ruhen hasta ifadesi kullanılmaya başlamıştır.

    islam örfünde siyah beyaz ve gri yerini tam almıştır. haram helal, mendup, caiz ve mekruh tüm ara tonları içine alır ve kişiye hayatı için bir şablon verirler. hem bu teknik ifadelerden öte islam bireyin şu anına bakmaz. insanı gelişen ve yükselen bir kul olarak bilir. yani asli kimliklerini daha idrak edip topluma pozitif katkı sağlayabilecek yeni yollar bulmakla gelişeceğini öngörür. terapi adı altında bireyi casuslamak, bir yere kapatıp gözlemek, izleyenlerin algısına uymayan hareketleri için ağır uyuşturucular vererek gün geçirmek, onu yatağa çakmak, ibni sinanın tedavi metodunda yoktur. çünkü tahribat tedavi şekli olmaz. öldürerek hayat vermek diye bir sav olamaz. çünkü ölüm, islam dininde hayattan daha yukarıda daha şiddetli bir varlık mertebesidir.

    bireyin toplum içinde izzet ve itibarının temin görevi devlete aittir. asırlardır geniş islam coğrafyasında aşiret bağlarını ve gelenekleri insan hayatına saldırmak için kullananların hedefi eşcinseller travestiler, kadınlar erkek ve kız çocuklar olmuştur. maalesef modern çağda dahi hala bu söylendiğinde yüz buruşturup "yok öle bişey" demek ve ortada olanları açmak üzerinde tefekkür etmek yerine, görmezden gelip unutulmasını beklemek, umumi bir vicdansızlık halimiz olarak devam etmektedir. geçmiş asırlarda bu durum devlet tarafından, mazlumun başka yere gönderilmesi ve orada hayat ortamı sağlanması şeklinde çözülmeye çalışılmıştı. ulaşım haberleşme ve sosyal hizmetlerin zaafına rağmen bir dereceye kadar başarılı da olunmuştur. ama çağımızda alt yapı arttığı halde mazlumun insani durumunu temin edememe hali çoğalmıştır.

    insana kıymet veren toplum değer kazanır. bireyin canına kıymet vermeyen geleneğin kendisi de tarihte tozlanmaya mahkumdur. bunun için kendimizden başlayarak sistemimize kadar nelerin geleceğe aksetmesini istiyorsak gözden geçirmeli, bu muhasebeyi Allaha bir dua olarak sunmalı, bu gayreti fiile dökmeliyiz. Allah bir milletin hidayetini dilerse utancını yüzüne çarparmış. kendisi ile yüzleşebilenlerin Allaha diyecek şeyleri çok olur. illa başımıza bir tokat getirmeden pekala rahmeti ile hidayeti bulabilir, doğruyu algılayabiliriz. buna cessur olmamız lazım.

    iman ve islamı bir kimlik olarak taşıyan ve taşımak dileyen her insan tüm kimlikleri ile onuru ile sistemin bir parçası olabilmeli, nefrete hedef olmadan samimiyetle topluma katılabilmelidir.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.