Şimdi Ara

ESP 8266-01 İle İlgili ACİL Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Biz 4 Lise Öğrencisi olarak otomasyon bölümü okuyoruz. Staj için gönderildiğimiz yerde bize bir proje verildi. Eğer bitmezse stajımız imzalanmayacak dendi. Şimdi Projeden azıcık bahsedeyim. Malzemelerimiz, 10 inç TFT ekran, 2.4 inç TFT ekran, arduino mega, parmak izi sensörü, esp8266-01, kapadokya gsm shield, 220v buzzer, dht21 sıcaklık sensörü.


    Sistem odasının sıcaklığı 18 ila 23 derece arasında olması gerekiyor. Eğer anormal bir durum olursa bunu uyarıcı bir proje yapmamız istendi.

    Sıcaklık sensörü sıcaklığı ölçüyor anormal değerlerde buzzer ötüyor, gsm shield telefona mesaj gönderiyor, büyük dokunmatik ekrandan sıcaklık değerlerini görebiliyoruz, alarmı kapatıp açabiliyoruz, parmak izi sensörü ile giriş yapabiliyoruz.


    Ve bunlara ek olarak burada kullanılan Ağ'da bir web server kurup içerisinde sıcaklık değerleri falan olması gerekiyor.


    Web server içinde esp8266-01 aldık ama Ne FW atabiliyoruz ne bir ışık yanıyor, ne de at komutlarına cevap veriyor. Sadece ilk modülü takarken mavi ışık yarım saniye yanıp sönüyor. Yanmış olma ihtimali olamaz direnç ile bağlantı yaptık. Stajımızın bitmesine 10 gün kaldı. Bizim sıcaklık yükselince mail gönderip hemde web server'da sıcaklık değerlerini görmemiz gerekiyor. Lütfen yardımcı olun teşekkürler.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.