Şimdi Ara

Eski (93-98 model) araç alırken nelere dikkat edilmeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bütçem az oldugu icin uno - favorit - lada samara - Broadway tarzi en ucuz araclara bakiyorum.Aracin elimde patlamamasi icin dikkat ettigim seyler ve merak ettiğim sorular var.Eksik buldugunuz tavsiyeleriniz olursa lütfen ekleyin. En onem verdigim yer saseler bu asamayi gecemiyorsak sasede islem varsa araca bakmiyorum.Sonra aracin çürük durumu geliyor az bir miktar varsa yine sorun degil ama eger curukler basladiysa eliyorum.Ardindan yakin zamanda muayeneden gectiyse buna dikkat ediyorum.(Muayeneden curuk arac geciyor mu ? ) Ardindan motor geliyor.Eski araclarda yag yakmayan neredeyse yok buna karsi ne yapacagimi sasirmis vaziyetteyim tam anlamiyla bir kumar.Yeni motor yapilip 40-45 bin gibi ciddi paralar harcanmış araclar var.Ama cevremde motor yaptirip da tekrardan motor problemi yasayan cok insan var.Bu denli ciddi paralar odenip bu motoru garantili yapan yer var mi ? Yoksa ustanin insafinda miyiz ? Son olarak da tüp tarihi gecen arabanin masrafi ne kadar olur ? Tecrübeli insanlarin tavsiyelerine ihtiyacim var.Bir araç ihtiyacim var ama eski araca bulasmamak daha mi hayirli?








  • Selamlar hocam, örnekle açıklayayım. 92 model şahine 6 yıldır biniyoruz. Sol ve sağ arka teker aks kesti yolda fırladı, kaza atlattık yeri geldi, yeri geldi yolda da kalıp sövdüğüm de oldu. Hiç motor yapmadık, segman ve conta harici. 2 hafta önce 1 günde 1000km yol yaptı. Bana mısın demedi maşallah. Alt taban çürüklerş muayeneden geçmez, tamir ettirdik, muayeneden geçti. 1 2 kaportadaki çürükleri hallettik 3 yıl önce, şimdi boyacı mükemmel boyadığı için boya küçük çürük yerlerden akmaya başladı. Ha boyacıda da suç yok, bunların geleceği bu. Eğer yeni toplanmış bir araba über süper fiyatta değilse başına bunların geleceğini bil kaporta anlamında. Marşpiyel kısımları tabana doğru devam ettiği için tabanda sıkıntı yaratır bu da muayenede sıkıntı olur, yani geneli de Marşpiyelden çürümeye başlar. Motoru toplayan usta önemli burada, yeni toplanmış motor gördüğün zaman bunu bil. Eski arabada şase önemlidir, vuruk kırık çıkık elbet olur bunu da bil hocam. Benim tavsiyem bak 2 teker de aks kesmesine rağmen şükür işimizi görüyor araba, hiç yoktan iyidir yani. Ayrıca aldığın zaman bütçenin sınırında veya üstünde alma, çünkü belli yıka ve fiyata kadar herrrr araba illa ki bi arza verecektir. O yüzden arabanın bakımına bir miktar para ayır




  • Öncelikle yorumun icin cok saol kesinlikle hic olmamasindansa elinin altında olmasi cok onemli.Motoru yapan usta önemli ama bunu bilemedigimiz icin en azindan araç motor yapildiktan sonra bi 5-10bin km gitmiş ya da yapilali 1-2 yil olmus araclara bakmak daha mantikli diye düşünüyorum.130a baktigim bir araca 50 bin masraf yapilmis cok korkunc rakamlar.

  • byburaq67 B kullanıcısına yanıt

    eski değil hurda o araçlar hiçbiri alınmaz 2024 yılına giriyoruz 2006 modelden daha düşük hiçbir araba alınmaz


    cebine en az 250 000 tl koyamıyorsan araba bakmaya çıkmayacaksın


    ayrıca şuanki tamir masraflarından haberin yok senin 45-50 bin liralara korkunç masraf zannediyosun 150 bin lira tamir masrafı olan arabalar var


    kendine motosiklet bak sen paran çok az

  • Aaron Pierce A kullanıcısına yanıt
    Sıfırdan şahin almıştım 98’de. Beş senede çürümeye başladı arabanın kaporta. Malesef bu araçlarda boya kaporta kalitesi çok düşük. Parçaları sudan ucuz, öyle dengeliyor.

    Brodway ve samara araçlarım da olmuştu. Her ikisini de iki yaşında almıştım. Onlar da hızla çürüdü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 27 Kasım 2023; 22:18:14 >
  • mavikıs M kullanıcısına yanıt

    Sonuna kadar haklisin.Gittigim yolda kopekler olmasa motor alacağım.Ama ulkemiz cok zor gerçekten cok zor Allah yardimcimiz olsun.Fakir daha pahali bir hayat yasiyor.

  • byburaq67 B kullanıcısına yanıt

    86-89 arası fransız broadway veya 95-96 arasına bak bunlar galvanizli saçlar kolay kolay çürümüyor işçilikleri bir tık daha iyi. Tofaş veya lada grubu seni üzer. Eski arabalarda model yılına bakmayacaksın kondisyonu önemli.



    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-orj-fransiz-montaj-1137833984/detay



    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-fabrika-boyali-orjinal,diri-ve-temiz-broadway-1134449982/detay


    Misal şu araçlar değerlendirebilirsin. 2.ilandaki temiz duruyor





  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    290 000 liraya temiz güzel araba bunu alsın kredi kartına taksit 12 ay limit varsa


    az yakan masrafsız araba


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-taksit-secenekli-tertemiz-yeni-kasa-307-1119073782/detay

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.