Şimdi Ara

Ev mobilyalarını evde boyama klavuzu (kaplama mobilyalar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
3
Favori
1.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar salonumda bulunan venge rengi bilindik kaliteli marka kaplama mobilyalarımı kendim boyadım bu tecrübelerini paylaşmak için konu başlığını açıyorum.

    Burda yer alan bilgiler kendi tecrübelerimdir, izinsiz başka yerlerde başkaları tarafından kendi tecrübe ve bilgileri gibi kullanılmasını hoş görmüyorum.

    Su bazlı boya ve vernikle, ev ortamında. Koku vs olmadan.
    Bu bilgileri üreticileri dahi veremiyor, kendi mallarını dahi tanımıyorlar mı neden ama bilgi çok sınırlı...

    Bu metni telefonla yazmaya çalıltım, hatalar olduysa hoşgörün.

    Venge den beyaza geçtim ve sonuç mükemmel oldu. Her görenin hoşuna gitti ve yüzeleri deri kaplamaya benzeyen benzeraiz bir desene sahip oldu. Tam düz ve pürüzsüz yüzey beklentiniz olmasın, zaten ben bu sonucu görünce çok daha memnun oldum. İşi güzel yaparsanız aynı fabrikasyon gibi oluyor.

    Öncelikle şunu da belirtmek istiyorum boyama işi gayet güzel oldu Herhangi bir kavlama dökülme olmadı boyama desen de kendi üzerine güzel durdu yani sprey boyama gibi öyle parlak dümdüz bir yüzey elde etmedim ama çok güzel görünüyor Sanki deri ile kaplanmış bir yüzeydeseni elde ettim bunun içinde birkaç yöntem de öğrendim

    Kullandığım malzemeleri sıralıyorum mobilyaları Demonte hale getirmek için şarjlı vidalama ya da uygun hızı ayarlanabilir matkap kullandım yanında da birçok Yıldız uç çeşiti olması yararınıza olacaktır. Zımpara tozu ve boya dökülmemesi için uygun ebatta sermelik hışır naylon. Boya ve vernik uygulamak için 10cm lik 5 adet süngerli rulo. Zımpara için 100-90 numara zımpara kağıdı ve bu zımparaları yüzeylerine yapıştırmak için inşaat süngeri ve sünger eritmeyen bir yapıştırıcı. Ben poliüretan bazlı bir yapıştırıcı kullanarak iki yüzeyine de yapıştırdım. Boya olarak rich multisurface in 3 kiloluk boylarından aldım, piyasa da cadence diye bir marka da var. Ayrıca panel kapı boualarıda sanırsam kullanılabilir. Ben antik beyaz olanı seçtim. Vernik olarak yarım litrelik rich mat vernik tercih ettim. Parlak olmasını, yansıma yapmaması için bilerek istemedim ama mat bile biraz parlak oldu. Köşeleri ve rulonun ulaşmadığı noktaları boyamak için plastik yumuşak kalın kıllı farçalardan kullandım 2-3-4 parmaklık olanlar iş gördü. Toz maskesi ve koruyucu gözlükde zımparalama sırasında lazım.

    Şimdi öncelikle ne yapmamalısınız onları söyleyeceğim:
    Boya ve vernikte kullandığınız rulo ve fırçaları açıkta bırakmak.(hızlıca kurur, özellikle de vernik ve rulonuz kullanılamaz, iz bırakır hale gelir, ya durulayıp kurumaya bırakın yada kısa süre sonra hemen kullanacaksanız bir buzdolabı poşeti içine koyun hava almasın)
    Ruloyu metal çubuğu üzerinde bırakmak. (metal çubuk pas yapar ve boyanıza az da olsa karışırsa telafisi zor durumlarla karşılaşırsınız, her zaman metal çubuğu güzelcw temizleyin ve iyi kurutun, yüzeyini kaplayacak damlamayacak taşmayacak azcık yağ da sürebilirsiniz)
    Seyreltmek için direkt çeşme suyu kullanmak.(ben hep kaynayıp beklemiş suyun üzerinden kullandım)
    Görünmeyen ve alta gelen kısımlara zımpara ve boyada özen göstermemek. (yanlış hesap bağdattan döner, iş bittikten sonra keşke demeyin)
    Verniği az kullanmak. (en önemli kısım verniğin iyi ve kat kat atılmasıdır, boyaya mukavemet veren budur)
    Karışık montaj sırasını not etmemek.(sonra dakikalarca uğraşıp bir de boyaya zarar verebilirsiniz)
    Ayrılabilir parçaları, aksesuarları üzerinde bırakmak.(erinmeyin, sökün, altra boyanmayan alan kalmasın, fabrikasyon gibi olsun, paarçalar üzerinde boya izi kalmasın en önemlisi rulo ve fırçanız zarar vermesin)
    Boya tam sertleşmeden montaja geçmek yada dokunmak, taşımak.(her kat boyadan sonra yapacağınız işleme göre uygun bir süre beklemek. Dokunma kurumaaı hızlı olur ama iyi kuruması 1 gün, tam sertleşme günler alabilir)

    Boyayı ev tekstillerine, giysilerinize bulaştırmayın ve hatta eldiven kullanabilirsiniz. Bulaşma olursa hemen bol suyla durulayın, geç farkedilenleri suda bekletip yumuşatın.

    Öncelikle zımpara işleminden başlayacağız bu iş için odanın tüm tabanına Hışır poşet ile kaplıyoruz ondan sonra para söyleyeceğimiz mobilyaları ortaya alarak birleştirici parçaları sökmeye başlıyoruz sultanlar birbirine kilit mekanizması ile bağlanmış da bunlar kolay ayrılır ama diğer birçok aksesuar vida ile montaj yapılmıştır Bunları tek tek söküm en çok uğraştıran genellikle katlanabilir yemek masası oluyor ya da çok raflı olan diğer mobilyalar

    Mobilyalar levhaları halinde parçalara ayrıldıktan sonra üzerinde de hiçbir aksesuar kalmayınca dümdüz yeminler oluşuyor bunları uygun bir şekilde yere koyarak zımparalama işlemine başlıyoruz zımpara yapılırken yüzeyde büyük derin çizikler oluşmasına müsaade etmeyin Önemli olan her yerin eşit bir şekilde zımparalanması yüzey kaplamasının iyice açılması Bu işlem sırasında bol toz çıkar zaten belirttiğim numara zımpara kullanırsanız herhangi bir büyük çizik oluşmaz. Narin davranmayın iyice bastıra bastıra heryerini güzelce zımparalayıp Hatta ve hatta kenar bantlarında güzelce zımparalayın. Bu işlemi hiç erinmeden sabırla yapın ve iyi bir toz maskesi ve koruyucu gözlük kullanın. Tüm sunta levhaları arkalı önlü, yanlar dahil zımparalayın.

    Zımpara işlemi bitince ıslak bir bez ile güzelce tozlarını alın ve sık bezi temizleyin. Parçaları bir kenara toplayıp Hışır poşet örtüyü tozutmadan toplayıp atın gitsin.

    Yeni Hışır poşet örtüyü serin ve parçalar için bir boya sıralaması belirleyin. Çıkmayan ama boyadan korunması gereken parçaları maskeleme bandı ile kapatın ve fazlalıkları maket bıçağıyla alın. Bu işlem için piyasada kullanılan beyaz kağıt gibi maakeleme bantları iş görür ama altına boya alma ihtimali yüksektir. Daha kaliteli olanları internette bulabilirsinin. Büyük alanları standart maskeleme bandıyla kapatın kenarları kaliteli olanla boya aızmasına karşı garantiye alın.

    Boya yaparken odaya toz tüy girmesine izin vermeyin. Rüzgar hızlı kurumaya neden olabilir. Ortam çok sıcak olmamalıdır. İlk kat vuracağınız boyayı 7/10 oranında sulandırın.

    Sulandırma konusu işin püf noktası. Kalın katlar atarsanız pütürlü bir yüzey elde edebilirsiniz ve boya iyi yayılmayabilir. İlk kat zımparalanan yüzeye iyi nüfuz etmesi için belirtiğim ölçüde sulandırılmış olması iyi olur. Diğer katlarda ben
    5/5 yani yarı yarıya sulandırdım. Sulandırdıktan sonra iyice karıştırmayı unutmayın. İlk kattan sonra birgün beklemesi iyi olur. Sonraki katları bi sabah bir akşam attım. Sürekli aynı yönlerde ruloyu sürün ve düzeltmeniz gereken yerleri ilk dakika içinde halledin, sonrasında dokunmayın. Hızlı kuruduğundan yüzeyi bozabilirsiniz. İlk kat görüntüsü sizi korkutmasın ayrıca diğer katlarda ıslak ve kuru yerler arası ton farkı oluşabilir bunu olmamış olarak algılamayın. Venge mobilyayı beyaza boyamak 4-5 kat gerektirebilir. Boya su oranı az olursa daha kalın olacağından hızlı kapatır ama yüzey istediğiniz gibi olmayabilir. Sunta levhaların ilk önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü ve kenarlarını aynı kat sayısınca boyayın.

    Boyarken oluşan kabarcıklara bir 10-20 saniye sonra hafifçe üfleyin hepsi kaybolur.

    Boyalı yüzeye kat atarken aynı bölgede fazla gel git yapmayın alttaki boya tekrar yumuşayıp bozulabilir. Bu çok önemli.

    Son kat boya attıktan sonra en az 12 saat bekleyin ve verniğe geçin. Vernik işleminde üzerinizde tüy, toz çıkaran giysi olmasın, odada hava akımı olmasın, bir yerden toz tüy girmesin. Ne kadar uğraşsanızda açık renklere vernik atarken ufak tüyler gelebilir ilk saniyelerde alabilirseniz alın yoksa ellemeyin, inatlaşmayın. İş bitince yakından bakmadıkça belli olmayacaktır. Verniği bol bol kullanın, aynı yönde rulo ile uygulayın. Vernik ne kadar iyi olursa boya dayanımı o kadar iyi olacaktır. Sunta levhaların ilk önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü ve kenarlarını aynı kat sayısınca vernik atın. Tüm parçalara sıra ile rulodaki verniğe kuruma fırsatı vermeyicek kadar bol bol vernik atın. Her kat vernikten sonra ruloyu, metal çubuğundan çıkarıp bol su ile durulayın ve metal çubuğun üzerinde pas var ise temizleyin. Bu önemli çünkü tüycükler rulo üzerinde birikmemeli.

    Sürekli sürtünmeye maruz kalan çıkıntılar, yüzeyle ve tekerlerklerin denk geldiği yerlere itina gösterin ve buralara daha fazla kat atabilirsiniz. Son kat vernik iyice kuruduktan sonra mukavemeti ufak ve göz önünde olmayan bir yerde deneyin.

    Boyama bitince tüm parçaları tekrar uygun sıra ile monte edin. Ben kulpların üzerindeki venge renklerini dahi ayırıp boyadım. Montaj sırasında yüzeylere matkap ucu gibi çizici temaslardan kaçının, dikkatli olun.

    Tüm işlemler bittikten sonra eğer hasar gören, boyası kalkan ufak noktalar var ise önce sivri bir aletle altını aşındırın, sonra bir kürdan ucuyla direk sulandırıılmamış boyayla rötüşlayın. Kuruyunca üzerine ufak bir sünger parçasıyla bas çek yaparak vernik atın. Maskeleme bantlarını kaldırın ve işlem tamam.

    Yeni bir salon ve yemek odası tamınız oldu. Maliyeti 10/1 e anca vardır. Mukavemet olarak ise gayet iyi, süpürge, çocuk vs çarpmalarda birşey olmuyor. Ama normal mobilyaya zarar veren zedelenmeler buna da zarar verir. Ama sorun değil artan boya gerektikçe rötüşlamaya her zaman yeter.

    Bu işlemleri hanımla istişare yaparak, bol zaman olan dönemler için planlayın, ve ara sıra yardıma ihtiyacınız olacağını belirtin. Bol ışıklı bir ortam olmalıdır.

    Haydin yeni mobilyalarınız şimdiden hayırlı olsun.

    İşini görenler bir hayır dua etsin yeter.

    Ev mobilyalarını evde boyama klavuzu (kaplama mobilyalar)
    Ev mobilyalarını evde boyama klavuzu (kaplama mobilyalar)
    Ev mobilyalarını evde boyama klavuzu (kaplama mobilyalar)
    Ev mobilyalarını evde boyama klavuzu (kaplama mobilyalar)
    Ev mobilyalarını evde boyama klavuzu (kaplama mobilyalar)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • güzel olmuş
  • Elinize sağlık, çok güzel detaylı bir anlatım olmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.