Şimdi Ara

ethernet kartı ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ubuntu 5.0.4 kullanıyorum. bilgisayarın açılıshı sırasında ifconfig in bir kaç komutu sırayla gerçekleştirmesini istiyorum. bunun için hangi dosyaya ne gibi eklemeler yapmam gerekiyor acaba?



  • ne demek istediğini tam anlayamadım ama bu adreslere bir göz gezdir istersen

    http://www.belgeler.org/nag2/nag2_iface.ifconfig.html
    http://www.belgeler.org/man/man8/man8-ifconfig.html
  • pardon hata bende soruyu biraz daha açmam gerekiyordu. sistem her başladığında bir terminal penceresi açıp eth0 arabirimini disable ediyorum daha sonra iste "ifconfig eth0 hw ether mac" komutu ile ethernet kartının mac adresini deiştirip eth0 geri etkin hale getiriyorum. ama her bilgisayarı yeniden başlatma olayından sonra bu komutları girmek biraz sıkıcı oluyor bir müddet sonra. bu komutların sistem boot sırasındayken otomatik olarak çalıshmaları için hangi dosyada ne gibi deişiklikler yapmam gerekiyor acaba. netten biraz bakındım ve bunu rc.d dosyalarından bir tanesiyle yapacağımı öğrendim ama daha fazlasını öğrenemedim. shimdiden teshekkurler.
  • bu konularda bilgili olan biri muhakkak cevap verecektir ancak yapman gereken bildiğim kadarıyla bir betik yazıp buna rc*.d dosyalarının birinde link atmak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.