Şimdi Ara

ESP'nin Önemi-Fiat Egea (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

    şirket sahibinin cayenne s aracı ile 160 km. hız ile tem'de 2. şeritte giderken son anda farkettiği çıkışı kaçırmamak için çok yakın mesafeden ani manevra ile saptık; araç 3-5 saniye yalpaladıysa da anında topladı ve gayet düzgün bir şekilde yan yola girdik

  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

    Tabiki her suv takla atmaz ancak geyik testlerinde örnekleri var, bazı suv ve ticari araçlar esp olmasına rağmen takla atıyor. Bu olayda da egeanın yol tutuşunun iyi olduğu ve esp sisteminin iyi çalıştığı görülüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaçış manevrasının ESP ile bir alakası yok, yola bakan bir sürücü imiş zamanında kaçış manevrası yapmış. Sonrasında da hızı çok olmadığı için araca pek bir iş düşmemiş. ESP'nin gözle görülür net faydasını kışın kar buz yollarda görürsünüz.


    Not, ESP gereksiz değil elbette.

  • Egea hb kullanıyorum 6 yıldır.Araba belli öyle övecek değilim plastik aksam malzeme kalitesi falan ama bir kere yolda dalmışım aniden keskin viraja girdim birazda sürat vardı ama araba resmen kurtamıştı beni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CAF43D3F3 -- 2 Temmuz 2022; 23:11:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abs ye gicik oluyorum ulan direksiyonun acisina gore devreye girsene dumduz tuttugum direksiyonda niye devreye giriyon ben belki manevrasiz durucam mesafemi uzatiyor tahmin edemiyon absnin devreye giricegini kut vuruyosun

    2 defa basima geldi bu olay el freni cekip durdum ikisindede

    Manevra yapilicak bir durum yok cunki sagim solum dolu yapamam

    Okuyan muhendis varsa fabrikada calisan bu oneriyi bi argeye iletsin :) direksiyon duzken abs devre disi olsun bir zahmet belli bir acidan sonra devreye girsin :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Egea muhtemelen selektör yaptı ve yol istedi Focustan.
    Resmen Focustaki elemanın hayatını kurtarmış. Focus mümkün değil kurtaramazdı ve tırın altında kalırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

    Arabadan anlamıyorum demenin farklı bir yolu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt

    Direksiyon düz, yol da düz, bir taraf kaygan diğer taraf değil. Mesela gişelerden geçiyorsunuz 30'la, bir tarafta su birikmiş buz tutmuş, bir şey oldu, gişenin arkasından yaya çıktı. Ne olacak?


    Eski ABS'leri ben de sevmiyorum. Fren mesafelerini uzatabiliyor. Ama ani fren desteği ile beraber gelen beşinci jenerasyondan sonra epey iyileşti, erken devreye girmiyor yüksek kapasiteli frene izin veriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 3 Temmuz 2022; 4:16:40 >
  • Egea çok iyi bir otomobil. Egea'nın olumsuz eleştirilmesine karşıyım. Bu paraya bundan iyi araba olmaz. Helal olsun sana FİAT

  • Her ne kadar millet esp, lastik filan diyip EGEA'yı övmekten kaçınsa da 77km sitesinde ki moose testlerinde görüyoruz ki esp tek başına yeterli değil. Ağırlık dağılımı nedeni ile bazı modeller önden, bazıları arkadan kaymaya başlayabiliyor. Yani ağırlık dağılımı, direksiyon tepkisi, aracın ayrodinamik yapısı da çok büyük etkenler.
    Buradan Egea mühendislerini tebrik ediyorum.
    Şöför ise muhtemelen kazayı daha karşı şeritte başlangıcında sezmiş ve zaman kazanmış. Fren bile yapmadan direksiyonu kırmış. Gerçekten milisaniyelik bir kurtuluş yaşamış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Egea şoförüne helal olsun.

    Yeni araba her zaman iyidir.

    20 senelik tofaşlar yerine devlet teşvik yapsada en azından herkes egea alabilse.

  • Birde beğenmiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu uplamış gibi olacağım ama aklıma takıldı. Böyle bir kazada diyelim ki toparlayamadık biz de banketten fırladık gittik veya sağa kırdık sola kırdık toparlayamadık bariyere vurduk ve aracımız zarar gördü. Kasko yoksa nasıl oluyor? Kasko varsa nasıl oluyor? Yani kamera kaydı da olmasa nasıl açıklarız durumu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 4 Eylül 2022; 21:0:36 >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Kasko yoksa üzerine bir bardak su iç.

    Kasko varsa sıkıntı yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt

    Geç yanıt ama yazmak istedim.


    Lastik var ya inanılmaz bir şey. Bendeki filo aracı ve lastik değişim sıklığını 40.000 km'de bir olarak yaptık.


    Egea kötü yol tutan bir araç değil kesinlikle. Fakat lastikler 40 bine yaklaşınca resmen arabanın yerle olan ilişkisi azalıyor. Bunu hem düşük hem yüksek hızda hissetmeye başladım. Lastiği değiştim tekrar yola yapışıyor.

  • deserthawk D kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle öyle..👍


    Yeri gelmişken lastik olayının bir başka farklı noktasinın daha altını cizeyim.

    (Lastik kırmızı çizgim)

    Kullanmadığım denemediğim lastik markasi kalmadı desem sanırım yalan olmaz, aynı araçta farklı lastiklerin (yeni takdigim ama beklentimi karşılamadığı için lastik değiştirdiğim bile birden çok kez olmuştur) nasıl farklı sürüş dinamikleri ortaya çıkarabileceğini bir çok kez tecrübe etmiş birisi olarak son yıllarda ekonomik koşullar nedeniyle herkes ucuz lastikler peşinde koşuyor, sosyal medya gruplarında araç kullanıcılarının gruplarında her tavsiye isteyene sözüm ona fiyat performans lastiği adı altında performans noktası tartışmalı ama ucuz olduğu tartışma götürmeyen lastikler tavsiye ediliyor.

    Benim tavsiyem 4-5 yıl kullanacağınız lastiklerde arkadaşlar lütfen ucuz diye tavsiye edilen lastikler yerine kaliteli diye tavsiye edilen lastikleri seçin, unutmayın lastik araçtaki en önemli güvenlik donanımıdır.


    Not:Bir arkadaş Egea yi ovmemek için lastik falan demişler demiş 😁 Buradaki araç Egea değil Mercedes de olsa lastik kabaksa bariyerde/bankette patlarsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.