Şimdi Ara

Eski HDD'nin C sürücüsünün gözükmemesi sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Yeni bir bilgisayar topladım. Eski 2010 model pcde bulunan 2 ye bölünmüş 500gb kadar bir HDD vardı. Onu da yeni pcye taktım. Fakat yeni pcde bu HDD'nin C sürücüsü gözükmüyor. Sadece D sürücüsü olarak ayrılmış olan 450 gb kadar alan E sürücüsü olarak gözüküyor. Disk yönetiminde de gözükmüyor. hiç anlam veremedim bu duruma. Nasıl bir çözüm bulabilirim acaba yardımcı olabilir misiniz?




  • Minitool partition wizard diye bir uygulama var ücretsiz onu kur tüm disklerini durumu görebilir kontrol edebilirsin. Sürücü adı atanmamış veya biçimlendirilmemiş disk bölümleri windowsda gözükmez. 500 gb hdd yaklaşık 465 gblık kullanım sunar, tek disk olarak birleşmiş olabilir.

  • hocam tek disk olamaz. c sürücüsünde windows falan vardı onlar nereye gitti?

  • 500 gb hdd toplamda bilgisayar sisteminde zaten 465 gb olarak görünür. Siz 450 gb olan kısmını görüyorsanız geirye kalan 15gb lık kısım normalde C partisyonu olarak ayrılıp işletim sistemi kurulmaz da bunu anlamanın en iyi yolu


    Denetim masası-Yönetimsel araçlar-Bilgisayar yönetimi-Disk Yönetimi ni açıp aşağıdaki gibi görüntüyü incelemeniz olacaktır.

    Belki de disk başındaki yaklaşık 15 gb lık alan bad sectorden dolayı raw olarak bırakılmış ta olabilir.


    Benim 500 gb lık (465gb) disk üzerinde de ayrı bir işletim sistemi var fakat windows gezgininde partisyon kalabalıkllığı yapmaması için ssd (disk 0) üzerindeki sistemde wd disk partisyonlarına ait sürücü harflerini kaldırıp ntfs klasöre bağlayıp masaüstünde kısayol şeklinde kullanıyorum.

    Eski HDD'nin C sürücüsünün gözükmemesi sorunu.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.