Şimdi Ara

EURO 5 MOTOR LPG SOYUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bir sorum vardı forumda yeterince tartışılmayan 1.2 symbol arabaya lpg taktırmayı düşünüyorum ancak eour 5 motorlarda 20000-30000 km motor arızası çıkarıyormuş bilgisi olan varmı ?madem sorun oluyuor reno fabrika çıkışlı lpg yi nasıl veriyor onların subapları farklımı oluyor.Birde motor garantisi İÇİN yağlama parçası değişmesi gerekiyormuş bu sorunu çözüyormu lpg nin o zaman lpg nin maliyeti yaklaşık 2350 tl (1600 kit+550 yağlama+140 vize+25+sızdırmazlık) bu maliyete lpg taktırmak ne kadar mantıklı



  • Servisinize danışın. Eğer sizin aracınızda da magnezyum alaşımlı sübap (+sübap yatağı) varsa LPG erkenden bunları erkenden eritecektir.

    OPEL ve CHEVROLET araçlardaki LPG problemi ile ilgili açtığım konuda bu sorunla ilgili yetkili servis açıklamaları ve bazı teknik bilgiler var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_60718229/tm.htm

    Bu arada: LPG YAĞLAMA SİSTEMLERİ ile ilgili bir şey söyleyeyim... Eğer satın almayı düşündüğünüz yağlama sistemi motorun sadece emme manifoldu tarafından içeri yağ veren tiplerden ise ömür olarak size hiç ama hiç bir faydası olmaz! Bu forumdaki açıklamalardan anladığım kadarıyla bir çok yağlama sistemi yağı emme manifoldu tarafından yani hava+yakıt emme sübaplarından içeri bir miktaryağ veriyor. Eğer sistem bundan ibaret ise tam anlamıyla bir saçmalık satın alıyorsunuz. O yağ emme sübaplarını yağladı diyelim... Ama o arada da içeride yanma gerçekleşecek. Peki egzoz çıkış sübapları bu arada ne olacak? Sübaplara gönderilen yağ patlama sonrası mecbur yanıp gidecek. Yanık yağın basma sübaplarına asla faydası olmaz diye düşünüyorum. İşte buna cevap verebilen hiç kimse yok! O yüzden bana bu sistemler bana "müşterinin gazını alma ve pazarlama kurnazlığı" gibi gelmeye başladı.

    Sadece "PRINS VALVE CARE" sisteminin klasik yağlama sistemlerinden farklı olduğu ve gerçekten de sübapları koruduğu söyleniyor. Bu sistemin çalışma prensibiyle ilgili henüz sağlam bir açıklama yapan görmedim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.