Şimdi Ara

Ev Aletlerinin Elektrik Kullanımı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Ben evimdeki bir elektronik aletin saatte ne kadar elektrik harcadığını öğrenmek istiyorum.Bunu hiç bir alet kullanmaksızın nasıl ölçebilirim. Örneğin evimdeki internet modemi 7/24 açık bu alet fazla elektrik harcar mı ? Birde modemler acık olduğu sürece belli bir elektrik mi harcıyor yoksa aktarım olduğunda (internet kullanıldığında) daha mı fazla elektrik harcıyor.Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ederim ...



  • modemin üzerinde çalışma voltajı ve akımı yada direk güçü yazar. bu değerlerden yararlanarak ne kadar elektrik tükettiğini bulabilirsiniz. elektriğin birim biyatı kilowaat/sa cinsindendir bunu elektrik şirketinin sitesinden öğrenip hesaplayabilirsiniz. Elektrik tüketimi konusu ise kısaca şu şekilde: çekilen yük ne kadar fazla iste tüketim okadar fazladır örneğin hiç bir işlem yapmayan bir pc 10 birim elektrik tüketiyorsa cpusunun %100 kullanılan pc 100 birim elektrik tüketir. Adsl modemin çok fazla bir elektrik çekeceğini zannetmiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mr.fusion

    modemin üzerinde çalışma voltajı ve akımı yada direk güçü yazar. bu değerlerden yararlanarak ne kadar elektrik tükettiğini bulabilirsiniz. elektriğin birim biyatı kilowaat/sa cinsindendir bunu elektrik şirketinin sitesinden öğrenip hesaplayabilirsiniz. Elektrik tüketimi konusu ise kısaca şu şekilde: çekilen yük ne kadar fazla iste tüketim okadar fazladır örneğin hiç bir işlem yapmayan bir pc 10 birim elektrik tüketiyorsa cpusunun %100 kullanılan pc 100 birim elektrik tüketir. Adsl modemin çok fazla bir elektrik çekeceğini zannetmiyorum.

    Öncelikle Konuya ilgin için teşekkr ederim. Kilowat x birim ücreti carpınca fiyatı bulur muyum
  • bulursunuz fakat birim ücreti kilowat saat cinsindendir. Mesela birim ücret 10kuruş 1kwh olsun, bu durumda 1000wlık bir soba 1 saatte 10kuruş, 100wlık bir ampül bir saatte 1kuruş elektrik tüketecektir.
  • cihazların üzerinde yazanlar tam yükte çalıştıklarında harcayacakları güç değerleridir. bir elektrikli sobada çok fazla fark etmez, ama bir otamatik çamaşır veya bulaşık makinesi çalışma kademesine göre farklı güç harcayabilirler. yada bir blender parcaladığı meyve ve sebzelerin sertliği veya yumuşaklığına göre farklı güç harcayabilir. burada tam anlamıyla hassas bir ölçme yapamazsın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SyNeRGeNIX

    Arkadaşlar Ben evimdeki bir elektronik aletin saatte ne kadar elektrik harcadığını öğrenmek istiyorum.Bunu hiç bir alet kullanmaksızın nasıl ölçebilirim. Örneğin evimdeki internet modemi 7/24 açık bu alet fazla elektrik harcar mı ? Birde modemler acık olduğu sürece belli bir elektrik mi harcıyor yoksa aktarım olduğunda (internet kullanıldığında) daha mı fazla elektrik harcıyor.Yardımlarınız için şimdiden Teşekkür Ederim ...


    airties kablosuz router kullanıyorum, 220v ac den bilgisayardan bağımsız açık kaldığı sürece 30ma civarı akım çekiyor. kapalıyken sadece adaptörün çektiği akım bile 220vac 5ma.
    300-500watt UPS kendi başına 220vac 30-40ma çekiyor, monitor kapalı iken 220vac 5ma, stant-by da 20ma, atx güç kaynağı (kasa) 20ma, haporlör adaptörü (çevreden gelen dalgaları siz hissetmeden alıyor)220v 10ma . bilgisayar çalışmazken bile nerdeyse iki tasarruflu ampul kadar elektrik harcıyor

    bu kadar küçük akımları elektrik saatinden ölçemessiniz.. wattmetre kullanacaksınız veya ac akım ölçen multimetre değerini voltla çarpacaksınız.




  • şöyle Hesaplanır : Alıcıların üzerindeki güç anlık güçleridir... Nominal güçleridir... Bazen bu bizi enerji hesabında yanıltabilir... Unutmayalım ki sayaçlar Enerji yi ölçerler anlık gücü değil...

    Ölçeceğin cihaz haricinde tüm alıcıları kaparsın ...
    Cihazı çalıştırır ve kronometre tutarsın... Cihazı belli bir süre (Örneğin 1 Dk.) çalıştırırsın...
    Mekanik sayaç ise "DİSK" döner ... Dijital ise " PULS" atar...
    Saycın üzerinde örneğin 600devir/kwH diital ise 600 puls/kwh yazar...
    Bu 600 devir döndüğünde veya 600 puls attığında 1 kwH enerji harcanır...

    Zaman tuttuk 1 dk. çalıştırdık disk 20 tur yaptı...

    1 dk.. 20 tur yaparsa
    60 dk.. X tur yapar

    X= (60x20) / 1 = 1200 devir demekki bu cihaz 1 saat çalışırsa 1200 devir yaptıracak

    O zaman :

    1200 / 600 = 2 kwH olur ... En doğru ölçüm şekli budur...




  • arkadaşlar evlerde cihazların tükettiği elektriği öğrenmek istiyorsanız bu cihaz size yardımcı olabilir.. anlık watt olarak güç tüketimini , kwh olarak toplam sarfiyatınızı öğrenebilir , otomatik olarak tüketiminizin ne kadarlık faturaya denk geldiğinizi görüp hesabınızı bilebilirsiniz. bunların yanında birçok özelliğe de sahip.

    http://urun.gittigidiyor.com/Elektrik-Tuketimi-Olcum-ve-Tasarruf-Cihazi-ALMAN_W0QQidZZ30457358
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.