Şimdi Ara

Eski plakayı yeni araca takmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
20.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkeze merhabalar, biliyorum bu konu bir çok konu açılmıştır. Ancak en güncel bilgiyi almak için yeni konu açmak istedim. 98 yılından bu yana kullandığımız Pick-Up'ımızı satıp yerine sıfır Toyota Hilux aldık. Plaka işlemleri ocak ayı içerisinde yapılacak. Ancak ben eski aracımızdaki plakayı vermek istemiyorum, yeni aracımıza takmak istiyorum. Araç şehir içine satıldı. Noter işlemleri vs. yapılmadı daha. Nasıl bir yol izleyerek eski plakamızı alabiliriz, ne kadar masraflı olur?



  • Aracı sattığınız kişinin mernisteki kaydını en yakın farklı plaka veren bir ilçenin kaydına geçiriyorsunuz, ( kayıt taşımak için bir adres ve o adresteki bir kişinin imzası gerekiyor) daha sonra noter satışında plaka değişikliği beyan ediyorsunuz. Sattığınız kişi emniyetteki işlemlerini hallettikten sonra plaka boşa çıkıyor ve siz talep edebiliyorsunuz. Masraf olarak sanırım 160-170 tl gibi maddi değer ve zaman oluyor :) Ben bu şekilde biliyorum umarım doğrudur :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: style406

    Aracı sattığınız kişinin mernisteki kaydını en yakın farklı plaka veren bir ilçenin kaydına geçiriyorsunuz, ( kayıt taşımak için bir adres ve o adresteki bir kişinin imzası gerekiyor) daha sonra noter satışında plaka değişikliği beyan ediyorsunuz. Sattığınız kişi emniyetteki işlemlerini hallettikten sonra plaka boşa çıkıyor ve siz talep edebiliyorsunuz. Masraf olarak sanırım 160-170 tl gibi maddi değer ve zaman oluyor :) Ben bu şekilde biliyorum umarım doğrudur :)

    İlginize teşekkür ederim. :) Benimde forumdaki arkadaşlar sayesinde öğrendiğim bilgi ilçe değilde il dışına satışı verilerek plaka boşa çıkartılıyor :)
  • bende aynı durumdayım takip ediyorum.
  • 2012 içerisinde eski aracındaki plakayı yeni aracına takan bir tanıdığımız ile görüştüm. Önce aracın satışını kayıtlı olduğu ilçenin dışına vereceksiniz. Noterde plaka değişecek diye not düşülecek. Bizim plakamız kayıtlı olduğu ilçe emniyetine boş olarak düşecek. Cüzi bir miktar bağış ile o plakayı kendimiz alacağınız. Araç benim üzerime olsa uğraşırım, bakalım babam uğraşacak mı
  • bence plaka çok özel dğilse değmez...
  • Yeni yılda yeni harfe gececekmiş bulunduğum emniyet. Bende şansıma ne çıkarsa diyerekten uğraşmadım hiçbir şeyle..
  • iki tane motorum var biri yeni biri eski. eski motor da benim yeni motor da benim eski motorumdaki plakayı yeni motora nasıl geçiririm?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.