Şimdi Ara

Eutel w3 mü Türksat 2a3a mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bir ben next YE 18500 HD Plus marka uydu cihazı aldım. cihazı açtığımda TRT HD ve 1-2 kanal çalışıyor diğerlerine sinyal yok yazıyordu. bende eski uydu cihazımdaki frekansları kağıda yazıp tek tek elle girdim. Eutel w3 diye bir uydunun içinde sinyaller buldu ve popüler kaalların bir çoğu bulanık iğrenç görüntüde yayın ile kanallar açıldı. ancak TRT HD - ATV HD ve var olan 1-2 HD yayın kanalı açılmıyor. Ha bir de uydunun içinde Turksak 2A, 3A diye bir uydu var.

    - Şimdi sormak istediğim ben tüm HD ve normal kanalları hangi uydu da izleyeceğim. uydunun yönünü mü değiştireceğim anlamadım. bu arada Hotbird çanağım da var onun kanallarının hiçbirinde de sinyal yok yazıyor. eski Redline uydu cihazımı takıyorum HD olmayan uydu cihazını tüm kanallar açılıyor.


    Nasıl bir yol veya ayar izlemem gerekiyor yardımcı olan ve cevap yazanlardan şimdiden Allah razı olsun, Saygı ve Sevgilerimle. Ergin







  • Arkadasım sen ne yapmışsın öyle?

    Eutelsat w3 digiturk uydusudur. TRT kanallari hariç yayın alamazsın.
    Senin izleyeceğin uydu 42 derece dogu Türksat 3a uydusu olması gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani uyducuya yönünü değiştirtmem gerekiyor doğru mu Türksat 1C, 2A 3A için
  • eski alıcınla kanalları izliyorsan canakta herhangi bir işleme gerek yok.
    Yeni alıcında ayarları yap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Utkanizmit bey, şimdi yeni uydu alıcısı ile nasıl ayarlar yapmak lazım tam kestiremiyorum. eski uydu cihazını üniversiteye başladığımda almıştık. o dönem TP girme, favori düzenleme gibi kolay menülerden tüm ayarları yapabiliyorduk. şimdi ise bu cihaza frekans girdiğimde FREKANS VAR uyarısı yapıyor ancak aşağıdaki çubuklar kırmızı renkte yaniyeşil olmuyor. ayrıca hotbird uydusu da eski cihaza taktığımda çalışıyor. yeni HD Next cihaza taktığımda onda da tüm kanallar SİNYAL YOK uyarısı ile açılmıyor.

    - Acaba kablolardan kaynaklanan bir problem olabilir mi? yani bu benim sistemi eve taşınalı 6 ay oldu yeni kablolar çektirerek yaptırdım. ayrıca iki çanağı birbirine bağlayıp tek çanağa çeviren küçük kibrit kutusu gibi bir cihaz var, demirden bir aparat.

    demek istediğim HD uydu alıcıların sinyal kablosu farklı mı?
  • sinyal kablosunun bir farkı olmaz kablo kablodur hd-sd fark etmez.
    Sanırım senin asıl problemin diseq ayarı ile ilgili hani şu 2 kabloyu teke düşürüyor dediğin kibrit kutusu büyüklüğündeki cihaz.
    En güzeli ayarlardan uyduya girilir bütün kanallar ve tp ler silinir sadece türksat ın arama kanalı kaydedilir şebeke arama yada network arama seçilip arama yapılır.
    Aynı şekilde hotbird içinde 3-4 tane arama frekansı var.
    Ama uydu ayarlarından hangi uydu diseq in hangi girişinde bunu muhakkak yapman lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Cihazı servis götürdüm yazılım güncellendi. şimdi TRT HD ile TRT 1 HD çekiyor ama 10 saniyede bir 2 sn donuyor sonra devam ediyor. ATV HD sinyali yok. kanal tarama yaptım sadece 45 kanal çıktı. popüler kanallara sinyal gelmiyor (ATV, Kanal D, Show TV) ..

    - Cihazı satan kişi LNB cihazının kalitesinden dolayıdır dedi. malzemeden bile fark eder böyle şeylerde dedi. yukarı terasa çıktım Türksat LNB'si TUNEX marka çift çıkışlı LNB

    - Bu arada Hotbird de hiç sinyal yok , ama eski cihaza (HD olmayan) taktığımda bir sıkıntı yok.
  • Merhaba arkadaşlar !!!
    Daha önce digitürk kullanıyordum , fiyatı artınca onun yerine next ye 18500 + pLUS HD aldım.
    Bu uydu alıcısının kullamımı hakkında çok bilgim yok .
    Sorularıma cevap yazaak olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
    Soru1.bu uydu alıcısını almamdaki etkenlerden biri 2 tane olan usb den film izleyebilmemdi.Fakat filmi altyazısını görüp görmediği bir yana fimi okumuyor bile ...
    Soru2.Evimde avea jet modem ille internete bağlanıyorum.modem usb den bağlanıyor.uydu alıcısına modemi takarsam internete bağlanmam mümkünmü
    Yoksa kablosun internet mi kullanmam gerekiyor.KABLOSUZ İNTERNET KULLANSAM ETERNET KABLOSU KULLANMADAN BAĞLANTI SAĞLAYA BİLİRMİYİM
  • merhaba arkadaşlar sorunu çözdük. uydudan çok iyi anlayan bir usta getirdim. LNB de veya cihazında sorun yok dedi. terasa çıktık. direk dedi ki diseq cihazına bağlanan kablolar 3 ve 4 e takılmış. aşağıda makine 1 ve 2 yi görüyor ondan dedi. kabloların yerini değiştirdi. aşağı indik direk sinyal tam geldi ve kanallar çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.