Şimdi Ara

Ev Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Link: https://budubi.com/blog-detay/ev-secerken-nelere-dikkat-etmelisiniz/14


    Günümüzde başta iş koşulları olmak üzere birçok nedenden dolayı sık sık ev değiştirmek zorunda kalıyoruz. Yatırım aracı olarak da ilk akıllara gelen ev satın almak oluyor. Bunlar ve benzeri durumlar sonucunda emlak hizmetleri ile iç içe bir yaşam sürdürüyoruz. Satın aldığınız veya kiraladığınız evden en iyi performansı almak için birkaç noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Sizler için ev seçerken dikkat edilmesi gerekenleri derledik!


    Ev Seçmeden Önce Emlakçınızı Seçin!

    Şartlarımıza uygun ev bulabilmek günümüzde başlı başına bir sorunken emlakçıların bu konuda fırsat yaratma çabaları işleri daha da zorlaştırıyor. Kira bedelinden çok daha fazla komisyon oranları ile kişilerin bütçeleri bir hayli zorlanabiliyor. Bu nedenle emlakçıdan ev arayışına girmeden önce kendiniz bir araştırma yapmalısınız. Sizin kriterlerinize en uygun seçenekleri sıralayan web sitelerinden yardım alabilirsiniz. Bu sayede ev arama sürecinizde nokta atışı yaparak hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edersiniz.


    Ev Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Birinci Kural: Ulaşım!

    Evin içine bile bakmadan önce bu evde otururken ulaşım sıkıntısı yaşayıp yaşamayacağınızı gözden geçirmeniz gerekir. Her ne kadar özel aracınız bile olsa acil durumlarda toplu taşımaları kullanmak mecburiyetinde kalabilirsiniz. Bu nedenle evinizin kolay ulaşılabilir bir bölgede olmasına özen gösterin.


    Yalıtım Olup Olmadığını Araştırın!

    Ev seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi kesinlikle binanın yalıtımının bulunup bulunmadığıdır. Yalıtım sayesinde hem ses hem de ısı yalnızca bulunduğunuz ortamda kalır. Duvarların veya camların geçirgen olmasıyla kış aylarında yüksek doğalgaz faturaları ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca üst katınızda oturan kişilerin yürüme sesleri bile sizin dairenize ulaşabilir. Bu nedenle yalıtım konusunda seçici olmalı, uzun vadeli kararlar vermelisiniz.


    Ev Seçerken Bina Yaşına Dikkat Edin!

    Dairenin içi yeni tadilattan çıkmış ve muhteşem görünüyor olsa bile binanın yaşı sizlere birçok ipucu vermeye yetecektir. Ülkemizin bir deprem bölgesi olduğunu aklınızdan çıkartmamalısınız. Bu nedenle yeni deprem yönetmeliklerine uygun bir şekilde yapılan binalar öncelikli tercihiniz olmalıdır. Özellikle 1999 yılı öncesinde yapılan binalardan uzak durmalı, can güvenliğinizi tehlikeye atmamalısınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senolyazici44 -- 21 Haziran 2022; 22:21:23 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.