Şimdi Ara

ethernet kartının driverını yüklüyorum pc donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bende asus m2A MX anakart var. Format atıyorum cd yi takıyorum driverleri yüklüyorum. ethernete geldiğinde donuyor.
    bilgisayarı kapatma düğmesine basılı tutarak kapatıyoruum açılırken xp yazısının oraya geldiğinde donuyor.
    Yardımcı olur musunuz.



  • Ağ bağdaştırıcılarında aşağıdaki 2 isim yazıyor.

    Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller
    VIA Rhine III Ethernet Adapter
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Nihat
    ASUS anakartında Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Controller driver yükleme/pc donması sorunu yaşayanlar için;

    Saatler süren sinir harbinden sonra çözümünün ne kadar basit olduğunu keşfettim ve bir çok forumda hala bazılarının arayışlar içinde olduğunu gördüğümden bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Bu driveri yükleme esnasında ve pc nin bir sonraki açılışındaki windows logo ekranında bir süre sonra donmaya başlıyorsa, yapmanız gerekenler sırasıyla şöyle;
    Bu driveri yüklemek için ilk önce güvenli modda pc yi açıyoruz ve driverini yüklüyoruz. daha sonra pc yi normal başlattığımızda donacağı için driverini yüklediğimiz ethernet kartını aygıt yöneticisinden ''devre dışı'' bırakıyoruz ve pc yi yeniden başlatıyoruz.
    Takılmadan window'sa girdikten sonra yine aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktığımız ethernet kartımızı ''etkinleştir'' diyerek aktif hale getiriyoruz. bu esnada kısa bir süreli donma takılma olabilir endişelenip resetlemeyin. bir müddet sonra her şeyin normal olarak çalıştığını göreceksiniz. emin olmak için pc yi tekrar başlatıyoruz ve gördüğünüz gibi her hangi bir takılma donma yok. artık diğer sürücülerinizi yükleyebilirsiniz.

    Bu şekilde de başarılı olamadıysanız tüm bunlardan önce anakartınızın bios güncellemesini yapın ve biosu varsayılan (default) ayarlarına alın. sonra yukarıdaki işlemleri tekrarlayın.

    Hatırlatma: eğer daha önce driver yüklediniz ve başlıktaki sorunu yaşadınız ise, yüklediğiniz ethernet driverini sistemden tamamen kaldırdıktan sonra bu işlemleri yapın.



    Biraz basit açıklaması şöyle;

    ilk etapta güvenli kipte başlatıp driver yüklenir, aygıt devredışı bırakılır. Sonra normal açılış yapılır. Açılınca donanımı etkinleştirilir.




  • eywallah sağol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.