Şimdi Ara

Ev Satın Almak - Kiraya Çıkmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba


    Tavsiye almak ve fikrinizi sormak açısından açtım konumu.


    Uzun zamandır biriktirdiğim yaklaşık 1.000.000 TL param var. Ağustos gibi inşallah kısmetse düğünüm olacak dolayısıyla o tarihe kadar kalacak bir evin olması gerekiyor. Herhangi bir masrafım olmayacak bu para üzerinden. Yani evlendikten sonraya kadar bu para inşallah sabit kalacak.


    Şimdi sorum/sorularım şunlar;


    1. Sahip olduğum param+kredi+takılacak takılar üstüne de çok zorlamam gerekirse borç alarak ev mi alsam?
    2. Şimdilik kiraya çıksam ortamı biraz daha yoklasam ondan sonra belki başlamamış projelerden toprak almaya mı çalışsam(neyini yoklayacaksam hiç bir zaman ev-kira fiyatlarının düştüğünü görmedim hep yükselişte gerçi)
    3. Kiraya çıkıp arsa alıp beklesem. Hiç anlamam arsa işlerinden de. Tanıdıklar ile girilecek bi mevzu olacak benim için.
    4. Yatırımlık sayılabilecek bi muhitten ev alıp kiraya verip kendim mi kiraya çıksam


    Gelecek yılları kimse kolay kolay tahmin edemez tabii ki. Müneccimler bu forumda diye açmıyorum bu konuyu. Yaşım 28, tavsiye almak sonucunda da kendi kararımı vermek istiyorum.


    Yardımlarınız, önerileriniz gerçekten çok makbule geçecek ve bunlar için şimdiden çok teşekkürler..



    *Faiz-Kripto Para tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Fakat o toplara girmek istemiyorum  








  • Cennet ülkemizde ne alsan o kâr kardeşim. İster al kendin otur, ister kiraya ver. Ama bişey al. Fiyatların düştüğünü ben hiçbir dönem görmedim.

  • İlk olarak, ne yapacaksan ortak olmadan yap. Arsa uzun vadede için daha mantıklı. Proje fiyatları piyasada bulunan evlere göre çok ucuz değil aksine pahalı olanlar bile var. Kirada iyi ev sahibine denk gelmezsen başın ağrır durur.

    Benim Tavsiyem

    1- Oturmak istediğin bölgeden ev alabiliyorsan, al.

    2-Oturmak istediğin bölgeden ev alamıyorsan arsa veya ev alıp kiraya verme yoluna gidebilirsin(kiracı konusu ev sahibi konusu gibi aynı dertleri içeriyor)

  • Ayrıca projelerde şu an öyle ödeme koşulları var ki çoğu projede 3 yıl sonra teslim edeceği dairenin parasını peşin istiyor.

  • Hocam aynı durumdan muzdaripim elimde 1 milyon para var. Kasım ayında 3 tane ev alabiliyordum şuan sadece 1 tane. Ama benim param hep 1 milyon olarak kaldı.


    Şuan aceleyle yatırımlık ev almak istiyorum. Çünkü şuan 1 milyona alabildiğim evi 6 ay sonra hiç alamıcağımı biliyorum. Sizin 1 milyon paranız nerde duruyor acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mKEE

    Hocam aynı durumdan muzdaripim elimde 1 milyon para var. Kasım ayında 3 tane ev alabiliyordum şuan sadece 1 tane. Ama benim param hep 1 milyon olarak kaldı.


    Şuan aceleyle yatırımlık ev almak istiyorum. Çünkü şuan 1 milyona alabildiğim evi 6 ay sonra hiç alamıcağımı biliyorum. Sizin 1 milyon paranız nerde duruyor acaba?

    Emtia-döviz-altın arasında paylaştırdım ben

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackGuzik

    İlk olarak, ne yapacaksan ortak olmadan yap. Arsa uzun vadede için daha mantıklı. Proje fiyatları piyasada bulunan evlere göre çok ucuz değil aksine pahalı olanlar bile var. Kirada iyi ev sahibine denk gelmezsen başın ağrır durur.

    Benim Tavsiyem

    1- Oturmak istediğin bölgeden ev alabiliyorsan, al.

    2-Oturmak istediğin bölgeden ev alamıyorsan arsa veya ev alıp kiraya verme yoluna gidebilirsin(kiracı konusu ev sahibi konusu gibi aynı dertleri içeriyor)

    *Aslında bana da mantıklı gelen kiraya çıkıp geleceği olan bi yerde arsa almak ve unutmak fakat orası neresi nasıl tahmin edicem arsa seçerken neye dikkat etmek lazım vs benim araştırmam gerekiyor bi hayli.

    *Daha yeni başlanmış ya da başlanmamış; teslimi 2-3 sene sonra olan kafama yatan istediğim yerden bi projeye topraktan girmek de mantıklı. Orası bitene kadar kirada kalıp bitince oraya geçilebilir

    *Aklımda bi yandan araba almak da var. Elzem ihtiyaç işimi çok kolaylaştıracak. Ne yapsam bilemedim🤔

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Hocam, oturabileceğin evi, oturmak istediğin evi şu an alabiliyorsan ilerde alamama ihtimalin çok yüksek.

    -Arsa konusu biraz araştırma, birazda tanıdık işi çok fazla araştırma yapmadan bütün para ile arsa almayın.

    -Proje konusunda nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul ve Bursa'da olan bir kaç proje için konuşuyorum; adamlar hem piyasa fiyatını istiyor hem de ödemeyi peşin veya kredi olarak istiyor. Zaten bu şartlarda bitmiş daire alınır. Proje çok fazla değer kazanıyor diye düşünürseniz %10-15 fazlasına bitmiş projeden alıp kiraya verseniz aradaki fark kapanır kar bile kalabilir.

    -Arabanın çok fazla gider kalemi var. Hepsini topladığınızda şaşkınlık yaratacak seviyede.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.