Şimdi Ara

EV SAHİBİ , KİRACI PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar öncelikle .


    İstanbul Fatihte 5 yıldır bi kiracım var . yıllarca annem ilgilendi kiracı ile . şuan ödediği kira 2k . annemin ilgilendiği sürece benim hiç bir alakam yoktu bu işlerle haberim bile yoktu kaça oturur kiracı kim vs bilmezdim .annem artık bana devretmek istiyor , kendisinin bayan oldugu için kiracı karşısında çok ezildiğini ve artık çok yoruldugu için artık bnm ilgilenmem gerektiğini söylüyor . misal veriyom annem 500 lira zam yapmak istedigi zaman kiracı bunu bi şekilde kabul etmeyip karşısındakide bir bayan oldugu için çok rahat üstesinden gelip bunu 100 liraya kadar düşürmüş zamanında. neyse fazla uzatmıcam , vatandaşı aradım konuştum ne yaptıgım zammı kabul ediyor nede evden çıkmayı kabul ediyor , 2k dan min en düşük 5k istedigimi belirttim , kabul etmedi , bu vatandaş 5. yılını doldurmuş bir kiracı . bu zamanada kadar yok pahası 2k dan oturdugunu kendiside biliyor bizde biliyoruz , bu vatandaşa ben ne yapabilirim . uzlaşma vs istemiyorum min dedim en düşük 5k kabul ediyorum bunun altı kesinlikle olmaz . evdende çıkmam diyor .. arkadaş ev sanki benim değilde kiracının ben anlamadım gitti , dedigim gibi hiç anlamam bu işlerden son bi kaç günüdür araştırmak durumunda kaldım ve gerçekten ne kadar rezalet rezil yasalar oldugunu gördüm . tadilat bahanesiyle çıkartılabiliomuş diye duydum byerden . evi satıcam veya 1.dereceden yakınım gelicek , bunlarıda duydum , bunlar dışında bi çözüm arıyorum .








  • kiracımdan rayiç bedeli zammı talep edebiliyormuşum, bunu kabul etmediği takdirdede evine tebligat gönderebilirmişim evi boşaltması için , doğruluk payı ?

  • Kira tespit davası
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    5. yılını doldurmuş kıracıya rayiç bedeli altında zam talep edebiliyormussun , mesela evin bulundugu muhitte yeni kıracılar 6 7 ye oturuyorsa bunun ortasını bulup rayiç bedeli adı altında ve bölgesel arttırım adı altında 5 senden 5 seneye zam talep edebiliyormussun , bunu kabul etmez ise eve tebligat gönderip 6 ay içinde boşaltması gerekiyormuş , dogruluk payı ?

  • Heil Hitler kullanıcısına yanıt

    zamdan dolayı tahliye edemezsin.

  • evet dünden beri biraz araştırma yaptım , yapılabilecek tek şey rayiç bedeli davası açmak bunun dışında bşey yapılmıyormuş ....

  • Heil Hitler kullanıcısına yanıt

    Aynen

  • Forumda son dönemlerde açılan çoğu konu bu mesele ile alakalı. Çok detaylı yorumların olduğu başlıklar var. Beş dakikanızı ayırırsanız faydalı bilgilere ulaşabilirsiniz.


    Fatih'teki kiracınız için kira bedelinin tespiti davası açmalısınız. Rayiç bedele yakın bir kira bedeli bu yol ile bulunabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 27 Aralık 2022; 16:28:35 >
  • kiracı kirasını düzgün ödediği sürece imzaladığı kontratın 10 yıl geçerliliği var. her sene kontrat imzalarsanız bu süreci her sene başa alırsınız demektir. normalde kiralar tefe/tüfe oranını geçmeyecek şekilde zamlanır. taraflar daha düşüğüne anlaşırlarsa sorun yok. bu sene %25 şartı getirildi tüm konutları bağlıyor. 5. sene rayiç bedelin tespit edilmesi için mahkemeye başvurup bilirkişi görevlendirilmesini isteyebiliyorsunuz. siz kafanızdan rayiç belirleyemezsiniz. bilirkişi gelir evin yaşına oda sayısına lokasyonuna etraftaki kiralara bakarak bir bedel belirler ve bu bedeli kiracınıza tebliğ edersiniz bunu kabul etmek zorunda.

  • kulga kullanıcısına yanıt

    evet teşekkürler , araştırmalarım sonucu sizin dediginize çıkıyor . başka yolu yok

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.