Şimdi Ara

Ethernetli ADSL Modemler Hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ethernetli modemlerde her windows kurmanizda, windows kurmadan once ethernet kablolarini cikartiyormusunuz? Baska bi sorum USB modemler usb kablosundan elektrik aliyorlar. Peki ethernet modemler elektrigi nerden aliyo?



  • harici olarak beraberinde verilen adaptörden alırlar.
  • ben windows kurarken kabloyu çıkarmamıştım yeni windows açılır açılmazda nete bağlıydı.ethernet modemlerde bir güce ihtiyaç yok zaten modemin kendi adaptörü fişe takılı.modemdende normal bir ethernet kablosu pc'ye giriyor.
  • usb eth faketmez guc adaptorden gelir
  • Yaw ben bazi sitelerde ADSL ALCATEL USB Modemin gucu USB kablosundan aldigini okudum...
  • usb modemler gücü usb porttan alır. ama modem hem usb hemde ethetnet çıkışlı ise adaptör gerekir. sadece usb port bağlantısı varsa adaptöre gerek yok zaten. usb nin özelliklerinden bir taneside bu zaten.
  • Ben bir model modem de USB'den bağlanmasına rağmen adaptörü olduğunu hatırlıyorum!
    Ethernet modemlerin hepsinde adaptör vardır. İster USB opsiyonu olsun ister olmasın. Ama sadece USBden bağlanan modemlerin çoğu gücü USBden alıyor...
    Windows kurarken bağlı olması bişey fark ettirmez ki niye sordun anlamadım. Güvenlik açısından ise takılı kalabilir bişey olmaz...
  • USB modemlerde windowsu kurarken sanirim USB kablosunun cikmasi gerekiyo. Bende PCI var. Her win kurusumda PCI slotundan cikartiyorum modemi...

    Peki ethernetli ALCATEL modemlerde 510, windowsu kurarken ve modemin driverini yuklerken modemin ethernet kablosunu cikartip takmaya gerek var mi?
  • USB modemlerde niye çıkarılması gereksin ki? Benim scannerım her zaman bilgisayara bağlı. Hiç de bişey olmuyor. Yani sistemi yavaşlatır falan diye düşünüyorsan o ayrı. Ya da networktan sana saldırırlar falan diye düşünüyosan yok öyle bişey, olmaz yani.
    Alcatel 510da da windowsu kurarken çıkarmaya gerek yok. Driverı yüklerken çıkarmaya gerek olur mu bilmiyorum ama bence gerek olmaz.
    Bunu niye bu kadar dert edindin onu da anlamadım ya neyse. Ne işine yarıyacak ki? Yani kablonun çıkarılması pek zor bir olay değil, endişeleniyorsan çıkar gitsin, soora takarsın... ;)
  • Bilgilendirme :

    rabid007 : Ethernet kablolarini cikartmaya falan gerek yok ister takili olsun ister cikartilik. farkeden bisey olmaz ! Usb modem lerin bazilari guc kablosu gereksiz calisabiliyor. Ayni modemleri ethernet uzerinden baglarsan, ayrci guc gereksinimi karsilanman lazim, yaninda verilen adaptor ile bunu yaparsin !


    gladden : USB de her zaman guc adaptor den gelmez. USB nin belli bir Volt guc beslemesi vardir. Cogu aygit icinde bu yeterlidir. Mesela ilk modem ler Alcatel usb (vatoz) guc kablosu gerekmez. Zoom un da basit bir modeli vardi harici, usb den baglaninca guc kablosuna gerek yoktu.

    Uyari : Usb ile mecbur kalmadikca, ADSL baglamayin. bence pek uygun arabirim deil, Ethernet uzeinden veya pci modemler kullanin.
  • usb neden uygun deil bende usb kullanmayı düşnüyorum hem gücüde usb den aldığından ev kullanıcısı için büyük rahatlık bence
  • usb modemler gerekli elektriği usb porttan alır.
    modem ethetnet çıkışlı ise adaptör gerekir.
    sadece usb varsa adaptöre gerek yok , fakat bazı modellerde içindeki sisteme göre adaptörede ihtiyaç oluyor.Ama genelde adaptörsüz.
    hem ethetnet hem usb ise adaptör...
  • Lord: Usb modem ler sistem e daha cok yuk bindiriyor ve surekli acik birakacaksan bilgisayari performans dusuyor. USB patch lerini yapman lazim yoksa download lar sirasinda usb bandwidth hata mesajlari cikar. Mesela internettesin, surekli oyun actin usb de bagli isen. Ciddi anlamda oyun performansi farkediyor. Bunu test etmen kolay. Usb ile ethernet ten baglamanin rahatlik acisindan bir farki yok. Hatta PCI in bile farki yok o kadar. Ben uzun suredir adsl kullanicisiyim ve cok farkli modem leri denedim, kurdum. Ama pci modem kullaniyorum. Sana da tavsiyem pci modem kullanman veya harici modem istiyosan ethernet uzerinden baglanti kur. Bir de pci modemlerin delay sureleri daha kisa. yani internetten de oyun oynamayi dusunuyosan bu da onemli. pppoA yi da destekleyen santral in varsa en iisi senindir.
  • brabus saol verdiğin bilgi için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.