Şimdi Ara

ESP8266 İLE UZAKTAN KONTROLLÜ BOT YAPIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, daha önce de ufak projeler hakkında konu açmıştım. Şimdi aklımda bir süredir rc bot yapmak, drone yapmak gibi fikirler vardı. Drone çok pahalıya geliyordu. Ben de bot yapmaya karar verdim. Aslında küçüklükten beri her her Fethiye'ye gittiğimizde bir rc botum olsa ne yüzdürürdüm felan diye düşünürdüm. Artık rc bot alabilirim ama o da hem pahalı hem de çok basit. Ben daha kompleks bir devreye sahip 3 adet li-on şarjlı pil ile çalışan bir devre düşünüyorum. Bir şema çizdim ama çoook karışık ama yine de atarım. Ama değişebilir bu şema ve şuan sadece teoride. BURADAN SONRASINDA DEVREYİ ANLATIYORUM:
    Öncelikle bu su üzerinde giden bir alet olduğu için ağırlık dağılımı çok önemli! Ben 2 pili alt alta koyup paralel bağlayacağım. Paralel bağlı pillere bir kablo atıp tp4056'ya bağladım bir kablo ile de anahtara bağladım. Anahtardan voltaj regulatoruna bağladım ve regulatoru 6v ayarladım
    Regülatordan çıkan diğer + ve - uçlarından + ucu l289n modülünün ilk ayağına bağladım. Gnd ucunun bir ayağını pilin - ucuna diğer ayağını esp'nin gnd (-) ucuna bağladım. Modülün son ayağını esp'nin vın ayağına bağladım. Modülün data uçlarını da sırasıyla esp'nin d0, d1, d2, d3 ayaklarına bağladım. Motor çıkışları da 2 adet dc motora gidecek. Şimdi sıra ön tarafta. Ön tarafa da bir adet li-on pil ve aynı şekilde tp4056 şarj devresi kurdum. Pilden çıkan kabloları dişi usbye bağladım
    ve usbden micro usb kablo ile esp'ye kablo attım.
    NOT:TP4056 modülleri, bu modülün ledleri (ledleri kendiniz uzatın) ve anahtar on yüze monte edilecek. Ve geminin kapağı bir daha açılmamak üzere silikon ile mühürlenecektir.
    NOT2: Ben sistemi yapmaya başladıkça konuyu güncelleyeceğim.
    Geminin iskeletini yaparken kullandığım video:
    https://www.youtube.com/watch?v=0UZsnhFo6ao&feature=youtu.be
    ESP8266 İLE UZAKTAN KONTROLLÜ BOT YAPIMI
    ESP8266 İLE UZAKTAN KONTROLLÜ BOT YAPIMI
    ESP8266 İLE UZAKTAN KONTROLLÜ BOT YAPIMI
    YENİ DEVRE ŞEMASI (MALZEMELERİN SİPARİŞİNİ VERDİM):

    ESP8266 İLE UZAKTAN KONTROLLÜ BOT YAPIMI
    NOT: DEVRE ŞEMASINI PROKNOW ADLI BİR KANALIN PROJESİNİ BOTUMA UYARLAMAK İÇİN KULLANDIM BURADAKİ ŞEMAYI ŞÖYLE YAPIN PİLDEN SONRA ANAHTARA ANAHTARDAN SONRA VOLTAJ YÜKSELTİCİYE (BENİM PİLLER YETERSİZ OLDUĞU İÇİN) ORADAN DA L298N'YE BAĞLANACAK. BUNUN DIŞINDA DEVRE AYNI. -KONU GÜNCELLENECEK-
    -BİTTİ-
    09.08.2019
    NOT:Esp8266 güç tüketimi nedeniyle l289n yerine direkt voltaj yükselticiye bağlandı. Voltaj yükseltici 8v veriyor. Diğer bağlantılar şemadakinden. Ama alternatif olarak ayrıca 5v dişi usb 600mah regulatör ile usbden beslenirse daha sağlıklı olduğunu gözlemledim. Ama o regülatörden başkamolmadığı için ve elimdeki de kullanımda olduğu için böyle bir çözüme başvurdum. Size tavsiyem 5v dişi usb regülator ile usb girişinden beslemeniz. Ama bu esp çok sıkıntılı (hem yazılım hem donanım bakımından) ben arduino+bluetooth modülü veya yine wifi modülü ile yapmayı tercih edebilirsiniz.
    BUG: Uygulama üzerinden çok fazla motoru çalıştırdığınızda motor takılı kalıyor ve esp kapanıyor bu yüzden çok dikkat edin bot gölün ortasında kalır. Bu da yine güç sorununu ile bağlantılı. Esp güç sorunu maalesef arduino kadar kolay çözülmüyor. Her neyse ileride zamanım olursa su üstünde test videosunu da çekip atarım.
    https://www.youtube.com/watch?v=YyV3GIJIlRE&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkmen_48 -- 9 Ağustos 2019; 21:36:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ben de araba yapacağım esp ile
  • M@rKSm@N kullanıcısına yanıt
    Esp ile araba yapan çok fazla kişi ve kaynak var. Senin işin daha kolay olacaktır. Yardım lazımsa buradan yada pm yazabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkmen_48 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler muhakkak ihtiyacım olur
    şu an ana sorun çinden kargoların gelmemesi... :/
    elimde esp01 var onu kullanamaya çalışacağım artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.