Şimdi Ara

Ethernet Switch ve Port Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Normalde modemde sorunsuz bir şekilde istediğim gibi port açabiliyordum. bir süre önce internet bağlantısını 2 bilgisayara dağıtmak için zyxel marka bir ethernet switch kullanmaya başladım. o zamandan beri normalde açık olan portlar kapalı görünüyor. portları açarken yönlendirilecek ip olarak 192.168.254.1'i gösteriyordum. switch'ten sonra pc'min ip adresi 192.168.254.3 olarak görünmeye başladı. ben de herhalde sorun budur diyerek portları 192.168.254.3'e yönlendirdim ama portlar halen kapalı görünüyor. acaba switch ile alakalı bir sorun mu bu gerçekten düşündüğüm gibi? switch'lerde modem arayüzü gibi ayar değiştirilecek bir arayüz var mı? kısacası ne yapmam lazım, birisi yardımcı olursa çok sevinirim.



  • Switchiniz normal bir ev-ofis kullanıcısına yönelik olan swithlerden ise arayüzü vs.yoktur.Yönetilebilir ve profesyönel switchlerde bu arayüz olayı var.Elimde surecomun yazıcı paylaştırıcı özellikli switchi vardı ve bu switchi ağa dahil ettiğimde kendiside makinelere ip atamaya başlıyordu ara yüzüne girerek dhcp özelliğini deaktif ettiğimde bu sorundan kurtulmuştum.Sizin bahsettiğini zyxel switchte böyle bir özellik mevcut mu?
  • Verdiğiniz linkte resimdeki sağ tarafta bulunan 3 port zengin ortam uygulamaları için ayrılmış gözüküyor.Özellik tablosunda öyle yazıyor ve bahsettiğim portların altında oklarla ayrılmış ekstradan bilgi mevcut switch üzerinde.Sanırım bu portlarla bağlantı yaptığınızda sizin zyxel switchde,benim surecom gibi devreye giriyor ve ip atamaya başlıyor.Sadece bu zyxel modemi bir tane pcye bağlayarak arayüzüne girmeye çalışın ve dhcp,dns vs.bütün özelliklerini deaktif edin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.