Şimdi Ara

Eski Bilgisayarı Güçlendirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bende 5-6 senelik bi kasa var onu en yeni çıkan oyunları oynayabilecek bi hale getirmek istiyorum neler yapabilirim ekran kartı,format atırmak,işlemci almak gibi vs.. ?



  • Kardeş pc nin marka ve modelini yaz ve geriye yaslan :-) 6 yıllık kasalara şimdiki anakartlar oturur mu ben de biliçlenmek isterim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scorpitx_

    Kardeş pc nin marka ve modelini yaz ve geriye yaslan :-) 6 yıllık kasalara şimdiki anakartlar oturur mu ben de biliçlenmek isterim

    Oturmaz !
  • Elinizde ki kasanın marka/modelini söyleyin, bu işe toplamda ne kadar bütçe ayırdınız onu da belirtin yardımcı olmaya çalışalım.
  • O kasayı direk emekliye ayırıp, en baştan yeni bir sistem yapalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£

    O kasayı direk emekliye ayırıp, en baştan yeni bir sistem yapalım.

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scorpitx_

    Kardeş pc nin marka ve modelini yaz ve geriye yaslan :-) 6 yıllık kasalara şimdiki anakartlar oturur mu ben de biliçlenmek isterim

    Marka Casper İşlemci İntel pentium 4 HT yazıyor pek bilimiyorum bilgisayar kurulu değil ama güzel bi bilgisayar.
  • niye eski kasalar atx değil mi yani nmiye emekliye ayırıyoruz? acıklayın biz de bir daha sormayalım dimi yani
  • yorgunjocuk Y kullanıcısına yanıt
    sıfırdan yeni bir bilgisayar her zaman daha iyidir.ölü yatırım yapmayın.bütçe belirtin arkadaşlar toplar size güzelinden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scorpitx_

    niye eski kasalar atx değil mi yani nmiye emekliye ayırıyoruz? acıklayın biz de bir daha sormayalım dimi yani

    P4 zamanından kalma Casper kasadan bahsediyoruz, içine komple yeni sistem kurunca soğutmasının yeterli olma ihtimali var mı sence? Muhtemelen ekran kartı da sığmayacaktır.

    Güç kaynağı da her türlü değişeceği için uygun fiyatlı PSU'lu bir kasa alınır ve sorun yaşanmaz. Ayrıca eski kasayı da bozmaya gerek kalmaz, çalışır durumda yedek olarak durur.
  • O bilgisayardan bi halt olmaz. Bütçe ver yenisini toplayalım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_4385008/f_//tm.htm#79614273 bende bu sistem var icine anakart+fx6100+iyi ekran kartı alacagım neden olmsın ki denemeden sallıyorsunuz bence 10 numara olur güç kaynağını ayrıyetten alırsam
  • Al kullan o zaman kardeşim, ne diye milletin konusunu baltalıyorsun? Yakında donanım sıcaklıklarından şikayet eden konu açarsan mesajını esirgemez, bu konuyu hatırlatarak inceden inceden giydirir bu forumun demir baş üyeleri.
  • tmm haklısınız biraz sert cıkmısımm ama herkes olmazz olmaz diyor neden olmaz deince ezber basma kalıp kısa cevaplar neden vereyim kii fazladan 100tl az mı?tatmin edici cevap verin ben de memnun olayımm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scorpitx_

    tmm haklısınız biraz sert cıkmısımm ama herkes olmazz olmaz diyor neden olmaz deince ezber basma kalıp kısa cevaplar neden vereyim kii fazladan 100tl az mı?tatmin edici cevap verin ben de memnun olayımm

    Dogru sölüyosun kardeşim . Fakat eski kasayı bozmaya ne gerek var o kasa yedekte dursun yeni bi kasa alın diyor arkadaşlar . Ama anladıgım kadarıyla sizin bütçe biraz sıkıntılı ve siz yeni kasa almak için tereddüt ediyorsunuz .
  • Bir konuda da çatlak ses olmasa dişimi kırıcam, ya bak güzel kardeşim; kendin böyle bir uygulama yapıyorsun diye (eski kasada sistem kullanma), öncelikle herkes yapmak zorunda mı ?

    İkincisi, burada 5 - 6 senelik bir boş kasadan bahsediyoruz.Bu kasa; CORSAIR, Cool Master, TT vb. bir kasada değil, markasız bir kasa.Fan delikleri, soğutma düzenekleri için ölçüleri vs. ' leri sıkıntı.

    Üçüncüsü, o kadar baştan kasa toplayacak adama, bir 100 TL daha ya da 150 - 200 TL daha vermek zor gelir mi ? Boş kasayı bu kadar önemsiz bir parça gibi düşünmek çok çok aşırı bir mantıksızlık değil midir ? Ondan sonra kasa kötü olunca; '' Vay kardeşim işlemci yanıyor, vay CPU soğutucu kasaya sığmadı, ekran kartım çok ısınıyor, bu kasanın fan delikleri yok mu ? '' vs. vs. şeyler neden tekrar tekrar yazılsın, neden boşu boşuna bir ton konu açılsın.

    Son olarak; yeni bir kasa toplanmışken, bu kadar düşünceden sonra, eee birazda görüntüyü düşünmek lazım değil mi ? Kasanın dış görünüşünde de biraz heybet, nizam lazım.

    Bütçe sıkıntısı gibi bir durumlada karşıma gelmeyin, o kadar alınan parçaya bir boş kasa için bütçe sıkıntısı çekiliyorsa, o zaman sistem yapmamak lazım.


    NOT: Bu söylediklerim çoğu insan için geçerlidir, ama tabi arada istisnalar olabiliyor (mesala sizin gibi kullanıcılar, dış kasaya (boş kasaya) önem vermeyen).Ama onlar için, şu sözü söylüyoruz:

    '' İstisnalar Kaideyi Bozmaz... ''




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 15 Ağustos 2013; 23:44:14 >




  • Kardeş zaman ayırıp yazdığın için öncelikle tşkkr ederim.Kasayı değiştirmemin asıl sebebi ailemin değişmi çakmaması üstelik o yüz tl yi gider ekran kartına eklerim daha iyisi olur ben dış gôrùnüşe önem vermem mühim olan iç güzellik ;-) şimdi bana sunu söyleyin zaten işlmci ve ekranın kendi fanı var kocaman kasaya ekran kartı nie sığmasın? zaten şimdi bile %60 ı boş arkada bir fanı var kaç fan olmalı ki? Etrafında sayısız delik de var olmadı extra fan takamam mı? 500lük Güçkaynağı hdd ram dwd ve fullhd monitör 2.el olacak. Iyisinden Ekran krtı+ fx 6100+asus kart sıfır olacak.Evdeki sistemin kartı yanmış zaten neyini bozmayım cs1.5 i zor açıyor kullanan yok hem onun kasa hoşuma da gidiyor siz onu bırakın da olur mu olmaz mı olmazsa neden olmaz?hiç deneyen babayiğit,çılgın,bilgin,cimri,tutumlu ne derseniz artık yok mu yani benim gibi meraklısı ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scorpitx_ kullanıcısına yanıt
    Bende eski bir sistem var. Sizin gösterdiğiniz bilgisayarınkine benzer Pegasus marka bir kasaya sahip. 6-7 ay önce yeni sistem topladım ama yeni topladığım sistemi o kasaya koymak hiç aklıma gelmedi. Sığar mıydı? Anakart sığardı ama ekran kartını bilmiyorum. Ekran kartı sığacak olsaydı bile o kadar para sayıp aldığım sistemi o kasanın içinde pişmeye bırakır mıydım? Tabi ki hayır. Hatta o sistemi toplarken aldığım Dark Orion kasanın bile yetersiz geldiğini fark ettim ve daha geniş olan Aerocool Xpredator x3 aldım tekrar masraf edip. Ekran kartı veya başka parça yanıp, onunla uğraşmaktansa soğutmaya ekstra para harcamak her zaman daha iyidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scorpitx_

    Kardeş zaman ayırıp yazdığın için öncelikle tşkkr ederim.Kasayı değiştirmemin asıl sebebi ailemin değişmi çakmaması üstelik o yüz tl yi gider ekran kartına eklerim daha iyisi olur ben dış gôrùnüşe önem vermem mühim olan iç güzellik ;-) şimdi bana sunu söyleyin zaten işlmci ve ekranın kendi fanı var kocaman kasaya ekran kartı nie sığmasın? zaten şimdi bile %60 ı boş arkada bir fanı var kaç fan olmalı ki? Etrafında sayısız delik de var olmadı extra fan takamam mı? 500lük Güçkaynağı hdd ram dwd ve fullhd monitör 2.el olacak. Iyisinden Ekran krtı+ fx 6100+asus kart sıfır olacak.Evdeki sistemin kartı yanmış zaten neyini bozmayım cs1.5 i zor açıyor kullanan yok hem onun kasa hoşuma da gidiyor siz onu bırakın da olur mu olmaz mı olmazsa neden olmaz?hiç deneyen babayiğit,çılgın,bilgin,cimri,tutumlu ne derseniz artık yok mu yani benim gibi meraklısı ...

    Dostum çok mantıklı cevap . Tebrik ediyorum . Yok mu BABAYİĞİT bu kardeşinize cevap verecek




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.