Şimdi Ara

eskiden pc de sabaha kadar oyun oynardik (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
3
Favori
19.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cod, quake,doom, tomb r., prince of persia, splinter cell,MGS, medal of honor,max payne, ilk farcry, wolfenstein vs gibi oyunları sabaha kadar oynardık. Atmosfer vs bizi içine alırdı. Bir bölüm daha bir bölüm daha derken bilgisayar karşısında uyurdum resmen. Oyun oynamayı hala seviyorum ama ben multi sevmiyorum artık steam gibi platformlarda satılan oyunlarda para harcadığın kadar öne geçiyorsun. Mobil dünya oyun sektörünü öldürdü bence. bedava verilip sürekli altın elmas vs almak zorunda kalınan saçma sapan oyunlara döndü firmalar. Güzel fpsleri aşırı teknolojiye ve mantığa boğdular. örneğin yukarda saydığım oyunlarda istediğin kadar silah taşıyorduk. Şimdi 2 silah anca taşınıyor. health pack dağda bayırda bulduğun malzemelerden kendin yapıyorsun. Silahları kendin upgrade ediyorsun vs. Gereksiz detaylarla oyunlar sıkıcı hale geldi. Grafikler gelişse de eski tarz oynanabilirlik kalmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HandK

    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]
    Eskiden mobil cihazlar hayatımızı bu kadar doldurmamıştı oyun konusunda. Konsollar herkesin ulaşabildiği veya çok kaliteli ve bolca oyun bulabildiğiniz platformlar değildi. Bulsan da pahalıydı (hala pahalı)

    Pc'de ise çoğu kişi torrent vs derken oyuna bedavadan erişebiliyordu. Multi için orijinal almak gerekse de bir şekilde erişebiliyordunuz, en azından göze alınabilir fiyatlar vardı, can yakmıyordu bu kadar. Şimdi ortalama bir telefon bile oyun oynatıyor ve oyun içi satın almalar iyi kazandırdığı için firmalar daha ziyade mobil oyunlara yüklendi. Bugün bir haber okudum 2 sene önce pc versiyonu 3 milyon oyuncuya sahip PUBG bugün pc'de 500 binlere düşmüş. Hem sağlam sistem lazım pc'de, hem steam versiyon paralı hem de emülatör-hile olayı bezdirdi muhtemelen insanları.

    Bende PS4 pro var ve büyük ekran tv'de ayaklarını uzatıp oynamak aslında gayet keyifli. Ama açıkçası pc kadar keyif alamıyorsun son tahlilde. 5-6 yıldır pc'de oynamıyorum konsolcuyum ve sanırım elimdeki PS4 son konsolum. Konsolun tek avantajı bu oyunu oynatır mı endişen yok veya hangi çözünürlükte kaç fps alırım düşüncen yok, neyse o. Ama bu durum bir zaman sonra grafik olarak, bazen içerik-oynanış olarak seni mahrum bırakıyor bazı şeylerden ve sıkıyor. Seneye PS5 çıktığında kur ve vergi nedeniyle boru gibi fiyatı olur muhtemelen. O paranın biraz üzerine çıkıp taş gibi bir pc alıp uzun süre pc'den devam edilebilir diye düşünüyorum. Diğer yandan oyunların pc versiyonu fiyatları biraz daha makul PS store fiyatlarına göre galiba (kötünün iyisi)

    Sonuç olarak bizi oyalayacak mutlu edecek şeylere (yada mutlu edeceğini düşündüğümüz şeylere) daha çabuk ve kolay ulaşabiliyoruz artık. Bu nedenle bizi fazla oyalamıyor, bir süre sonra sıkıyor. Nasılsa yerine koyacak çokça şey var deyip hemen sıkılıyoruz.




  • Sadece eski oyunları oynuyorum,PS1,Sega Satürn,Arcade oyunlari falan yeni oyunlardan nefret ederim 88'liyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence eskisi gibi zevkli multiplayer oyun yok. Biraz da yaşla alakalı. Ayrıca her şey pay to win oldu. Emek verince boşa gideceğini biliyorsun bu da isteksizlik yaratıyor. Sabaha kadar char kasmayı özledim. Lise yıllarında KO'nun başından kalkmıyordum, gerçekten özlüyorum bazen o berbat grafikli oyunları
  • hocam asıl sıkıntı o eski oyunları tadı yok 30 yaşındayım, benim sevdiğim oyun tipi ilerlemeli bulmaca çözmeli kafa yormalı misal Tomb Raider tarzı, yada hikayesi ile kendisini içine çekebilmeli oyun (o tarz son oynadığım oyun Assassians Creed 2 idi) ancak artık öyle oyunlar yok. pubg tarzı çatış çatış öl-öldür bitsin saçma geliyor bana da. artık bende arada 1 kaç saat Rainbow Six: Siege oynuyorm kafa dağıtmalık yetiyor bana başka oyunda sarmıyor. ama ünide lise de half-life, cs oynardık sabahlara kadar arkadaşlarla evde toplanıp, age of empires 2 atardık saatlerce o günler artık yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Tek oynanacak MMORPG WOW bence artık.

    Alıntıları Göster
    O da paralı hocam aylık ücret vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediğin oyunu bulamamissin yaşla alakasi yok. 28 yaşındayim evliyim, akşam oyun oynayacağım saati iple çekiyorum
    Benzer bi bunalımı 4 yil once yaşamıştım, dort bes ay kadar hiç oyun oynamadim desem yeri var. Taa ki karşıma witcher çıkana kadar. Witcher 3u oynadiktan sonra anladım ki benden geçmemiş, yeni nesil oyunlar kötüymüş

    Witcherdan sonra o gazla ps aldim, rdr, gow, uc derken oynayacak bir sürü iyi oyun var.



    Not: online oyunlardan da bunalmış olabilirsin. Bes alti sene öncesine kadar competetive olmayan hiçbir oyunu oynamazdim, lakin bi yastan sonra çekilmiyor. Zira online oyun oyuncularinin yüzde 80i 15 yaş ve altı. Mikrofondan bağıran 12 yasindaki çocuk sesini kafa 25 yaşından sonra kaldirmiyor.
    Önerim tek kişilik oyunlara şans ver, arada yine online rekabetçi oyunlar oyna ama tek oyunun cs, lol, cod, dota, pubg vs olmasın. Tükenmişlik hissiyatinin nedeni online oyunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza_kadir

    hocam asıl sıkıntı o eski oyunları tadı yok 30 yaşındayım, benim sevdiğim oyun tipi ilerlemeli bulmaca çözmeli kafa yormalı misal Tomb Raider tarzı, yada hikayesi ile kendisini içine çekebilmeli oyun (o tarz son oynadığım oyun Assassians Creed 2 idi) ancak artık öyle oyunlar yok. pubg tarzı çatış çatış öl-öldür bitsin saçma geliyor bana da. artık bende arada 1 kaç saat Rainbow Six: Siege oynuyorm kafa dağıtmalık yetiyor bana başka oyunda sarmıyor. ama ünide lise de half-life, cs oynardık sabahlara kadar arkadaşlarla evde toplanıp, age of empires 2 atardık saatlerce o günler artık yok..
    Olmaz olur mu hocam, ancak söylediğiniz tarz story-driven aksiyon oyunları, hikayeli rpg oyunlari artık pcye değil konsollara çıkıyor. Pc artık sadece rekabetci oyunlar için kullanilan bi platform.

    Hem konsol, hem gaming pc sahibiyim, ikisini de aktif kullaniyorum. Canım vurdu kırdı çektiğinde geçiyorum pcye acıyorum overwatcht veya apex rahatliyorum. Güzel bi hikayenin içinde kaybolmak istiyorsam aciyorum konsolu Uncharted, horizon zero dawn, god of war, red dead redemption, until dawn, beyond two souls, Detroit become human vs oynuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eskiden pc de sabaha kadar oyun oynardik
  • Sabahlara kadar knightta kasmak yok artık.Partilerde muhabbet yok artık.En son Aiona sarmıştım yıllardır da oynadım oda iyice moka sardı.Yapımcı oyunu bozdukça bozdu, oyuncu kalmadı.12 tane filan avrupa serveri olan oyunun kala kala 4 serveri kaldı.Onlarda newbie hep, gerçek oyuncular değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eric Theodore Cartman.

    O da paralı hocam aylık ücret vs

    Alıntıları Göster
    Free to Play = Pay to Win hocam.
    Bugün Knight'ı hakkıyla oynamak için aylık 400-500 lira gidiyor Premium'du scroll'du derken. Bence Wow'a sadece abonelik parası verip geri kalan her şeyin eşit olması daha güzel.
  • HDD de 1.4 TB oyun var. Birçoğu eski bazısı güncel canım istemiyor. Pupg aldım steamden 1 saat sabredemedim iade ettim. İndirimden left four dead 2 aldım 3.5 TL ye bazen online onu oynarım hemen sıkılırım ondada. Fear3 indirdim hoşuma gitti fakat çabuk gozlerimi yordu bıraktım oynamayı. Fear2 daha önce oynamıştım tekrar indirdim kurmak nasip olmadi daha. Şöyle lost Planet tarzı bir oyun yokmu PC için yada titanfall 2 gibi onları biraz sevmiştim. Re2 remake indirdim bir ara 3 -4 saat oynadım kapat aç yaptım oyun hata verdi onuda sildim. Ne bileyim eski tat bende alamıyorum mesela far cry 1 i sabaha kadar oynardım zevkle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 sene evvel cs online oynardım
    astec sahnesinde soteye saklanır arkidişle kızlardan konuşurduk
    herkeş birbirini katletmiş oyunun yeniden başlamasını beklerken bizim sohbetimiz görüp küfrederdi
    çünkü biz ölmediğimizden oyun yeniden başlamazdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RustyCohle

    Kesinlikle yaşla alakalı.Artık doygunluk noktasına ulaşınca insan sıkılıyor.
    Aynı örnekler cok mevcut.
    Misal evlilik belli bir nebzeden sonra aşk kavramını yitirip,mantıga dönüşüyor.
    Misal iş,çalışmak.Belirli bir süre tecrübe ettiği için aynı işi sürekli yapa yapa sıkmaya başlıyor.
    İnsan hayvan gibi değil.Yemek ye,yat,üre mantıgı yok.
    Sürekli farklı şeyler yapası geliyor.
    Oyunda böyle,9 yaşından beri ben de oyunlara sarmıştım.
    Şimdi yaşım 25.
    Gta vice city ilk tüplü bilgisayarıma yüklediğim zaman,şuan ilk cocugun oldugu zaman mutluluguna eş değer.O setubun her attıgı yüzdelik tık tık yapıyordu kalbimi
    Gta 5 ilk yüklediğim zaman 0 heyecan ve mutluluk vardı.
    Setupu tıkladım,gittim yemek yedim.Sallabaş takıldım.
    Kısaca doygunluk durumuna geldi.
    Oyun pcsi var,günde toplasan 1 bilemedin 2 saat oyuna bakarım.Oda bıka bıka kusa kusa
    Bunun yaşla alakası olduğunu değil de yaşanmışlıkla alakası olduğunu düşünüyorum. Çünkü 30 larını geçip evlenmesine rağmen oyunlara daha da bağlanmış birçok insan var.

    Elbette oyun oynamaktan sıkılmayacaksın diye bir şey yok, ama bunu sadece yaşa bağlamak çok düz mantık geldi bana.




  • Sorma ya, knight oynardık pazar kurardık abimle geceden sabaha kadar Arada 10 m atardı bana para bitince. Bütün parayı item basmaya harcardım Bir tane wood staff +8 basmıştım, havalara uçmuştum. Wood staff altı üstü alümünyum
  • aynı durum bende de var. eskiden bi solukta 12 saat oyun oynayabilirdim şimdi konsol var oyun pc si var ama yarım saat zor dayanıyorum. bir yandan belkide böylesi daha iyi oyun oynamanın kime ne faydası var. arta kalan zamanda yapacak çok şey var.
  • Zevk alma eşigimiz yukseldi bu yuzden witcher 3 gow gta serisi last of us gibi saglam oyunlar hala zevk veriyor ancak ortalama veya ustu oyun tirt geliyor malesef artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChelseaSmile kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi hocam konsolda hoşuma giden oyunlar var aslında the last of us, god of war, uncharted vb benim seveceğim tarz oyunlar işte ama bende konsola hiç alışamadım. belki ileride alırım.
  • Bana hepsi sıkıcı geliyor. Asıl sıkıntı ne biliyor musun ? Henüz 20 yaşında olmam.
  • Aynı oyun tabi sıkar. Kısa vadede yaşamımın tek amacı cyberpunk 2077 oynamak mesela

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.