Şimdi Ara

Eskiden de bir araba bir ev ediyordu, o arabalar şimdi çöp oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu anda araba fiyatları bir ev fiyatına ve maşaallah devlet vergi üstüne vergi koydukça, insanlar daha bir iştahlanıyor. Kuyruk, sıra, hangi arabayı alsam derken, araba bırakmadık piyasada, ikinci el fiyatları sıfırdan farksız ya da daha fazla. Önceki dönemlerde de böyle zamanlar yaşanmış ve ev, arsa alanın aldığı yer kaç kat değerlenmiş iken, o kıymetli arabalar şimdi çöp olmuş. Piyasa dönmeden, ben aldım, kullandım ve hemen sattım derseniz, kendinizi kurtarmış olursunuz ama birilerinin elinde patlayacak o fiyatlar... Dolar düşüyor ama düşmese dahi, bu şekilde devam etme imkanı yok. Doların düşmesi, süreci hızlandıracak sadece.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BahaKerem -- 29 Aralık 2020; 23:3:26 >



  • Buna hak veriyorum elbet ama burası Türkiye. Bizim için makul rakamlar ne yazık ki bu şekilde. Fakat daha dün 200 bin deyip almadığımız araçları bugün 450 değil de 430 deseler, birbirimizi yiyoruz. Bu makul mü sizce?


    Araba ve konut/arsa denkleminde bakınca, birisi evladiyelik yatırım iken, diğerinin çöp olacağı aşikar ve birilerinin elinde patlayacak.

  • 83 milyon ülkede ittire kaktıra 600 bin otomobil + hafif ticari satılıyor. Kaldı ki 2019 yılında 500 bin bile değildi. İnsanlar diyor ki araba bırakmadık piyasada :).


    Benzer nüfustaki ülkelere bakmanızı tavsiye etmem o rakamlar size kalp krizi geçirtir.

  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

    Buna hak veriyorum elbet ama burası Türkiye. Bizim için makul rakamlar ne yazık ki bu şekilde. Fakat daha dün 200 bin deyip almadığımız araçları bugün 450 değil de 430 deseler, birbirimizi yiyoruz. Bu makul mü sizce?


    Araba ve konut/arsa denkleminde bakınca, birisi evladiyelik yatırım iken, diğerinin çöp olacağı aşikar ve birilerinin elinde patlayacak.

  • Arabalar sonuçta tüketim ürünü, gitgide fiyatının sıfıra yaklaşması normal de, evler neye göre değerlendi diyorsunuz?

  • + arabalardaki bu fahiş vergi de satışı artırıyor olabilir. arabaya bağladığınız para erimeden yenisini almak istersiniz. almazsanız aracın eskidikçe paranız da erir. ama araba ucuz olursa kafanıza göre bir araç alıp yıllarca, eskiyinceye kadar kullanabilme seçeneği doğar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda değerleme yapacaksak Almanya özelinde yapılır. Sizin burada 500 bin tl olan eviniz orada 500 bin öyro.
    Ancak sizin burada 500 bin tl olan cla orada 30 35 bin öyro. Orada cla alan adam burada perti çıkmış 90 model şahin alıyor.
    Bu ülkede kimse 35 bin tl ye cla beklemiyor. Ancak 500 bin tl yi de beklemiyor. Yapılacak iş ötv yi sıfırlamak ve üreten ülkeye dönüşmek. Belki o zaman daha ucuza alırız.
    Aslında eskiden hayat daha güzeldi. Ötv yoktu ancak bir Mercedes-Benz i herkes kolay kolay göremezdi. Milletin hayali bir serçem olsa yeter şeklindeydi. Çünkü ayakları yere basan hayaller. Bu ülkede birileri milletin aklını kuş gibi uçurdu ve hala havada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.