Şimdi Ara

Ev Sinama Sistemi Onerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    - Insani bi cevap - kavrami hayatiniza entegre etmelisiniz arkadasin listelegi ve onerdigi seyleri anlayip secimimi yapmak icin onumde zaman var zira anlamadigimi belirtmistim baska cevaba ihtiyaciniz varmi ? Laf sokma babinda sormuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

    İnsani olmayan bir cevabımı buraya alıntılayarak gösterirmisiniz.


    ( Şimdi arkadaşın durumuda bu Atmos olsun diyor ne olduğu hakkında en ufak bir fikri yok Wifi yi kablosuz hoparlör sanıyor vb.şimdi ben bu evi 400 Avroya nasıl Gravyer yada Parmesan mermeriyle en iyi şekilde döşerim eve gelen vay be Gravyerlere bak desin... )

    bu bi ornek insanin erbabi olmadigi bi konuda yorum yapinca boyle insan disi aforozmu etmek gerek ? anliyacagin dalge gecmek hic hos degil neyse uzatmayalim lutfen sayenizde sistem hevesim kalmadi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mguny25 -- 16 Şubat 2016; 21:35:08 >
  • Allah biliyor ya önceki mesajımın başında yaptığım tanım birazda "eraycelik80" isimli arkadaşa yönelik bir tanımdı. En azından o dakikaya kadar yazılanlardan ötürü "aydinsakaryali" arkadaşa o konuda biraz haksızlık yaptığımın farkına vardım. Kendisi bu konuda kusura bakmasın. Ama sanılmasınki sabahtan bu yana bu başlıkta tribünlere oynama sevdasını görmedik! Önceki konularda da konuyu provake eden, başlık açanın hevesini kursağında bırakan fazlasıyla yazılarınız mevcut. Teknolojinin en sevdiğim yanıda kinci olması, hiçbirşeyi unutmuyor. Dilerseniz bir ara potbori yapıp o yorumları buraya ekleriz. Onun için kimse kimseye deli taklidi yapmasın burada!
    Sevgili "aydinsakaryali" ben sadece ikinize sarfettim o sözleri, onun için yanına yandaş arama, başlığa her girene "lümpen troll" demişim izlenimi vermeye çalışma, komik oluyor zira! Okuma yazman var aç bak, ısrarla ikinizden bahsetmişim, üçüncü bir kişinin ismi cismi yok. Umarım anlaştık. Ayrıca son mesajında saydığın isimlerin (the cantan, Delerium, aticus, Apache Air Fighter, Hidefman ve Kurşun) hemen hemen hepsi her daim takdir ettiğim isimlerdir ama bu isimleri, o kadar bilgilerine rağmen bir kere bile yardım, öneri isteyen birini bırak kırmayı, en ufak bir ters söz söylerken bile görmedim. Bence biraz bunu sorgulayın. Niye her gerilimin tartışmanın ortasından benzer isimler çıkıyor? Hep sizin geçtiğiniz yere mi radar koyuyorlar yoksa!
    Doğrudur forumda 30 mesajım var ama hangi başlıkta ne tartışıldığından haberimiz var. Lakin şunu farkettim hata yapmışız sizin gibi forumun sahiplerini bu durumdan haberdar etmeyi unutmuşuz. Bu forumdaki kıdem meselesine de ayrıca takıldım. Ya Allah aşkına n'olur biraz rahat olun, salın gitsin. Forumla ilgili kimse sınava girmeyecek ya da bu forumda fazla mesajınızın olması dışarıda bir statü belirlemiyor. Olmazsa yönetime söyleyelim kaldırsın bu yarbaylığı, albaylığı. Yoksa hakikaten kendini öyle sananlar var. Koskoca adamlar yazdıklarımızın doğruluğunu, yanlışlığını mesaj sayımıza göre değerlendiriyor. Ayrıca kime ne hayrımızın dokunduğunu anlatmakta ne olaki? Bize hep "hayrın gizlisi makbuldür" dediler ama yalanmış demekki. Neyse bundan sonra bizde anlatırız!
    "Herkes kimin ne olduğunu biliyor” demenizi ilk anda yadırgadım ama gelen özel mesajlardan sonra haklı olduğunuzu anladım!

    Birazda senden bahsedelim "eraycelik80". “Senin gibi 50 kişi çalıştırıyorum” demene, senin adına üzüldüm açıkcası. Sana bir sır veriyim belki rahatlarsın. “50 kişi ile birlikte çalışıyorsun” kendini buna alıştır bence.
    Sen bu çalıştırdığını iddia ettiğin kişilerden hizmet satın alıyorsun. Mesele bu kadar basit. Fazlası değil. Tıpkı muayeneden sonra doktora ya da sakız aldığın için bakkala verdiğin parayla onları satın alamıyorsan, ay sonunda da maaş veriyorsun diye insanları satın almıyorsun. Vergi vermeyi de övünme konusu yapıyor olmanı heyecanına veriyorum. Merak etme herkes veriyor. (bknz: Oran-Orantı)
    Benim gibi yılların liberalinide, marksist ağızla konuşturdun ya helal sana.
    Kusura bakma bu yaşında yazılımını zorladım, keşke önden bu konuyu bir demoyla sunsaydım.

    Hala yaptıklarınızın doğruluğundan bahsediyorsanız niye bana saydırdıktan sonra vitesi düşürdünüz? Mesajlarınız orada duruyor.
    Sevgili ya da sayın "eraycelik80", 15 Şubat 18:43:20, 21:22:57 bu mesajları yazanla 16 Şubat 9:10:37 tarihinde atılan mesajları yazan aynı kişi. Demek ki isteyince ılımlı da yazabiliyorsun. Teknik olarak bu açıklamayı yaptığında emin ol başlığı açan arkadaş da vazgeçecektir, istediğinin ne kadar imkansıza yakın olduğunu anlayacaktır. Bunu gayet yerinde tespitlerle anlatan iki arkadaş mevcut yukarıda (ismailkaya27, turuncu55)

    Bu arada hangi mesajımda "açılın ben mimarım" dedim ki, beni tanımlarken "abuk subuk konuşan mimar arkadaş var ya” diye tanım yapma tuhaflığına düşüyorsunuz sevgili "aydinsakaryali". Ama pardon haklısınız profilim elinizin altında gizlisi saklısı yok!

    Hee unutmadan sevgili "eraycelik80", “Kamil” yakıştırman içinde ayrıca teşekkür ederim. Hem ismi "Kamil" olanları kırmamak, hemde kelime anlamı itibariyle, “Kamil” diye seslenmeni iltifat olarak kabul ediyorum. Eyvallah...




  • Sevgili "aydinsakaryali" edilen onca laftan, sorulan onca sorudan sonra hala magazin muhabiri gibi aradan cımbızla cümle seçmeniz, malumun ilamıdır zaten. Elimden geldiğince, Türkçe'min ve saygımın izin verdiği ölçüde size eleştirimi en açık haliyle dile getirdim. Sizin arkanızdan konuşulduğunu iddia ettiğiniz şeyler, burada yazdıklarımın yanında emin olun hiç bir şey. Onun için rahat olun kimse arkanızdan bir şey konuşmuş değil. Söylenilen şey kaderin cilvesi belki ama "merak etmeyin hocam herkes kimin ne olduğunu biliyor". Şayet dile getirdiğim diğer tespitlerim için söyleyecek sözünüz varsa buyrun konuşalım. Yoksa kendi adıma sizinle ilgili konuya daha fazla dahil olmak istemiyorum. Kalın sağlıcakla...
    Diğer arkadaşımız eraycelik80'de zaten kuyumculuğa merak salmış görünüyor. İnsanın kendisini altın olarak görmesi, ileride bir gün "Mütevaziliğin Tarihçesi" diye bir kitap yazılırsa, önsöz olmayı hak edecek cinsten bir tavır. Söylediklerimi boş olarak görmesi de kendi takdiri. Uzaya da bakınca boşluk görüyoruz ama gel konuş denildiğinde!
    Sizede kolay gelsin...




  • Boş verin artık arkadaşlar. Yalan dünya , birbirinizi kırdığınıza değmez. Koyuverin gitsin...
  • Sağ olasın hocam. Selametle...
  • Yordunuz yemin ediyorum. Binli mesajlara nasıl ulaştığınızın sırrını çözdük sayenizde. Yeterince yazdım. Yukarıda kamyon yüküyle yazıldı, "arif olan anlar." Israrla dedikodu diyorsunuz. Yok hocam dedikodu, ona takılmayın. Varsa da bırak benim ayıbım olsun. Esas meseleye ısrarla gelmek istemiyorsun, acaba niye? İnsanların böyle bir izlenimi olmuş sizinle ilgili, ki bana kimse birşey söylemeden özgür irademle çok daha sertini, sizinle ilgili ne gözlemim varsa gayet net bir şekilde buradan yazdım. Bir şey buldunuz mu "mal bulmuş mağribi gibi" bırakmıyorsunuz. Söylediğimiz diğer konuları teşbihte hata olmaz, çok özür dilerim ama "davulcunun ossuruğu gibi güme getiriyorsunuz". Çünkü biliyorsunuzki diğer konularda söyleyecek tek bir kelamınız yok. Olsa zaten buralarda taş taş üstünde bırakmazdınız. İnsanlara her fırsatta laf çakma gayretinize istinaden yazdım o yazıyı. Bilhassa "eraycelik80" için. Tekrar diyorum bu forumda yeni değilim, sizinle ilgili bunları yazmak için yeterince gözlem şansım oldu. Onun için dikkat ettiyseniz sadece olumsuzluk üzerine değil yazdıklarım. Sayın "eraycelik80"'in her ne kadar stereo üzerine yoğunlaşmış bir ilgi alanı olsada, "home network" konusundaki paylaşımlarını incelemişimdir. Ama üslup noktasında bambaşka noktalardayız. Kimin doğru olduğunu dediğiniz gibi insanlar biliyor. Gerçi o beni boş buluyor ama olsun. O doluysa ben böyle boş olmaya razıyım.
    Gelelim meşhur troll meselesine. Bakın güzel kardeşim, troll'ü "esas mesele yerine suni bir konu yaratıp, tüm dikkati oraya çeken ya da çekmeye çalışan kişi" anlamında kullandım. Konu üzerinde örneklerle anlatmaya çalışalım. Konuyu açan arkadaş sistem tavsiyesi istiyor. Sizin yorum yazdığınız cihazlar nasıl bir çevirici kullanıyorsa artık! Siz arkadaşı "nasıl yaşımı gösteriyor muyum" diye anlamış olacaksınız ki, arkadaşa "yaş kaç?" diye geri döndünüz. Yetmedi arkadaşın gerçek mi, şaka mı olduğuna da el attınız? Yetmedi forum tarihinin en saçma sorusu seçtiniz. En talihsizi de arkadaş herşeye rağmen bütün iyi niyetiyle "insanı terslemek hoş olmuyor, her insanın kırılacak bir kalbi vardır" diyor.
    Bizim "son hümanist eraycelik80" ise "yazdıklarınızı 10 yaşında çocuk yazmaz, biraz adap yahu" diye cevap vermekten geri kalmıyor. (finish him-fatality)
    Doğru aslında yaptığınızı sadece trollükle açıklamak iyimserlik olur. İnsanlıkla ilgili bir durum. Arkadaşı ayıpladığınız konu, sanırsınız çok temel, herkesin bilmesi gereken birşey. Arkadaş size "yolsuzluk yapsam ya da kul hakkı yesem ayıp olur mu?" diye sormuyor. Bilmem farkettiniz mi? Görüldüğü üzere konuyu Bilal'e anlatır gibi anlattım. Hala buna rağmen sayın "aydinsakaryali" dedikodu diye, sayın "eraycelik80" özlü sözlerle, aforizmalarla cevap vermeyin kalbimi kırarsınız. Kendime de kızarım "bu arkadaşlara bişey anlatmak için niye bu kadar uğraşıyorsun" diye.
    Onun içindir ki, şu bozuk plak modundan bir an önce çıkın, yoksa size Thorens 206'da fayda etmez (bu modeli aldığınızda zevk sahibi olduğunuzu düşünüp, haddim olmadan fazlasıyla takdir etmiştim.)
    "Konu sahibi arkadaşa niye yardım etmiyorsun?" sorusuna ise damadın amcasından acı bir tebessüm yolluyorum şimdilik, kim bilir belkide yardım etmeye çalışıyorumdur! Ama sizde haklısınız bunu herkesin gözünün içine sokarak yapmak lazımdı, burada işler öyle yürüyordu. El birliğiyle konunun ırzına geçtiğimiz için arkadaşın bu başlığa girmekle ilgili pek bir hevesi kalmamış olabilir mi sizce de?
    Mesleki mihenk taşı ironinize güldüm yalan yok, zekice geldi ama ciddiye almadım, o da sözü söyleyenin şakülsüzlüğü ile ilgili olabilir. Naparsınız işte bizde de şakülsüz olmuyo bu işler. Bırakıcam bu inşaat işlerini söz...
    Bu konuyla ilgili 3. kişilere vermeye çalıştığım sözler sebebiyle daha fazla birşey yazmayı şimdilik düşünmüyorum. Her konuya yeterince değindik. Okuyanlar karar versin. Kalın sağlıcakla...




  • ulen tam benlik konuymuş nasil kaçırmışım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddi ciddi oturup, mimarlıkla ilgili yazdıklarına cevap falan beklemiyorsundur inşallah. Yoksa durum sandığımızdan da vahim demektir. En iyimser haliyle "müteahhit" olsan en fazla "inşaat sektörüne" dair işin ekonomisi ile ilgili 1-2 laf edilebilir seninle. Fazlası değil. Ama teknik bir konuda, adama derler "pardon ama kimsin hocam"? Özel hastane sahibinin ameliyatı cerrahla tartışması kadar absürt birşey bu söylediklerin. Kardeşiniz mimarsa, hobi olarak kendisiyle konuşun, edin. Ama insan içinde bu konuda ciddiye alınmayı beklemeyin sakın. Önceki yazımda da söyledim. Sizin yanınızda 5 değil 55 mimarda çalışsa, siz bu insanları satın almıyorsunuz, bu insanlardan hizmet satın alıyorsunuz. Bu görgüsüzlükten bir an önce sıyrılırsınız inşallah. Ama sizde fazla suç yok, böyle bir ülkede insanların parayla eksiklerini kapatıp, en rahat terfi ettiği sektör inşaat sektörü, ama mimarlık değil. Bu ikisinin ayrımına bir an önce varırsın inşallah.
    Onun için söylediklerin şakaysa komik, değilse trajikomik...

    Dunning-Kruger Sendromu
    Cornell Üniversitesi'nin iki psikoloğu Justin Kruger ve David Dunning’in tanımladığı bir algılamada yanlılık eğilimidir.
    Türkçede "cahil cesareti" ile benzer "Yetkin olmayan insanlar, vardıkları yanlış sonuçlar ve talihsiz seçimlerin yanlışlığını anlayabilecek kapasiteye sahip değillerdir."

    1 - Yetkin olmayan insanlar becerilerine aşırı değer biçme eğilimindedirler.
    2 - Yetkin olmayan insanlar diğer insanlardaki gerçek beceriyi fark edememektedirler.
    3 - Yetkin olmayan insanlar kendilerindeki yetersizliğin boyutunu görememektedirler.
    4 - Eğer bu yetkin olmayan insanlar becerilerini geliştirmek üzere eğitilirlerse, geçmişteki eksikliklerini fark edip kabul etmektedirler.

    Sonuç olarak insanlar, bir konu hakkında ne kadar az biliyorsa, o konu hakkındaki az olan bilgisi aslında ne kadar az bilgi sahibi olduğunu fark etmesini engellediği gibi, sanki konuyla ilgili her şeyi biliyormuşçasına bir özgüven kazandırmaktadır.
    --------------

    İnşallah 4. evreyi tamamlayıp, bu konularda daha sağlıklı düşünmeye başlarsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shanahan

    Kıyamam. Bırak bu eziklik triplerini. Dünün zalimi, bugünün mazlumu olmuş ama yemez hayvan terli. Allah'a çok şükür bugüne kadar kimseyle karşılaşmamız okuma, eğitim üstünden olmadı, bundan sonrada olmasın. İnsan olması kafi. İlim cehaleti alır. Eşeklik baki kalır. Sen beni boşver. Hedefin 6000. mesaj olsun, bakarsın Mareşal olursun, bizde ilerde övünürüz, biz bununla aynı forumda yazdıydık diye. Su kurnazı seni.


    Kendini iyi tabir etmiş sin yakışmış
    Kendini bilmen guzel bir şey ama çok terleme dikkat et. Çokta baki kalmasın artık geç o isleri bence insan olmak iyi bi duygu umarım sende yasarsın bir gün zor gerçi terli terli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi arkadaşım şu ilanı incele kesinlikle memnun kalacağını düşünüyorum apartman dairesi vs dedin diye yazıyorum
    http://forum.donanimhaber.com/m_114547970/f_//tm.htm#114547970

    Ben çok severek kullanıyorum fakat 2 seneden fazla oldu sıkıldım artık. stereo amfi alacağım bu yüzden önlerin kule olmasını istediğim için satıyorum öyle çok para ödemene de gerek yok kargo benden
    canton mx125 subwoofer (140 watt)
    canton cx85 5.0 hoparlör seti (5x100 watt)

    canton %100 orjinal Alman Hı-Fı devidir ve alman uretimidir.çakma usa ,alman vs değildir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatrros -- 20 Şubat 2016; 19:31:11 >
  • Bu işlerin parayla ilgisi yoktur. Jazz, blues rock vs dinliyorsanız, yüzlerce tl verip aldığınız beats marka kulaklıklar aşırı metalik ve doğal olmayan sesler verebilir, beğenmezsiniz. 30 bin tl'ye aldığınız Gibson marka bir gitar eski Takamine gitarınız kadar çok kaliteli tonlar vermeyebilir. Evinize soktuğunuz Edifier gibi bir marka ise 2000 tl ödediğiniz avr sisteminizden kat kat daha iyi ve kaliteli ses verebilir. Hiç bir ses sitemi, ve müzik aleti sadece dijital verilerine bakılarak alınmaz.
  • Bu forum da eskiden ozellikle ses sistemini mesken tutmus bir iki tane ukela şımarık artis kendini beğenmiş son derece cahil kendini bilemez insanlıkdan ve karakterden uzak daha da agirlarini hak ediyorlar da forum musayit değil vs vs şahsiyetsiz şahıslar vardi simdi varmi yokmu bilemiyorum ama bu islere soyunan bu kafada halen birileri olabilir dikkatli olun oyunlarina gelmeyin derim bunlar ayrilmaz eküri dir ayni zaman da her konuya lap diye dalarlar kimseye faydalari da olmaz haliyle ve ortaligi karistir giderler... bunlar laffan sozden mumkun degil anlamazlar bosuna ugrasmayin bunlarla... doğru duzgun iki laf edemez bos bos tartisma yaparlar onun icin degmez yani ya gormezden gelin bloklayin yada dalasirlarsa taş falan atin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.