Şimdi Ara

Eşimin Ehliyeti var ama şoförlüğü yok. Nasıl şoförlük öğretebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    konu başlığında belirttiğim gibi;
    Eşimin Ehliyeti var ama şoförlüğü yok. Nasıl şoförlük öğretebilirim?
    Çocuk okula başladı. getirip götürmekle uğraşmak istemiyorum.



  • Ben önce otomatik araç ile öğrettim sonra manuele geçtik. Otomatik ile direksiyon,trafik kontrolü vs işleri daha kolay oturdu,debriyaja kafa yormayınca sonrasında manuel dizel kaldırması kolay diye devam ettik,en son ikame benzinli clio vardı onuda çözdü. İstanbul trafiğinde manuel Doblo,otomatik Hilux falan kullanıyor artık.
  • Biz de sizin gibi bir süreçten geçtik. Geçen sene annem de araba kullanmaya niyetlendi 25 yıl önce almış kenara koymuştu. Biz otomatik vites 2004 model bir panda almıştık. Amacımız hem küçük olması hem park kolaylığı hem ucuzluğu hem de herhangi bir sürtme kazada üzmeyecek bir araba olmasıydı. Bizim sürecimiz şu şekilde ilerledi öncelikle arabayı tanıttım ne yapcağını vitesi sinyal vs. Sonrasında direksiyona onu oturttum direkt çünkü hevesliydi ve özgüveni en yüksek şekilde kullanmaya başlayacaktı. Direksiyona geçti ve hakimiyet ve kontrol sıfırdı direksiyon çevirmeye bile korkuyordu. Sonra boş bir park alanı vardı orda manevra vs. öğrettim onun da biraz eli alışmaya başlamıştı artık. 2 3 gün böyle geçti sonra dürebileceği en güvenli rahat yerlerde kendi başına kullanmaya başladı. Şuan bir seneyi geçti maşallah iyi de kullanıyor arabasını yeniledik dünya varmış bu ne rahatmış diyor. Size tavsiyem kesinlikle gerilmeyin sinirlenmeyin öğretirken ters bir şey yapmış olabilir ama söyleyeceğiniz tek bir şeyden sonra üzülebilir, insanın hevesi kaçtıktan sonra ne yaparsanız nafile. İkinci olarak düz vites düşünmeyin bence çünkü debriyaj vites ayna kontrolü derken dikkat dağıtıcak çok fazla şey olabiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Sakin, barzolardan uzak bir yerde olsun da gerisi kolay. Geçen sene direksiyon dersine gittim bir kaç kez. Aracın üstünde kocaman eğitim aracı yazdı halde, geniş yolda arkama girip kornaya abanan, yanıma girip beni sıkıştıran tiplerden bir cacık anlamadım. Ayrıca taksilerde özellikle gelip beni buldu, sonra hevesim kaçtı istanbul'da sakin bir yer bulamadım
  • Hiç kendiniz öğretmeye çalışmayın. Yanınızda acemi biri varken bu eşiniz bile olsa çıldırtıcı şekilde stresli oluyor. En güzeli profesyonel bir öğretmenle anlaşıp trafiğe gönderin. O adam/kadınlar sinirleri alınmış gibi davranıp doğruları öğretiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 16 Eylül 2019; 21:58:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle özel ders aldır en az 5 saat farklı günlerde sonra beraber çıkarsınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle özel ders aldırın. Ben kendim öğretmeye çalıştım ve çok pişman oldum
  • Öğretemezsin hocam. Ben 5 yıldır öğretmeye çalışıyorum. Olmadı. Hala park edemiyor. Evin önüne gelince beni arıyor. İnip ben parkediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen,kesinlikle siz ogretmeyin,parasini verip ozel ogretmen tutun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sabırlı biri değilseniz özel öğretmen tutun. Sabırlı biriyseniz haftada 2 kez trafiksiz bir yerde çalıştırmaya başlayın. 2-3 ay sonra en temel düzeye ulaşıyor genelde (eşime İstanbul Avrupa yakasında böyle öğrettim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş boşuna uğraşma, kocadan hoca olmaz :))
  • Ben manuel araacı satıp otomatik aldım. Ehliyet vardı zaten ama şöförlük yoktu. 1 saat çalıştırdım sonra yola çıkardım. 100 km civarı yol yaptırdım aynı gün. Sonra kendi kendine çıkar vaziyete geldi zaten
  • Hocam rica edicem sticker falan yapıştırın aracın heryerine acemi sürücü diye, araç kullanırken mecbur diğer araç kullanıcılarına güvenerek yolda ilerliyoruz.Ufak bi hamlede takla atmamız söz konusu olabiliyor.Neden bu ülkede ehliyet almak bu kadar kolay anlamıyorum.Umarım eşiniz trafikte başka araçlara zarar vermez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Auckland

    Hocam rica edicem sticker falan yapıştırın aracın heryerine acemi sürücü diye, araç kullanırken mecbur diğer araç kullanıcılarına güvenerek yolda ilerliyoruz.Ufak bi hamlede takla atmamız söz konusu olabiliyor.Neden bu ülkede ehliyet almak bu kadar kolay anlamıyorum.Umarım eşiniz trafikte başka araçlara zarar vermez.
    Bilader acemiden korkuyorsan bi zahmet çıkma trafiğe zaten. Etrafta "ben iyi sürerim" gibi saatli bombaların yüzünden bu kazalar oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoNNiE-

    Bilader acemiden korkuyorsan bi zahmet çıkma trafiğe zaten. Etrafta "ben iyi sürerim" gibi saatli bombaların yüzünden bu kazalar oluyor.

    Alıntıları Göster







    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sexist kafayi bir kenara bırakırsak, kadınlar ya da erkekler ya da başka seçimlerde bulunmuş olanlar...

    Arabalar insanlar için yapılmıştır ve bu işi tekniği ile eğitim veren kurumlar tarafından egitilen ortalama bir öğrenci bile İstanbul'da benim diyen şoförden daha bilgili ve trafik gorgusune sahip olur.

    Herşeyin başı eğitim... Ehliyet almış olmak direksiyon hakimiyeti eğitimi için bir engel değil. İleri sürüş teknikleri eğitimi almak için rally pilotu olmayı istemek gerekmez.

    Tavsiyem düzgün bir kurumdan (motto giz akademi gibi)
    Eğitim alinması ve sizinle birlikte pekiştirme yapması olur...

    Bunun nedeni eşler bazı konularda tolerans sorunu yaşayabilir öğretmeye çalışırken tramva olarak soğutulan insanlar olabilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 16 Eylül 2019; 20:43:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendin öğretemezsin uğraşma. Ailede yaşlı tecrübeli bir kişi var ise onu çağır o yardım etsin. Yok ise hoca tutun. Sessiz sakin çok fazla yaya araç olmayan yollarda yokuşlarda öğretmeye çalışın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrdmr1 kullanıcısına yanıt


    Allah kolaylık versin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendiniz öğretin, daha sonra i20 otomatik alın geri görüş kameralı. Araba geriye kaçmaz, 1.4 motor oldugundan ilk kalkışta ani gaz yemediğinden sağa sola kaymaz yada kaçmaz. İ20 nin ilk kalkışı hantaldır, sürücüye hata yaptırmaz. Geri görüş kamerasına bakmayı unutsa dahi sesli uyarı yapar. Virajlarda kolay kolay sapma kayma yapmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapacağınız iş önce bir ucuz araba satın almak.Piyasada çok var....6 - 10 Bin arası olur... Pazar günleri sabah 7 - 11 arası bütün yollar boş..Tenha yerlerde yanına oturup sakin sakin anlatarak bağırıp çağırmadan öğretin...İşi öğrenince arabayı 1 - 2 bin altına satın ..Kolay gelsin....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.