Şimdi Ara

Eşim öğle yemeğine giderken düştü burnunu kırdı! Patronu apar topar eşimi kovdu! Bu iş kazasımıdır?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
9.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • True_Sun kullanıcısına yanıt

    Yok para koparma peşinde olduğu için onları gözü görmüyor. Zaten ödediği kısmı sigortanın karşılamadığı kısımdır muhakkak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-Sigorta için dava etseniz hiçbir şey kazanamazsınız. Sadece sgk işverene ceza keser eşinizin 4 günlük sigortası sistemde görünür. Elinize burada para geçmez.
    2-Evet durum iş kazası ve işveren, verilen rapor süreci boyunca çalışana sgk çıkışı yapamaz. Umarım rapor almışsınızdır ve hastanede bunun bir iş kazası olduğunu polise bildirmişsinizdir. Yoksa hiçbir şey iddia edemezsiniz.
    3- Doğru düzgün hiçbir avukat 4 günlük çalışma için kimsenin mahkemesiyle uğraşmaz çünkü kazancı yok.
    4-Bir beklentiniz vasra işverene baskı yaparak birleyler alabilirsiniz gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt

    Zamanında bir fabrika da çalışmıştım. İş güvenliği uzmanı gelip toplantı yapıp herkesi bilgilendiriyordu. Dediği şey şuydu. Sabah her zaman servisin sizi aldığı yerde beklerken bir araç gelip size çarparsa bu iş kazasıdır. Çünkü siz iş yerinin sizi servis saatinde alacağı yerde bekliyorsunuz ve iş veren de sizi ordan alacağını beyan ediyor. Bu aynı zamanda iş saati içerinde olmuş sayılır ve iş kazasıdır dedi. Hakları iyi bilmek lazım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevapları okumadım, yazan olmuştur belki... Evet iş kazasıdır. Sendikaya gidin. Sendikalı değilse, tanıdık/bildik avukat yoksa çalıştığınız iş kolunun sendikasının kapısını çalın. Sendikanın davalarına bakan avukatlardan birinin numarasını isteyin. Niye diye soracak olursanız, sendika avukatları bu tür davalarda tecrübeli oluyor.

  • İşe nedir tam olarak

  • Öncelikle eşinize geçmiş olsun.

    Açıkcası konu net bir şekilde yorum yapılamayacak bir konudur bence. Çözülmesi için dava gerekeceğini düşünüyorum.

    Burada kesinlikle iş kazasıdır diyenler neye göre karar vermişler bilemedim.

    Neden kesin iş kazasıdır ya da değildir yorum yapmanın doğru olmadığına gelmeden önce aşağıdaki bilgileri ekleyeyim.

    Eşinizin fiili olarak sigorta girişi yapılmamış olsa bile işyerinde bir kaç gün bulunması; iş saatlerinde işyerine gelip gitmesi; en önemlisi bu işler için ücret alması (iban'a para gönderildi demiştiniz. bu paranın ne olarak kim tarafından gönderildiği de önemli aslında) çalıştığının kanıtıdır ve ne olursa olsun eşiniz şirketin çalışanı olarak görülür.

    İkinci olarak çalışanın iş kazasına uğraması için sigortasının fiilen başlamasına gerek olmamakta, belli bir sigortalılık gün sayısını doldurmasına gerek olmamaktadır. Yani işe girdiği gün bile iş kazası yaşarsa iş kazasıdır. Sigortası yapılmamışsa bile iş kazasına uğraması durumun iş kazası olarak değerlendirilmesi için yeterlidir.

    Burada aslında durumun gri olmasının nedeni eşinizin öğle yemeği verilen bir iş yerinde iş yerinden izin almaksızın (kağıt üzerinde ya da şifahen bir izin almadığını düşünerek) işyeri dışına çıkması ve orada kaza yaşaması olarak belirtebilirim.

    İş kazası olması için belli şartların yanında iş ile ilgili illiyet bağının olması istenir. Görevlendirme ya da izin (işyeri bilgisi) olması halinde işyerinde olmasa bile kaza iş kazası olarak değerlendirilecektir.

    Eşiniz işyeri sınırları içerisinde düşüp kazaya uğrasaydı henüz sigortalı olmasa bile net bir şekilde iş kazası olarak sayılırdı. Fakat işyeri dışında izinsiz şekilde kazaya uğraması gri bir bölge.

    Burada sizin elinizi kuvvetlendirecek unsur işverenin sigorta başlatmaması nedeniyle kanuni olarak kusurlu olmasıdır. İşyeri ile direk görüşerek ya da bir dava açmasanız da avukatınız aracılığı ile şirketle görüşerek kayıplarınızı alabileceğinizi düşünüyorum. İşverenin sigortasız işçi çalıştırması nedeniyle bir cezası olacaktır. Bu ceza nedeniyle anlaşma yoluna gidebilir.

    Durumun dava konusu olması durumunda ise şahsi fikrim; işyerinde çalışana yemek verilmediğinin kanıtlanması durumuna göre karar verilebilir. Büyük ihtimalle çalışanın beyanı yeterli olur ve zorunlu olarak iş yeri dışına çıktığı değerlendirilerek iş kazası olarak değerlendirilir. (Aksi de yine de mümkündür.)

    Bir de hastanede iş kazası olarak beyan etmediğinizi düşünüyorum. Zaten iş kazası olarak beyan etseydiniz özel hastane bile olsa bir ücret yansıtamazlardı sizlere. Çünkü iş kazası acil hallerden sayıldığı için özel ya da devlet hastanelerinde bir ücret talep edilemez. Bir de sigortasız olsa bile; 5510 Sayılı Kanunun “Süresinde bildirilmeyen sigortalılıktan doğan sorumluluk” hallerini düzenleyen 23. maddesine göre, işçinin çalışmaya başladığının yasal süresi içinde SGK’ya bildirilmemesi halinde, bildirgenin sonradan verildiği veya sigortalı çalıştırıldığının Kurumca tespit edildiği tarihten önce iş kazası meydana gelirse, işçinin uğradığı iş kazası, meslek hastalığı sonucu ödenmesi gereken gelir ve ödenekler SGK tarafından karşılanıyor.

    Durum biraz karışık.

    Kısaca sigortalılık durumu için kesinlikle başvurun. Ayrıca iş kazası olup olmaması için de başvurun. Siz gerekli başvurularınızı yapın işin ucunu bırakmayın fakat iş kazası olmadığı yönünde de bir karar çıkabilir onu da unutmayın.

    Bu yorumları yaparken hukukçu olmadığımı belirteyim fakat A sınıfı bir iş güvenliği uzmanı olarak uzun yıllardır edindiğim birçok tecrübeye dayanarak bu yorumları yapıyorum.





  • Geçmiş olsun, konu öne çıksın.

  • İş veren ücret yatırarak bu kişi ile illiyet bağını kabul etmiştir (Sanırım panik yapmışlar.) Olay net iş kazasıdır. Kazanın olduğu gün iş akdinin fesh edilmesi kötü niyet ve yetkili makamlara yanlış bilgi vererek yanıltmaya çalışma gibi ayrı ayrı suçlar işlemiştir. Haksız yere kötü niyet ile işten çıkarma için ayrıca dava açabilirsiniz eğer uğraşmak isterseniz.

  • Bu bir iş kazasıdır ve işe girişi yapılmadığı için işveren suçludur. Peşini bırakmayın. Sigorta başlatılmış olsaydı iş kazası bildirimi yapması gerekecekti.

  • kesinlikle iş kazası.


    çok geçmiş olsun.


    mümkünse iş mahkemesine başvuruda bulununuz. mahkemeye başvuru yapınca iş veren sizi arayacaktır, bütün masraflarınızı karşılamak isteyecektir.

  • Chatgpt doğru demiş bende iş etiği dersi almıştım çok üstünkörüydü ama sigortasız çalıştıramaz yemek molasında başına gelenlerden de işveren sorumludur diye hatırlıyorum. Kaldı ki bu işveren çok aç biriymiş. Sonuna kadar hakkınızı savunacak bir avukat bulursunuz umarım. En doğrusunu onlar bilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sigorta yapmadıkları için suçlular mutlaka avukatla görüşün

  • İş kazası değildir(bence). Ben avukat değilim hukukçu hiç değilim. Okumadım. Uzmanına sorunuz.
    İşyeri içerisinde veya işveren/işveren vekilinin talimatı ile işyeri dışında yapılan iş ile bu işe giderken yolda geçen zamanlardaki kazalar iş kazasıdır. Bir de süt iznindeki kazalar.
    İşveren yemek verme zorunluluğu veya servis zorunluluğu yoktur. Eğer işveren yemek vermiyor ve nerede yersen ye diyorsa işçi de istediği yerde yeme hakkına sahiptir. Yemek için İşyeri alanından çıktıktan sonra yaşanacak kazalar iş kazası sayılamıyor çünkü işveren sizi göndermiyor. Siz kendi isteğinizle çıkıyorsunuz.
    Haa işveren git karşıdaki çorbacıda iç bana yazdır diyorsa bu durumda yaşanacak kazalar iş kazası kapsamındadır. Ama yanındaki pideciye giderseniz o da sayılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi sıkıntı ayrı manevi sıkıntı ayrı. Şu an ateşim var öksürük, halsizlik, ağrı. 2 gün önce başladı boğazımda dün biraz daha yayıldı bugün hepten ele geçirdi. Bu bile çekilir değil kimse yoksa özellikle. Kırık acısını hiç yaşamadım, düşünemiyorum. Allah kimseye yaşatmasın. Allah şifa versin, çok geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş kazası değil. Sigorta konusunda hakkınızı arayın. Geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AfterLife61 -- 15 Aralık 2023; 22:52:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun öncelikle. Durum iş kazası olarak değerlendiriliyor bildiğim kadarıyla. Burada sigortasız olmanızdan ziyade iş veren size ödemeyi nasıl yaptığı önemli. Size şirket hesabından para transferi yaptıysa iş veren için büyük sorun zira hiç bir iş veren, bağı olmayan kişiye ödeme yapamaz. Size para göndermiş olması eşinizin iş ile bağı olduğunu gösterir ve sigortasız çalıştırmanın yasak olması nedeniyle başı derde girer. En kötü hastane masraflarını talep edin. zaten sigortasız işçi çalıştırdığını ödediği parayla kendisi kabul etmiş işveren.


    Ama size gönderdikleri para herhangi birinin şahıs hesabından yapılmışsa işe girişle alakalı elinizde delil olmaz (girişte kart basma vs yoksa). İş veren deneme süresi belirtmiş olsa da sigorta yapmakla yükümlüdür.

  • iş kazasına girmez muhtemelen o işe giderken kaza olayı işyerinin servisini beklerken iş yerinde sayılırsın iş yerine kendin gidiyosan kapıdan girene kadar iş kazası değil yemege kendi gittigi için iş kazası olmayacak muhtemelen burdan çıkacak olay geriye dönük sigorta yaptırmak olur 4 günlük sigortayı yapar süre uzun değil belki ceza bile almaz eger 4 güne bile ceza varsa para cezası ve işkurdan beleş işci alamama yaptırımı oluyo genede avukata sormak lazım onlar daha iyi bilir

  • temhem3838 T kullanıcısına yanıt
    Geriye dönük sigorta girişi yapamazsın, cezası var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • temhem3838 T kullanıcısına yanıt

    geriye dönük işe giriş yapmak zaten anında ceza sebebi


    geriye dönüğü bırak pazartesi ve özel gün dışında aynı gün yapmak bile ceza sebebi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 16 Aralık 2023; 18:21:22 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.