Şimdi Ara

Ev alarm sistemleri tavsiyesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
21
Favori
105.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Makrotek kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz cihazın datasheet inde 4250 değil 4520 mah yazıyor ve 12 saate kadar desteklediği yani max12 saat yazıyor hemde sadece 2 sensör varken :) , eminim buna bir kaç sensör eklenince azalacaktır bu süre :) , sizin yazdığınız 8. Maddedeki bilgiler nerde yazıyor acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 3 Nisan 2021; 2:26:57 >
  • Makrotek kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: airwolf26

    Teşekkürler

    Rica ederim, iyi günler.

  • Makrotek kullanıcısına yanıt
    Önceki yorumuma ek olarak belgesini yolluyorum.cevabınızı bekliyorum.



     Ev alarm sistemleri tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 4 Nisan 2021; 12:27:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smplc

    Merhaba,


    Ne zamandir forumu okurdum, uye olup yazmak ilk bu basliga kismetmis. :-)


    Mugla - Gocek bolgesindeki evime alarm taktirmak istiyorum. Asagida bu alarm sisteminden beklentilerimi listeledim:


    1. Ev iki katli villa
    2. 27 manyetik kontakt (veya alarmci kesif sonrasi ne derse)
    3. 2 hareket sensoru (veya alarmci kesif sonrasi ne derse)
    4. Sim kart uzerinden (data) iletisim kurabilme (evde sabit telefon hatti ve surekli olarak internet olmuyor)
    5. Kablosuz sistem (mumkunse siren dahil)
    6. Cep telefonu uygulamasi ile alarmlari uzaktan acip kapatabilme, kontrol edebilme
    7. Cep telefonu uygulamasi ile onceden ayarlanmis alarm modlari arasinda secim yapabilme (Ornek: Hey sey aktif, Gece modu, X odasi kapali, alarm kapali vb.)
    8. Acik pencereleri vs. cep telefonu uygulamasi ile gorebilmek (Or: Yatak odasi penceresi acik)
    9. Arayuzu guzel, kaliteli, calisan ve guncellenen bir mobil uygulama (Ornegin Neutron alarmlarinin uygulamasi en son 2019’da guncellenmis)
    10. Sensorlerin batarya durumunu gorebilme veya batarya zayifladigi durumda cep telefonuna bilgi gelmesi
    11. Elektrik kesintisi durumunda 24 saate kadar calisma imkani
    12. Elektrik kesintisinin 24 saati gecmesi durumunda eger aku bitmeye yaklastiysa cep telefonuna bilgi gelmesi
    13. Haber alma merkezlerine (Tepe Guvenlik vs.) abone olabilmeye uygun bir sistem
    14. Sistem satin alinacak & kiralama istenmiyor



    Tam emin olmamakla birlikte bu ozellikler DSC PowerSeries Neo veya Nortek 2GIG ile saglanabilirmis gibi geldi. Ancak Nortek’in Turkiye’de Pronet Plus disinda bir saticisini bulamadim. 


    Bu tarz bir kurulum icin hangi markayi onerirsiniz? Yazdigim ozellikler hakkinda onerileriniz var midir?


    Alarm sistemi ilgili olarak yerel birkac firma ile gorustum ama hizmet kalitesi cok kotu. Sanki hayrina is yapiyorlar. Konustugum yerlerden birisi evi gezdi bakti, yarin teklif gonderecegim dedi, bir haftadir zahmet edip fiyat veremedi. Digeri bugun geliriz abi, yarin geliriz abi diyor, iki hafta oldu. Bir tanesi geldi, bir seyler anlatti ama cumle kurma yetenegi o kadar kotuydu ki tam olarak ne dedi anlamadim. Hakikaten inanilir gibi degil.


    Bana Mugla - Gocek bolgesinde hizmet veren ve kurulacak sistemi enine boyuna konusabilecegim guvenilir bir firma tavsiyesi verebilecek var midir?


    Iyi aksamlar

    Daha once yazdigim bu mesaj hakkindaki gelismeleri bildirmek isterim. Donanimhaber kullanicisi Makrotek kendisiyle iletisime gecebilecegimi soylemisti, ben de gectim. Boylelikle ilk defa bir firma sorularimi yanitlamis oldu ve fiyat listesi gonderdi. 😀


    Arastirmalarim sonucu, AJAX markasinda karar kildim. Onceki mesajimda listeledigim tum ozellikleri karsiliyor. Daha da iyisi, modern bir IOT cihazi gibi (Philips Hue vb.), rahatlikla kendiniz kurulum yapabiliyorsunuz. Anakart jumperlari vb. gibi seylerle ugrasmaniz gerekmiyor, mobil uygulama size ne diyorsa o.


    Kurduktan sonra test amacli olarak esimle bir evde hirsizcilik oynadik. A odasindan B odasina yakalanmadan gitmeye calistik, her seferinde yakalandik. 😅 Sistem ucuz degildi, ancak benim bekentilerim de az degildi.


    Artik geceleri ve disaridayken kurdugumuz bir alarm sistemi var ve kendimizi daha guvende hissediyoruz. Eger butcenize uygun gelirse AJAX’a bakmanizi oneririm.


     Ev alarm sistemleri tavsiyesi
     Ev alarm sistemleri tavsiyesi
     Ev alarm sistemleri tavsiyesi




    Iyi gunler





  • smplc S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun 27 kontak gerçekten taktınız mı? Çok abartı bir rakamdı çünkü. makrotek daha önce 24 saat dediği sisteminde max 12 saat çalıştığını görmüştüm özelliklerinden. Ajaxlarda okuduğum kadarıyla 15 saat dayanıyor inşallah onada 24 saat denmemiştir :)
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Biz bu başlığı Bilgi almak için takip ediyoruz.
    Senin ayrıca bir sıkıntın yada kişisel bir meselen varsa insanların özel mesaj kutusu ile iletişime geç.
    Durmadan çatışma yaratma çaban Bilgi almaya çalıştığımız konuya odaklanmamızı engelliyor.
  • bycastro kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgiyi düzelttim,siz yanlış bilgi almak istiyorsanız takip etmeyebilirsiniz.senli benli konuşacak kadar ne yakınlığımız var anlamadım?
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Tesekkur ederim.


    Ben Makrotek’ten sadece fiyat listesi ve marka & urun grubu onerisi aldim. Urunlerin ozelliklerine kendi web sitelerinden baktim. Hatirladigim kadariyla kendi web sitelerinde 15 saate kadar diyordu. Benim yasadigim bolgede normalde kesintiler bir saati gecmiyor. Simdiye kadar en uzun 6 saat kesinti oldu. Zaten batarya durumunu uygulamadan gorebiliyorsunuz ve elektrik kesildiginde telefona push notification geliyor. Eger kotu niyetli birisi ana salteri indirirse, batarya bitimine yakin gelir bakarim.  Ev alarm sistemleri tavsiyesi 


    Bu turda sadece bir tane manyetik taktim. O da Makrotek tarafindan hediye geldi (tesekkurler), normalde hic siparis etmemistim. Bu turda 8 tane hareket tespit ettiginde fotograf ceken hareket sensoru (Motioncam), ic/dis siren ve Hub’in kendisini (Hub 2 Plus) taktim. Butce nedeniyle, manyetik kontaklari onumuzdeki aylara attim. Ama evet, 27 degil ama sanirim 24 manyetik kontak takacagim. Ev tam mustakil, dort cepheli ve tuvalet pencereleri bile buyuk. Evin her cephesinde pencere var ve surgulu pencereler iki tarafli. Bu nedenle manyetik kontak sayisi oldukca fazla.  Ev alarm sistemleri tavsiyesi Ama iyi tarafindan bakarsak eve saglam gunes isigi giriyor. :D


    Simdilik manyetik kontaksiz idare ediyoruz. Gece yatarken kullanilmayan tum odalar ve koridorlarda hareket sensoru calisiyor o nedenle manyetik kontaklar acil degil.


    Iyi gunler





  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Senli benli konuşmam eğer canınızı sıktı ise özür dilerim efendim.
    Zatı halinize iyi geceler diliyorum.
    Endamınıza ve teveccühlerinize saygılar.
  • merhaba arkadaşlar alarm izleme merkezlerinin fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?(alarm kurulduktan sonra çalması durumunda haber veren kurumlar)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acebi

    merhaba arkadaşlar alarm izleme merkezlerinin fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?(alarm kurulduktan sonra çalması durumunda haber veren kurumlar)

    evet bu konu önemli bilgisi olan varsa yardımcı olursa seviniriz. ne ücrete ne hizmeti alabiliyoruz. ?

  • smplc S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun o zaman :) saat işini 24 e tamamlamak için ups eklemeside yapabilirsiniz. Bu kadar çok kontak gerçekten fazla. Onun yerine lazer sistem bile kurulabilirdi :) alacağınız her önlem için hırsızların bir çıkış kapısı olduğunu unutmayın. Alarmın yanında mutlaka fiziksel engellerde koyun( panjur,çelik kapı,ferforje parmaklık vb) alarm sesini duyduktan sonra çoğu hırsız 2 dk içinde evden kaçmak ister siz fiziksel engelleri koyarsanız içeri giremeyeceğini anlayıp yeltenmez bile.
  • smplc S kullanıcısına yanıt

    Umut bey sisteminiz hayırlı uğurlu olsun, Türkiye şartlarında alabileceğiniz en iyi hırsız alarm sistemlerinden birini edindiniz, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle  Ev alarm sistemleri tavsiyesi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acebi kullanıcısına yanıt

    Merhaba, biz sim kart dahil aylık 50₺ karşılığında bu hizmeti veriyoruz. Sisteminiz sabit telefon veya internet ile çalışıyorsa Sim kart ihtiyacınız yoksa aylık 40₺ bilginiz olsun.

    İyi forumlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Beykoz'da bulunan villamıza hırsız alarm sistemi ihtiyacımız var. Kale alarm gelip keşif yaptı 23 tane penceremiz var bazıları çift açılır. 4 tane balkon kapısı ve 1 adet ana giriş kapımız mevcut. Toplam 30 tane manyetik kontakt 4 adet hareket sensörü önerdiler ve aylık ciddi bir kiralama ücreti istediler. Sistem kale marka ve mobil uygulama üzerinden takip imkanı var.

    Bu dediğiniz lazer sistemi nedir nasıl oluyor, hangi firmaya yaptırabilirim keşif için gelenler böyle bir sistem söylemedi hiç, kapı pencere sensörü ve hareket dedektörü önerdiler?

    Siz alarm işi mi yapıyorsunuz yardımcı olabilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekircos B kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar kiralama sisteminden kesinlikle uzak durmanızı öneririm, satın alıp ömür boyu kullanmak daha mantıklı. Ben mühendisim alarm işi yapmıyorum :) lazer dediğim sistemi paylaşıyorum. Fiyat alırken yetkili bayilerden fiyat ve keşif alın ,aracı alarm firmaları hem işten anlamaz hemde 2. bir alsatçıya komisyon ödemiş olursunuz. Ya da kendiniz internet üzerinden satın alıp kendinizde kurabilirsiniz ancak lazerleri kendiniz kurmanız biraz zor.

     Ev alarm sistemleri tavsiyesi




  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim,


    Bu lazer dedektörleri nereye koyacağız ev içinde? 30 manyetik kontakt yerine bunlardan kaç tane almamız gerekecek pek anlayamadım. Ev içi kullanım için sanki pek uygun gibi gelmedi bana bu dedektörler. İşin uzmanı olan kişilerden bu konu hakkında bilgi bekliyorum. Maliyet olarak yine daha pahalı olması gerekir gibi  Ev alarm sistemleri tavsiyesi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bekircos B kullanıcısına yanıt
    Cephede çok cam olan yerlere ya da bahçe çitlerinin üstüne koyuyorlar . İçeriden değil dışarıdan takmanız daha mantıklı. Eviniz 4 duvarsa ve tek katsa her cepheye bir çift olacak şekilde .
  • Merhabalar. Yeni taşındık. Evde Vionty es401 marka alarm sistemi takılı yalnız aküsü yok . Bu yüzden her elektirik keildiğinde sireni ötüyor. Acaba kaç volt ve amper akü almam gerekir. Bilgisi olan paylaşabilir ise sevinirim . İyi ramazanlar...

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.