Şimdi Ara

Etkinleştirilen iPhone'ların sayısı düşüyor: Kullanıcılar yeni modele geçmiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Etkinleştirilen iPhone'ların sayısı düşüyor: Kullanıcılar yeni modele geçmiyor!
    Apple’ın Amerika’da iPhone etkinleştirme sayısına ilişkin pazar payı büyük ölçüde düştü. iPhone aktivasyon sayısı yüzde %33 oranına düşerek son yılların en düşük seviyesine geldi. Son dört çeyreğe ait veriler CIRP tarafından sağlandı.



    Ayrıca Bkz.2023'te üst seviye telefon satışları arttı, Apple'ın payı düştü



    iPhone aktivasyonları yavaş yavaş düşüyor



    Apple’ın şu anda aktivasyon pazar payının üçte ikisini elinde bulunduran Android akıllı telefon üreticilerinin zorlu rekabetiyle karşı karşıya olduğu açık. Ancak Google’ın mobil işletim sistemini çalıştıran birçok cihazın iPhone’lara kıyasla oldukça uygun fiyatlı olması iPhone aktivasyonlarının azalmasının birkaç nedeninden biri. Akıllı telefonların fiyatları arttıkça dayanıklılıkları da artıyor. Bu, başka bir neden ama en önemlisi kullanıcıların uzun süredir iPhone’larda yeni modele geçiş için geçerli bir neden bulamaması. Apple, iPhone’lara özellik olarak uzun süredir yeni bir şey katmıyor. Kullanıcılar, bir sonraki modeli beklemeyi tercih ediyor.



    CIRP’ın son raporu gösteriyor ki, Amerika’da satılan üç yeni akıllı telefon ikisi Android cihaz. Apple, 2017’den bu yana bu kadar düşük rakamlar görmedi. Bu arada iPhone 16 serisinde büyük bir tasarım değişikliği beklenmiyor. Kamera uygulamasına erişimi kolaylaştıran yeni bir düğme (capture button olarak adlandırılıyor), düz modeller için dikey kamera düzeni dışında tasarımsal bir farklılık olmayacak.




    Kaynak:https://wccftech.com/iphone-activation-percentage-lowest-in-years/
    Kaynak:https://cirpapple.substack.com/p/iphone-us-smartphone-sales-share







  • Türkiye gibi gösteriş ülkelerinde geçerli olmasa da eşya ile ego tatmin edilmeyen toplumlarda "çalışıyor ve yetiyorsa devam et" mantığı hakim.

    3 5 milyonluk ufak ülkecikleri değil de düzgün, büyük, kalabalık toplumları ele alınca görüyoruz ki bize en yakın nüfus olan Almanya ve Almanya'da herkesin çok kolay bir şekilde alabiliyor olmasına rağmen satışlar gayet düşük. Şöyle düşünün. Asgari ücretle Türkiye'de 2 tane Iphone alınabilir olsa yılda 100 milyon Iphone satışı gerçekleşir mi? Bence gerçekleşir. İnsanlar 2. 3. telefon olarak bile alır. İşte elin Hollandalısı, Alamanı, İtalyanı almıyor. Umurunda değil çünkü. A50 hâlâ işini yapıyor.

    Ya bu alım gücüyle en çok satan arabalar nasıl Clio dengi araçlar olur? Düşünün bu ülkede 2 yılda taksitle Tesla alabiliyor olsa vatandaş, 20 30 milyon Tesla satışı olur. Adamın umurunda değil.

    Bu hep aç gözlülükten. Yoklukla doğup büyüdüğümüz için ona hasretiz. Bir statü aracı olarak görüyoruz. Ki görenler de haklı. Bir mekana Clio ile gidin nasıl bir karşılama ve bakış alırsınız? Aynı mekana Range Rover Sport ile gidin. Aman efendim derler, herkes size hayran hayran bakar.

    Çünkü güç bizim toplumumuzun en değer verdiği şey. Nasıl olduğunu sorgulamayız. Helal mi kazancın, vergilendirilmiş mi bakmayız. Varsa kralsın. Mafya babalarının, tetikçilerin, baronların on milyonlarca hayranı olan ülkeyiz sonuçta.

    Bak bir Iphone ile nerelere geldik. Hepsi birbirine bağlı çünkü.
  • Belirgin fark olmadığı sürece düşüş normal. 14 pm ile 15 pm arasında ne fark var? Vay anasını farka bak diyip geçilecek hiç bir şey yok
  • AnılSat TPDIN A kullanıcısına yanıt
    Zaten reeder falan almasıysan 4-5 sene kullanılıyor. Sana göre amerikada iphone alan pek olmadı 4-5 sene önce ki değiştirmiyorlar.
  • iPhone 6S zamanını asla yakalayamayacaklar. Bence en iyi iPhone ama XS serisiydi. XS Max özellikle 3D Touch ile efsaneydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaximillianFoe -- 25 Nisan 2024; 16:28:06 >
  • Xloud X kullanıcısına yanıt

    4-5 sene kullan Türkiye şartlarında iPhone 15 pro olan biri iPhone 20 pro’yu alabilmesi için 200 bin tl üzerine koyması gerek

  • Geçen sene 15 pro max aldım.Allah'tan bir zeval çıkmaz ise 2027 yılına kadar yeni bir iphone almayı düşünmüyorum.
  • En az 2 yıl kullanmak lazım yoksa gereksiz bir masraf oluyor. Zaten 2,3 yıllık değişimler de aradaki fark hissediliyor yeni bir cihaz kullandığınız.
  • Bazı yorumlar A0 Türkçe
  • Samsung'un 5 yıllık güncellemeleri ve diğer markaların kısmen bu yaklaşımı benimsemeleri iPhone'ların cazip olduğu bir parametreyi ortadan kaldırdı.

    Başka parametreler hala duruyor ama böyle böyle etkiler.
  • Yeni çıkanla eskisi arasında çok büyük fark olmuyor fark sadece artan fiyatlar oluyor dolayısıyla insanlar da eski ile idare etmeye devam ediyor bu çok normal.
  • AnılSat TPDIN A kullanıcısına yanıt

    6. Senesine yaklaşan XS'imiz hiçbir performans kaybı yaşamadan sorunsuz çalışmaya devam ediyor iPhone'lar gerçekten çok uzun ömürlü bende sürekli telefon yenileme sevdasından vazgeçtim elimdeki 15'i en az 2-3 yıl kullanmayı düşünüyorum umarım nefsime yenik düşmem  

  • FrankGallagherx kullanıcısına yanıt

    13 pm ile 15 pm arasında bile birkaç şey hariç ciddi dedirtecek farklar yok bence. O birkaç şey ise daha profesyonel kullanıcıları ilgilendiriyor sosyal ağlarda içerik üreten bu işten para kazananlar falan

  • Bilinçli olarak satın alan kullanıcıları bir yana koyuyorum, ancak sırf hava atmak için son cihazı alanlara yeni cihaz satmak istiyorsan tasarım değiştireceksin.

    Birebir aynı tasarımla devam edersen adam yenisini almaya gerek görmez, zaten son cihazla aynı görünen bir cihaz var elinde.

    Ama tasarım radikal değişirse o son cihaza sahip olma hırsıyla gider yenisini alır.

  • Twitter fenosu, instagram modeli, youtuber cart curt alır anca her sene. Onun dışında gereksiz para harcamak isteyenler hariç bilinçli kullanıcı zaten gerektiğinde değiştiriyor. Daha yeni geçtim iPhone 6'dan 14 PM'a. Sinirlenip fırlatıp atmasam ve perte çıkmasa 2. telefon olarak devam bile edebilirdim Etkinleştirilen iPhone'ların sayısı düşüyor: Kullanıcılar yeni modele geçmiyor! 

  • Normal, yeni modeller arasında fark çok az.
  • kamera harici aynı zaten

  • Apple cok ac gözlü oldu, apple music fiyatlarini abartili bir sekilde arttirdi iphone fiyatlari 1500 eurolara dayandi sacmalik resmen
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.