Şimdi Ara

ethernet kablosunu görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sorunumu en ince ayrıntısına kadar buraya aktaracağım. Konuyla ilgili arkadaşların acil yarımlarını bekliyorum.

    Intel core 2 duo işlemci hp pavilon dv6 bir leptop kullanmaktayım(yaklaşık 4.5 yıllık). Bir iş yerinde çalışıyorum ve bulunduğum şartlar gereği interneti kablo ile üst kattaki bir arkadaşımdan 12m internet kablosu ile çekiyorum. İlk 2-3 gün sorunsuz internete girerken bilgisayarım bir gün aniden bir mavi ekran verdi ve tekrar açıldığında etherneti kablosu takılı olduğu halde ''kablonuz takılı değil'' dedi ve kabloyu hiç bir şekilde görmedi, haliyle internete giremedim.

    Fakat şöyle ki bilgisayarımı kapatıp fişini çekip 1-2 dk bekledikten sonra tekrar açıyorum ve ethernet kablosunu taktıgımda internete baglanıyor. Fakat kabloyu görmesini sağlamam için bu işlemi bazen 2 bazen 4-5 defa tekrarlamak zorunda kalabiliyorum. Sizce bu bilgisayarın sorunu nedir ? Ne yapmam gerekiyor? Format atsam düzelir mi?

    Dipnot: Başka bir leptop a aynı ethernet kablosunu koydugumda anında çalışıyor...( bu da tahminimce ethernet kablosunda veya modemde herhangi bir sorun olmadıgını gosteriyor bana :/ )

    Dipnot2: Suudi Arabistan'da olduğumu ayrıca belirteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rozenkrone -- 12 Haziran 2014; 20:10:52 >







  • DV6 HP'nin ürettiği çöp üründür. Amerika ve Avrupada değişim yapılırken Türkiye ve benzeri ülkelerde milletin elinde patlamıştır.
    Ekran kartı sorunu olduğunu biliyorum ama ethernet sorununu ilk defa duyuyorum. Muhtemelen yapabileceğin birşey yok.
    Acces point alıp kablosuz bağlanmayı denemek en güzeli.
  • Arkadaşım ilgin için teşekkür ederim. Bende Dv 6 larla ilgili olumlu pek bi eleştiri duymadım. Aslında hakkını yemiyim bu leptop'ı 4.5 yıl kullanacagımı ben dahi tahmin etmezdim. Tamamen patlayana kadar yenisi almayı düşünmüyorum. Ama dediğin gibi düşünüyorum, galiba şu an için ethernet konusunda fazla ısrarcı davranmam mantıklı değil. Bi yolunu bulup kablosuz internetle bağlanmaya çalışacağım.

    Yine de başka tavsiyeleri olan varsa dinlemekten mennun olurum, iyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.