Şimdi Ara

ETA 7750

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İsviçreli ETA şirketi’nin ürünüdür. 48 saatlik gücünü rezerve edebilen, efsanevi otomatik saat mekanizmasıdır. Swiss made saatlerde en stabilize çalışan ve mükemmel işçilik harikası bir üründür. Ulaşması maddi açıdan çok zor bir mekanizaydı eskiden.


    Milyon dolarlık mekanizmayı yine isviçrede birebir işçilikle üreterek yapıyorlar. Türkiye bir çok seri üretim saatlerde de bulabiliyor olmak çok büyük gelişme ve bu konu hakkında görüşlerinizi merak ettim. Detaylı bir çok makale var ama forumda deneyimler üzerinden gelecek cevapları daha sağlıklı olacaktır.


    Eta hakkında geniş bilgi için bu linki de mutlaka inceleyebilirsiniz. LİNK


    Jacques Philippe’nin JPAGC028247 modeli çok hoşuma gitti. 3 farklı kayış tipi var ve markanın amiral gemisi desek yalan olmaz herhalde. Eta7750’yi zaten çok beğeniyorum ama modelin tasarımı da avrupai buldum.


    Özellikle Jacques Philippe üzerinden görüşlerinizi ve ETA 7750 için ilk adım da doğru tercih mi diye görüşlerinizi merak ediyorum.


    iyi forumlar.








  • ETA 7750 ETA'nın en çok satan mekanizmalarından. Sağlam, güvenilir ve görece düşük maliyetli bir mekanizma olduğu biliniyor ve bu haliyle seri üretime de çok uygun bir mekanizma.


    Öte yandan Jacques Philippe neyin nesidir bilemiyorum. Çok araştırmama rağmen İsviçre'de böyle bir saat imalatçısı bulamadım. Ayrıca Türkiye dışında satıldığını da pek görmedim. Tanınmış yurtdışı saat sitelerinde yok örneğin. Benim tahminim şöyle:


    Jacques Philippe Saat&Saat tarafından yaratılmış bir saat markası ve saatler İsviçre'de irili ufaklı çeşitli saat evlerine fason olarak yaptırılıyor ve Türkiye'de satışa sunuluyor. Bunun bir adım sonrası muhtemelen dış pazarlara da açılmak olacaktır ama bu sağlam bir pazarlama bütçesi gerektirir.


    Jacques Philippe üzerinde "swiss made" damgası nedeniyle en az %60'ı isviçre yapımı olmak zorunda. Bu nedenle saatlere kalitesizdir diyemem ama özgün bir marka olmadığı da ortada.





  • Jacques Philippe dışında hangi saatlerde var acaba? Markanının amiral gemisi olarak saatiymiş zaten. Büyüleyici duruyor.


    Forumda konusu açılmış, buradan da bakabilirsiniz detaylara.


    link: https://forum.donanimhaber.com/jacques-philippe-jpagc021111-incelemesi--155946098




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzkaplan -- 25 Kasım 2023; 3:38:53 >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Tissot'un 7750 mekanizmalı day-date saati var bende. Power reserve'inden ve dakikliğinden çok memnun değilim. Yine Tissot C01-211 mekamizmalı başka saatim var, görece ucuz mekanizma ama çok dakik.

    Çok bilmiyorum ama sanırım 2824 ve türevi kalibreler 7750 üzerine geliştirildi.

    Gözümde 7750 yi değerli kılan day-date ve crono özelliği.

    Hep söylerim, imkan dahilinde eğer bir saat alacaksanız, fazla aksesuarınız yoksa, kolunuzdaki saat ortalamanın üzerinde ve otomatik olmalı. Moda markalara para vermek manasız bana göre.

  • ugarb kullanıcısına yanıt

    "Power" rezervine bir şey diyemem ama saatinizin dakikliğini geri kazanması için belki bakım zamanı gelmiştir. Bazı saatler 5-6 yıl hatta daha uzun süre hiç bakım istemezken, özellikle ETA mekanizmalı saatler daha kısa sürelerde bakıma ihtiyaç duyabiliyor. 2-3 yılda bir bakım isteyen örnekler dahi mevcut.


    Evet, aynen öyle. Biraz paraya kıyıp adam gibi bir saat üreticisinden mekanik bir saat almak bence en iyi seçim olacaktır.

  • İnanılmaz bir mekanizma cidden, day-date ve crono özelliği ile iyi bir otomatik saatim var diyebilirsiniz.

  • ugarb kullanıcısına yanıt

    Selam hocam uzun zamandir apple watch kullaniyorum daha oncesinde armani klasik ve spor saatlerim var hala bazi aksamlar armani klasik saatimi takarim ama pilleri bitmis o kadar zamandir kullanmiyorum diyebilirim.

    bi heveslendim tekrar ve Tissot PRX Powermatic 80 modelini almayi dusunuyorum otomatik saat daha once kullanmadim haftaici muhtelemen apple takarim haftasonu disari cikarken tissot takarim diye dusunuyorum mekanizma nasildir arada kullanma durumlarinda sorun yasar miyim onerir misiniz yoksa surekli kullanmayan biri icin boşa masraf mi olur kararsizim biraz

  • WhatTheF5 kullanıcısına yanıt

    Merhaba.

    Valla zevk meselesi saat tabi. Kimine göre kolumda olsun görünsün, içi önemli değil kasa güzel olsun, kimine göre mekanik olsun, marka olsun vs. Şahsen almam pilli mekanizna ben, otomatik saat seviyorum.

    PRX modeli biraz küçük sanırım ve bileğiniz ne durumda bilmiyorum ama çok sevmediğim tarz saat tipi. Dedim ya zevk meselesi. Powermatic80 mekaniznalar 2 günden fazla güç rezervi veriyor sanırım ama hiç kullanmadım, hatta benim de bu aralar almayı düşündüğüm "seastar 2000 pro" modeli bu mekanizmayı kullanıyor.

    bunlar. "Boşa masraf" olayı tartışılır.

    Yanlış anlamayın ama armani falan (kötü demiyorum) gibi pilli mekanizmaya o parayı vereceğime seiko alırım, gider tissot alırım. "Boşa masraf" bu bence.

    Mekanik saati çok kullanmayacaksanız eğer kolda görünen iyi bir saat alın derim.

    Yani tabi bütçe-zevk işi.

    Klasik seviyorsanız Le locle ve gentilmen bakın, spor derseniz seastar 2000 pro bakın derim.

    Saygılar...





  • ugarb kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam tesekkur ederim yorumlariniz icin hayalim tabiki bir rolex sahibi olmak uzun vadede 1 tane almak istiyorum ama suan oyle bir yatirima imkanim el vermez o sebeple tissotta sevdigim bir marka onunla baslayayim bu saat islerine diye dusunmustum seiko japon mekanizma galiba ben kendimi biraz daha swiss made hissediyorum biraz dusunup gidip deneyeyim oyle karar vereyim en iyisi ozaman hocam

    birde cine giden arkadaslarim oluyor orda eta mi diyorlar ust kalite saatler oluyormus onlardan aldirsam mi diye de dusunuyorum bi yandan rolex filan yine aldirmam ordan da tissotu 30 bin burdan almaktansa 150 200 dolara c07-111 mekanizmali olanlardan ordan mi alsam 5 de 1 fiyatina ikileminde de kaliyorum biraz

  • WhatTheF5 kullanıcısına yanıt

    Mekanik sepeblerine girmeden... Powermatic-80, fabrikadan dakik gelir ama ilerde kendiniz ayarlayamazsınız. Her yerde servis alamazsınız.


    İkinci bir promlemi, elle kurmaya pek dayanıklı değiller. Üretici de elle kurmanın sadece ilk hareketi vermek için tasarlandığını, tam kurma ve sürekli elle kurmaya dayanıklı olmayacağını söylüyor. Otomatik ağırlıkla yavaş kurulması için tasarlanmış çok ince bir dişli var, problem o.


    Aslında otomatik mekanizmalar tam tersi için tasarlanmış. Hafta içi kullanırsınız, haftasonu da iki-üç günlük rezerv gücüyle durmadan, size yeniden kurma ve ayar işi çıkarmadan hafta başında hazır olurlar.


    Otomatikler düşük enerjiyle çalışması için tasarlandığından ayar tutması da görece zordur. Kullandıkça kurulurlar ve tam kurulması üçüncü günü bulur. Yani ancak üçüncü günlerinde gerçek dakiklik potansiyeline erişir. Neticede bence aralıksız kullanıldığında keyifli mekanizmalar.


    Sadece hafta-sonu için bir meknizma baksam, elle kurmalı (artık Türkiye'ye de gelen çok iyi işçilikli Nomos gibi) bir şey bence daha keyifli olur. Veya 28000 ~ 36000 vuruşlu hi-beat bir mekanizma böyle bir kullanıma bence daha çok yakışır. Bu mekanizmlar daha pahalıdır, hızlı çalışıp aşınmaları fazla olduğu için bir de sık bakım ister ama hareketlerden az etkilendiği için daha dakik olurlar. Yani biraz lüks. Ama haftasonları, seyrek kullnanımda bunlar sorun değil. Ucuz olarak Miyota 9000 serisi mekanizmalar (9011, 9015 vb) aklıma geliyor. Üçüncü ihtimal tabii ki solar saatler, pille falan uğraştırmıyorlar. Son olarak da pilii ama kesinztisiz saniye ibresi olan Bulava'nın Preicisionist serisi jet star. PRX gibi farklı renkleri, kadranları var.


    PRX iyi reklam yaptı, biraz Swatch gibi oldular, beğediyseniz de alın tabii, Tissot iyi bir markadır, bir sorun olmaz, o stili en yakışıklı üreten de bence Tissot, markannın klasiklerinden. Sadece haftasonu zaten ne sorunu olacak, bence dikkatli kurarsanız on sene sorunsuz çalışırlar. Alternatiflere de bakın derim. Oris, Rado, Hamilton, Nomos, Stowa... Hatta son zamanlarda insanlar Rolex ve Omega'nın fiyatlarını sorgulamaya başladılar. Sirkeci'ye yolum düştü, son iki senede epey model çıkmış, Türkiye'ye gelmeyenler, gelmiş. Sinn 556 serisi mesela, PRX gibi modern, işlevsel ve Selita veya ETA mekanzimaları ince ayarla çıkıyor. Fortis 'flieger' serisi. Daha modern, İtalyan Unimatic. Citizen Series-8 yine iyi. Citizen Tsuyosa ve NJ 0100 ise PRX'e ucuz alternatifler.


    Ben de, eskiden olduğu gibi konforlu ebatlara tekrardan gelmelerini, biraz daha küçülmelerini bekliyorum. Biraz daha küçülsünler, İsveç veya iyi bir Alman mekanizmaya geçmeyi düşünüyorum. Bütün mesele zaten doğru bir mekanizmayı beğenilebilecek bir çerçeve içinde bulabilmek.





  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Hocam detaylı anlatiminiz icin cok tesekkur ederim

    cok bilgilendirici oldu ve bu kadar bilgiden sonra saatler konusunda ne kadar az bilgiye sahip oldugumu da anlamis oldum bu konularda biraz daha kendimi gelistirip mekanizma calisma prensibi kullanim sekillerini iyice anlayip ona gore bir model seceyim en iyisi verdiginiz alternatifleri de inceyecegim selamlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.