Şimdi Ara

EURONCAP GÜVENLİK TESTLERİNDE ARACINIZI GÖRDÜNÜZ MÜ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
1.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    Arabayi pazarlarken 5yildizi okuyorlar millete puani degil.
    Arti bir arabaya 5yildiz veriliyorsa bu onun cok guvenli oldugunun gostergesidir,o gostergeninde ne oldugu ortaya cikmistir.
    Ncapi ve masallarini savunmaktan vazgecin,iihs nin testleri ncapin foyasini meydana dokmustur,ncap bir yildiz dagitma organizasyonudur.

    he kardeşim he mesaj sayın arttı yakında yeni rütbe vereceklermiş sana bi kaç mesaj daha at boş boş hadi bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Praetor

    Şimdi shadowgeist benim gördüğüm kadarıyla biraz fazla dikte etmeye meraklı bir arkadaş ama narsist olduğunu düşünmüyorum ki kendsine de hak vermek lazım ki NCAP testleri körler sağırlar birbirini ağırlar misalinde bir hikaye örgüsünde yapıyor testlerini. Hoş kendisini vermiş olduğu IIHS testleri de aslen çok büyük sigorta firmaları tarafından finanse edilen bir yarı bağımsız kuruluş ki bunun da testlerini totalde çok ciddiye almamak lazım.

    Yok illa test deniyorsa ve Avrupalılara bu konda bir güven yoksa Amerikan Hükmetinin testlerini izlemek kafi. bir kaç örnekte mesela IIHHS ile paralellik gösterirken birkaç dier örnekte farklı sonuçlar çıkabiliyor ama bu testleri yani Amerikan Hükümeti Ulaştırma Bakanığı'nın testleri en azından spesifik bilgiler içerdiği için neye göre 5 yıldız neye göre 4 yıldız gibi karmaşıklılığa veya muallakta kalaya yol açmıyor.

    Örneğin shadowgeist'in bahsettiği smal over.... testlerinde sıklıkla söz ettiği cc nin kapısı uçtu, c kasa sütun yamuldu gibi değerlendirmelerin asında ne kadar boş olduğunu gösteriyor. Mesela volvo s60 testinde volvo S60 testten en yüksek puanla çıkarken, C serisi daha düşük puanla çıkıyor. Testlere baktığımzda ise S60'ın A sütünu kağıt gibi bükülürken C sınıfının A sütunu sapasağlam yerinde kalmış görünüyor ancak puanlamada ise S60 daha fazla puan alıyor. Keza 2011 model C ile 2013 model arasında bile bariz puanlama farkları oluyor.

    Yorumuna teşekkür ederim, işte sabahtan beri anlata anlata bitiremediği IIHSnin de NCAPin de destekli kuruluşlar olduğunu anlatamıyorum bu arkadaşa. Aslında anlıyor da işine gelmiyor.

    Yani NE OLURSA OLSUN bize bu testler işarettir, ve araçların bu güvenlik seviyelerine gelmesinde de etken olmuş kuruluşlardır.

    1.merci olmadığım için sadece söylentilerle "Mercedesi kayırmışlar demem". Bazı testlerde bize göre (biz sadece kullanıcıyız-subjektifiz) dengesizlik olabilir ama bu yol verdikleri anlamına gelmez. Belki de bizim
    bildiklerimiz yanlıştır. Adamlar akşam sabah araba çarpıştırıyor, millet de burada gelip kahvehane ağzıyla "yalan bunlar yaa" derseler, o zaman derim ki sen de git yap yapabiliyorsan bi kaç çarpışma testi bağımsız olarak bakalım elinde hangi veri var. Verilerle konuşalım kulaktan dolma, sağdan soldan yabancı forumlardan alma bilgilerle değil değil mi?

    Teşekkürler




  • Gozunu seveyim su soykediklerinin bir konusunu acda forumdakiler sana cevap versin neler cikacak merak ediyorum:)
    Ncapi bile solladiniz yani s60a laf atarak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    Gordum ama nasil bir test oldugu garip. Misal polo 5 yildiz aliyor esp yan hava yastiklariyla falan. Ama o da ne turkiyede polo espsiz ve 2 hava yastigiyla satiliyor.
    Veya c180 kotu puan aliyor arabayi ne yapmislarsa yan perde hava yastiklari falan yok. Yani tam turkiye durumunu karsilamasa da araclar hakkinda az bucuk fikir verdigi soylenebilir. Misal turkiyede en cok yapilan kaza senaryolarindan biri olan takla karsi seride gecme derin cukura ucma gibi seyler yok. Yani ncapa kanmayin ncapsiz kalmayin diyorum.

    hocam aracın resmine tıkladığınızda açılan sayfada hangi sürümü veya modeli olduğu yazıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avensis42

    bu sacı kalın vectra




    buda sacı ince avensis yani dandik kaportalı toyota




    ne hikmetse kalın saçlı vectranın tavanı bükülmekten kurtulamıyor...

    not: vectra c de 4 yıldız alabilmiştir.. avensis 5 yıldızla ayrılmıştır..

    bu mesajımı şu konuya atfen yazdım...


    http://forum.donanimhaber.com/m_2303020/f_//tm.htm#2303020

    o'kadar eskilere gitme ozamanın en pahalı aracları bile 3 yıldız alanları vardı şuan sıfır olan aracların puanları..

    http://www.euroncap.com/results/toyota/avensis/2009/346.aspx

    http://www.euroncap.com/results/opel/insignia/2009/352.aspx


    http://tr.euroncap.com/tr/results/toyota/auris/513.aspx

    http://www.euroncap.com/results/opel/astra/2009/386.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre-h -- 12 Eylül 2013; 13:08:42 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.