Şimdi Ara

Eski Corolla neden pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tip olarak çok beğendiğim bir arabadır. Özellikle 96-97 modeldeki kasalarını çok beğeniyorum. Bildiğim kadarıyla 2000 de çıkan modelinden daha fazla tutuldu ve hala tutulmaya da devam ediyor. Hele bir de GLI ya da XLI modelleri donanım olarak da fena değil. Anlamadığım, tamam millet kasayı beğeniyor, ancak fiyatı biraz fazla pahalı değil mi? Mesela 97-98 modellerinde bir toyotaya 14-15 istiyorlar. Almak istiyorum ama bu para eski model için sanki fazla gibi geliyor. Şimdi bu arabayı sürenler ya da bilenler varsa, aldığımda arabadan pişman olur muyum? Çünkü iyi para veriyorum. Şekil olarak pişman olmam da kullanım ya da motor mesela beni memnun eder mi? ikincisi, sizce bu arabanın ederi nedir? Son olarak, LPG bu arabada kullanışlı olur mu? Yakıt oranları nasıldır? Tşekkürler.



  • ben 2 sene önce 96 model 60.000 km deki bir corolla gli yi(klimalı) 15.000 ytl ye satmıştım..ikinci el değeri en fazla olan araçlardan biridir..bu değer yüksekliğinin sebebi ise motor ve mekanik olarak sorunsuz araçlar olmasıdır..kaportaları biraz ince olmasına rağmen geçen yıllar boyunca paslanma izleri göremezsiniz..kaporta sorunları boya solmaları ile sınırlıdır..

    eğer alacağınız araç orjinal bir araç ise bu araçlarla ilgili ne bir sorun yaşarsınız ne de satarken zorlanırsınız..dediğim gibi 0 km olarak aldığımız aracımızı 10 yıl sonra orjinal 60.000 km de satarken hiç zorlanmadık..bizim aracımızdaki tek sorun geçen 10 yıl içerisinde(hiç boya bakımı yapılmadığı halde) tavanın ortasından vernik kalkmasıydı..

    sonuç olarak bu araçların eğer temizini bulabilirseniz satarken de aynı fiyata satabileceğinizden hiç bir sorun yaşamazsınız..bu araçların en ideali 97-98 de üretilen gli special modelleridir..bu araçlarda abs ve shy standarttır..klima opsiyoneldi..

    lpg konusunu ile ilgilenmediğimden araca lpg uygularsanız ne olur ne olmaz bir yorum yapamam..ben 10 yıl boyunca lpg siz kullandım..arada da focus gibi araçlar kullandım..96 gli corolla 2000 model focus tan daha az tüketime sahip...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türbülans -- 28 Mayıs 2007; 20:16:45 >




  • aguler bu arabayı kullanan kişi sana asla ve asla kötü demez çünkü kullanmış farkını görmüştür.bende şuan 96 gli (klimalı,otomatik) var
    eğer temiz bi tane 95 ve üstü 1.6 xli yada gli bulursan hiç korkma al derim.bak sana bendede olduğu için demiyorum eğer bunu düşünmezsen honda veya focus al da diyebilirim.ben bugüne kadar çok araç sürdüm fakat 90 lı yılların C sınıfında en iyi arabası diyebilirim.hatta 2000 ve üstü birçok arabadan daha konforludur.bunun yanında bu kasa corolla lar sorunsuzluğu ile ünlüdür.gerçekten 1.5 senedir binlerim daha tık demedi Allah'a şükür. ben daha marş a 2. kez bastığımı hatırlamam. lpg taktırmadım ben ama taktıranladan da hiçbir şikayet duymadım hatta sanayide çok iyi tanıdığım bir abim var o gel taktıralım özlleikle corolla larda hiçbir problem çıkmıyor dedi ama ben istemedim.
    sana kısaca özelliklerinide anlatayım bildiğim kadarıyla xl ve xe ler 1.3 motor xli ve xei olanlar 1.6 fakat bunların bazı özellikleri opsiyonel mesela 4 cam değil 2 cam otomatik ayrıca elektrikli ayna yok. gli ler en donanımlısıdır. 4 cam oto.klima(opsiyonel) elektrikli aynalar vs. 98 lerin gli special modeli var onlarda da fazladan abs ve yolcu hava yastığı vardır. ben akrabamızdan 12 ytl ye aldım aracım orjinal 90binde hasarsız ilk sahibinden ucuza almıştım ee dedik ya akraba :) şuan dediğin gibi 14-15 verenler var. değeri bence normal çünkü bugün 95 model bi mercedes neden 5-10 milyar değil var bi farkı demi işte corolla da öyle bilmem anlatabildim mi, gerçekten ben aracımdan çok memnunum bugün 12-14 milyarım olsa yine corolla alırdım.
    satarken zarar etmezsin,binerken zarar etmezsin, tabii yinede karar senin. sormak istediğin soru olursa sorabilrisin bilinçsiz bir şekilde alma sor araştır öğren derim corolla yı bana sorabilirsin. iyi akşamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 28 Mayıs 2007; 21:25:18 >




  • 96-97 modeller AE101 kasa olup toyotanın en sorunsuz ve tutulan aracıdır. 1996-1997 Toyota Corolla 2000-2001 model corolladan pahalıdır.

    Sebebi Sorunsuzluk+Arz talep meselesi
  • Bu kasaların bu kadar pahalı olmasının en buyuk nedenı km bakımları harıcınde servısın yolunu unutturmasıdır. Konfor olarak yeterlı konforu sunar. Tek sıkıntı yaratabılecek konu ıse lastık sesının bıraz fazla ıcerı gırmesıdır. 2 sene kadar 1.3xe AC kullandık. Sehır ıcınde yeterlı performansı ve ataklıgı saglayan uzunyolda da kolay kolay surucusunu uzmeyen bır aractır performans bakımından. Ne ılgınctır kı 1.3 motorlar karburator lu olmasına ragmen felaket sekılde az yakıt tuketmelerıyle unludur. 1.3xe modellerınde elektrıklı on cam standart ıken klıma ve 97 modellerden ıtıbarende hıd. dıreksıyon opsıyonel donanımdaydı. 1.6 kasalar ıse 105beygır gucu ıle takdıre sayan bır performans sergıler. su anda kullandıgımız arac 390.000km ye yaklastı ve halen aktıf kullanımda olan bır alet. Servıs bakımlarını yaptırdıgın surece senı kolay kolay yolda bırakmayan aletlerdır. 1.6 kasalarda yakıt konusunda ortalama sehır ıcı10-11lt gıbı bır yakıt sarfeder. Donanım olarak zaten sadece klıma ops. lıstesınde ıdı o yıllarda. Belkı donanım olarak zayıf bır lısteye sahıptır ama musterı memnuyetı muazzam degerlerdedır. Boya solması olayıda 93-96 oncesı kasalarda gorulen bır problemdı. daha sonrasında bu problemınde onune gecıldıgı aıklanmıstı. YAnı kısacası alıcısını uzmeyen bır aractır.




  • Arkadaşlar gayet güzel izah etmişler.Bana söyleyecek pek bir şey kalmıyor.

    Bizde de 98 model oto. vites klimalı Corolla Gli var.Full olanı.Son derece memnunuz.

    Temizini bulursan Gli olanını tercih etmeni tavsiye ederim.Niçin dersen bunlar daha çok tutuluyorlar.

    Hayırlısı ne ise o olsun.
  • Valla babamda 98 xei var. Konforuna ve motoruna asla dil uzattırmam. 1.6 motorlar içinde kullandığım en seri araç. 114 bg lik bir araç ama 2000 model 120 bg cıvıci özellikle alt devirlerde geride bıraktı diyebilirim. Bende bmw var babam değişelim dese anında atarım anahtarı.
  • Bende 95 model Toyota Corolla 1.6 Xli var. araç çok güzel sorunsuz. 12 yaşında olmasına rağmen hiçbir masrafı hiçbir arızası yoktur. lpg ile tam uyumlu bir araç. lpg 'li olmasına rağmen bir çok benzinli 1.6yı geride bırakır. bildiğim eksi yanları yere yakın yaklaşık 10 cm gibi, bir de lastik sesini içine çok fazla alıyor (michelan energy lastik belki biraz çözüm olabilir). bir de yüksek devirlerde motor sesi sürücüyü biraz rahatsız edebiliyor. ama kullanımı çok zevkli rahat. bulabilirsen gli special al derim. elektrikli dikiz aynaları, 4 cam elektrikli, yüksekliği ayarlanabilir hidrolik direksiyon, abs, sürücü airbag var. yol tutuşu güzel. içindeki plastik aksamlardan ses gelmez. (geçen megane 2'ye bindim tınkır tınkır ses var daha ne olsun)
  • şu an kullandığım avensis 1.6'yı mı önceden sahip olduğumuz corolla 1.6 GLİ mi dersen sana Corolla derim artık gerisini sen düşün, yani yanlış anlaşılma olmasın avensis daha kaliteli bi araç ancak o corolla'larda insanı kendine çeken bi özelliği var, bi türlü kopamıyorsun. ben hala daha düşündükçe üzülürüm neden sattık diye
  • aguler arkadaşım kişisel ileti gönderiyim dedim ama gitmedi..bende 98 model 80.000 kmde xli modeli var..yaklaşık 1 ay sonra arabayı satıcam...daha fazla bilgi edinmek istersen maligunuc@hotmail.com adresinden ulaşabilirsin..
  • 97 -98 corollar'ı bende beğenirim ama tutupta aynı kaliteli üretimleri yapan japonlar 2000-20001 modelleri kalitesiz yapacak demek mantıksız olur.ben daha yüksek modele bakmanızı tavsiye ederim.97-98 modellerinin fiyatının yüksek olması bence arz talep meselesi.tamam sorunsuz olabilirler ama aynı kalite daha yüksek modellerindede mevcut ve neredeyse aynı fiyat.
  • Bende de 97 xl ac var. Gayet memnunum. İlk arabam gerçi kıyas yapamıyorum ama. Şu ana kadar yağına suyuna baktırdım. onun dışında problemi olmadı.
  • yüksekliği ayarlanabilen direksiyon xlide de var
    quote:

    Orjinalden alıntı: utkucay

    Bende 95 model Toyota Corolla 1.6 Xli var. araç çok güzel sorunsuz. 12 yaşında olmasına rağmen hiçbir masrafı hiçbir arızası yoktur. lpg ile tam uyumlu bir araç. lpg 'li olmasına rağmen bir çok benzinli 1.6yı geride bırakır. bildiğim eksi yanları yere yakın yaklaşık 10 cm gibi, bir de lastik sesini içine çok fazla alıyor (michelan energy lastik belki biraz çözüm olabilir). bir de yüksek devirlerde motor sesi sürücüyü biraz rahatsız edebiliyor. ama kullanımı çok zevkli rahat. bulabilirsen gli special al derim. elektrikli dikiz aynaları, 4 cam elektrikli, yüksekliği ayarlanabilir hidrolik direksiyon, abs, sürücü airbag var. yol tutuşu güzel. içindeki plastik aksamlardan ses gelmez. (geçen megane 2'ye bindim tınkır tınkır ses var daha ne olsun)




  • bendede şuan 94 xli var 156 binde daha tık bile demedi rahatlığın yanısıra cefakar araba
  • yok arkadaşlar altına endekslediniz arabanıozı... 97 98 yılındaki araba arakdaşlar 9 10 yaşındaki araç 15 edermi ya.18 e 2001 2002 2003 focus astra al kardeş eski araba eski arabadır.sende binecen 15 yaşında satınca alan olmaz abartıyor millet arabası toyota dıye.... ben olsam vermem n eolursa olsun..
  • Kullanmadığın için öyle diyorsun. 2 ay öncesine kadar bende corolla touring vardı. 290 bin küsür km gelmişti ve arabada tık yoktu. Gerekli bakımların haricinde hiç masraf çıkarmadı. Sonra 98 model 290bindeki corollamı tuttum 2003 model 60bindeki accent ile takas yaptım. Ve o zaman corollanın ne demek olduğunu anladım. Bulunduğum statü gereği birçok arabaya binme ve sürme fırsatım oldu. Astradan kat kat üstün bir araba. Onu 18 e alırsın iki sene sonra 13-15 e satarsın. Ama corollayı 15 e alırsın iki sene sonra 14-15 civarı satarsın.

    Tekrar söylüyorum, kullansaydın gerçekten anlardın burada kullananların yazdıklarını...
    quote:

    Orjinalden alıntı: enforacle

    yok arkadaşlar altına endekslediniz arabanıozı... 97 98 yılındaki araba arakdaşlar 9 10 yaşındaki araç 15 edermi ya.18 e 2001 2002 2003 focus astra al kardeş eski araba eski arabadır.sende binecen 15 yaşında satınca alan olmaz abartıyor millet arabası toyota dıye.... ben olsam vermem n eolursa olsun..




  • yok canım astradan kat kat üstün filan değil yol o zaman herkes toyota alır astra hb en yakın rakibinin 2 katından fazla satmış.Fiyatları arasındada fark yok.toyotanın yol tutuşu astra ve focus tan geridir içeri fazla ses alır ve kaportasıda incedir hemen yamulur ufk bır darbede.motoru daha az sorun çıkartabılır ama bu kat kat üstünlük sağlamaz toyotaya.Atmayın ortalık boş diye bızde bır çok araba kullandık
  • toyotanın önce olduğu kısmı motor sağlamlığı ve kolay kolay masraf çıkarmaması. konfor ve yol tutuş olarak elbette ii olan araçlar var. ama unutmamak lazım bu araçların fiyatı 12-15 arası ve müşterisi de bol daha ne olsun. arz talep meselesi.
    sen almıyabilirsin o da senin bileceğin iş



    quote:

    Orjinalden alıntı: enforacle

    yok canım astradan kat kat üstün filan değil yol o zaman herkes toyota alır astra hb en yakın rakibinin 2 katından fazla satmış.Fiyatları arasındada fark yok.toyotanın yol tutuşu astra ve focus tan geridir içeri fazla ses alır ve kaportasıda incedir hemen yamulur ufk bır darbede.motoru daha az sorun çıkartabılır ama bu kat kat üstünlük sağlamaz toyotaya.Atmayın ortalık boş diye bızde bır çok araba kullandık




  • O zaman şunu düşün, senin karşılaştırdığın arabalar 2000 üstü Astra ile 93-98 arası corolla. Biri ikibinli yılların teknolojisi biri doksanlı yılların teknolojisi. Ve senin bana kanıtlamaya çalıştıgın şey Astra almanın daha mantıklı olduğu. Evet mantıklı düşündüğünde öyle bir sonuç çıkıyor ama corollayı bir kere kullandığında mantığını bir kenara bırakıp corolla diyorsun.

    *Ben corolla kullanmıyorum
    *Sac kalınlığı değil, arabanın çatısı önemlidir.
    *Focus sedan ve astradan yol tutuşu olarak iyi olmasada geri değildir. Bunu duygusal değil mantıklı söylüyorum.
    *1 yıl önce corollam varken bir depo benzinle(yaklaşık 50 lt) 883 km yol yaptım. Bunu daha ben hiçbir arabada görmedim. Ve başkası söylese inanmazdım.
    quote:

    Orjinalden alıntı: enforacle

    yok canım astradan kat kat üstün filan değil yol o zaman herkes toyota alır astra hb en yakın rakibinin 2 katından fazla satmış.Fiyatları arasındada fark yok.toyotanın yol tutuşu astra ve focus tan geridir içeri fazla ses alır ve kaportasıda incedir hemen yamulur ufk bır darbede.motoru daha az sorun çıkartabılır ama bu kat kat üstünlük sağlamaz toyotaya.Atmayın ortalık boş diye bızde bır çok araba kullandık




  • 2 sene 97 XEİ kullandım. Acaip bir motor vardı. Hafifti de ama en ufak bir güvenlik donanımı yoktu. Ne ABS ne hava yastığı ne de sağlam bir şasi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.