Şimdi Ara

Esprimo mobile V 5535 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, foruma baktığımda bu modelle ilgili bilgiye rastlayamadım. Bir alışveriş sitesinden kampanyalı ve uygun bir fiyata aldım. Ancak profesyonel bir kullanıcı olmadığımdan bazı detaylara takıldım, yardım istiyorum.
    1- Bilgisayar tanıtımında 1024 MB Ram demesine rağmen, sistem özelliklerine girdiğimde 768 MB Ram diyor, acaba hangisi doğru, kandırıldık mı?
    2- Uyku moduna geçtikten sonra güç düğmesine bastığımda bilgisayar açılmıyor. Bilgisayarı komple kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Bu bir arıza mı, yoksa ben mi beceremedim?
    3- Ayrıca bundan önce kullandığım Casper Centrino 512 Ram ve 40 gb'lık bilgisayarımdan hız anlamında pek farkı yok, bu normal mi?
    3- Bunun dışında, sizlerin başka düşüncelerini almak da isterim, tavsiyeler vs.

    Şimdiden teşekkür ediyorum.



  • demek ki kimse bu bilgisayardan almamış,kimse bi şey yazmadı.
  • arkadaşım..bende aslında senın gıbı sıemens notbook almayı duşunuyorum arkadaşım için bende araştırıyodum senın yazını gordum ve buraya uye oldum sana yazabılmek için....oncelıkle 1024 degılde 736 ram gorunuyo yazmışsın, denetım masasından güç seçeneklerını ac ve ustte bır kutucugun içinde ev&ofis veya taşınabılır dizüstü yazıyodur.. onu degıştır her zaman acık yap o zaman bılgısayarının performansı artacak ..... uyku moduna gelınce bazı modellerde o bır hastalık bundan oncekı notbook larım da da vardı o problem ama arıza degıl.. :D onun sebebı de uyku modunde bıle hard disk sureklı calıştıgı için ve uzun sure uyku modunda kalmasının bır anlamı olmadıgı için .....hadı sana hayırlı gunler ...




  • 1- 1 gb. ın belli bir bölümünü sistem kendine rezerve eder. Bunun bir diğer sebebi de ekran kartınızın paylaşımlı bellek kullanıyor olması olabilir. Korkulacak birşey yok. Eğer Bios' unuzda ilgili ayarlar varsa Sistem cache' lerini tamamen kapatın. Ekran kartı bellek boyutunu ihtiyacınıza kadar indirgeyin, bellek miktarı 1 gb. a yaklaşacaktır. Ancak dediğim gibi Windows her halükarda belli bir kısmını rezerve eder.

    2- Uyku modundan çıkmadığını ve sistemin yavaş olduğunu söylediğinizi göz önüne alırsak, Winwows Vista kullanıyorsunuz demektir.
    Benim v2045 de de uykudan çıkamama problemi oluyordu Vista' da. Bu yüksek ihtimalle, anakartınızın chipsetiyle Vista arasındaki bir uyumsuzluktan kaynaklanıyor. XP kurduğunuzda düzeliyorsa bundan emin olabilirsiniz. Bende sorun XP' ye geri dönünce düzeldi.

    3- Vista için performanslı kullanım için 2 gb. şarttır. 2 gb. da dahi XP deki kadar hızlı çalışmaz çünkü çok fazla sistem kaynağı kullanır. Ben XP kurmanızı tavsiye ediyorum. Ya da en azından 2 gb.' a veya anakartı destekliyorsa 4 gib.' a çıkarın sistem belleğini. Centrino ise 2 gb. maksimumdur. C2D lerde 4 gb. desteği var.

    4- Sistem belleğini minimum 1 gb. yapın. Windows XP kurun.




  • özelliklerde linux yazıyor
  • Üstad yüksek ihtimalle kullandığınız makinada ekran kartınız onboard olduğu için 256 mb civarında bir ram i sistam kullanıyordur. korkmanıza gerek yok herşey yolunda. Ayrıca diğer dostlarında dediği gibi üzerine xp kurup yolunuza devam edin derim. kafanız rahat olur. xp mevcutlar arasında en stabil çalışanı. bu haliyle bile :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.