Şimdi Ara

Ev sinema sistemi için öneri. 2 ürün incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Projeksiyon önerisine ihtiyacım var.
    Amaç: film, oyun, maç
    Mesafe: 3-3.5m.( belki daha sonra artabilir)
    Ortam: karanlık.
    Yansıtma: şapanya rengi duvar. Daha sonra perde alınacak
    İhtiyacım olan girişler: hdmi en az 1 tane- ses çıkışı opsiyonel
    Boyut: 75inç minimum. Mesafeyi 4-5 metre yaptığımda 120 inç civarı bir görüntü almak istiyorum.
    3d :önemsiz
    Taşınabilirlik: önemsiz
    Çözünürlük: 720p olması lazım. Zaten bu paraya full hd yok. Bende genelde 720p film izliyorum.
    bütçe: 1700 max.
    Daha önce epson tw 480 ve benq w700 kullandım
    http://www.hepsiburada.com/liste/epson-tw-480-1280x800-hd-ready-720p-2800-ansilumen-projeksiyon-cihazi/productDetails.aspx?productId=ofiseptw480&categoryId=161548
    Bu üründe 91 inç görüntü aldım enfazla. Maç izleme sırasında çok güzeldi. Aydınlık karanlık fark etmiyordu çok net bir görüntü sağladı. En azından beni tatmin etti. Daha sonra alt yazılı bir film açtım. karanlık sahnelerde alt yazı ve koyu - açık renklerin birlikte olduğu sahnelerde görüntüde açılmalar oluyordu. Yani karanlık olması gereken yerler daha aydınlık oluyordu. bu beni ciddi anlamda rahatsız etti ve bu sorunun kontrast düşüklüğünden kaynaklandığını düşündüm ve bu sebebten üründen vazgeçtim. Ürün hızlı kurulum hafiflik ve parlak renklerdeki başarısıyla benden geçer not aldı ancak film performansı nedeniyle vazgeçtim.
    http://www.hepsiburada.com/liste/benq-w700-dlp-1280x720-hdmi-3d-2200-ansilumen-projeksiyon-cihazi/productDetails.aspx?productId=ofisbenqw700&categoryId=161548
    Daha sonra benq w700 aldım vatanbilgisayardan kontrast değeri diğer ürüne göre oldukça yüksekti. Ancak aynı mesafede 75 inç görüntü alabildim. Daha sonra mesafeyi arttırdığımda görüntü boyutu 150- 200 inç civarına çıktı ve görüntü kalitesi oldukça tatmin ediciydi. Aydınlık ortam performansı olarak epsonun yanına yaklaşamadı. Zaten bu benim için önemsiz bir kıstastı. Üzerinde 2 hdmi girişin olması ve ses çıkşının olması ürünün tam olarak istediğim özellikte olduğunu gösteriyordu. Maç performansı olarak iki ürün arasında çok fark göremedim. Ancak film izlemeye koyulduğumda bu cihaz gerçekten isteğimi karşılıyordu. Renkler çok netti karanlık sahnelerde başarısı yüksekti. Ta ki rain bow effecti fark edene kadar. Alt yazı geçişlerinde veya aynı noktadaki parlaklığın ani değişiminde( loş ortamda lamba yanıp sönmesi) bu bu olayı fark ediyordum ve beni biraz huzursuz etti. Rainbow effect olmasaydı kesinlikle memnun kalacaktım. Daha sonra ürünün ses çıkışı sağladığım jackının sorunlu olduğunu fark ettim. 3.5mm olan jacktan cızırtılı ses geliyordu diğer jacktan ise hiç ses alamıyordum. Bu nedenden dolayı yarın vatan bilgisayara gideceğim mümkün olabilirse iadesine uğraşacağım ya da hediye çeki isteyeceğim.

    Forumu okudum dlp bir cihaz tekrar almayı planlamıyorum. Led cihazlar aklıma yattı. Zaten ben karanlık bir ortamda kullanıyorum. 120inç bir görüntü elde etsem beni fazlasıyla tatmin eder. Herkes promacto x08 demiş ancak o ürünü test edecek izmirde bir yer bulmadım. Bazı yorumlarda renkler çok net değil diye okudum o yuzden o urunden gormeden sogudum çünkü renklerin belirgin olması en azından karanlık ortamda belirgin olmasını bekliyorum
    Promacto ile Lg PA70G- Lg PB 60G şu an radarıma girdi. Sizin önerilerinizi bekliyorum. Bu ürünleri kullanan arkadaşlar benim şartlarım için bu ürün hakkında yorum yaparlarsa veya bana ürün önerirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mukocan66 -- 4 Şubat 2013; 23:27:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Radarına giren cihazlardan biri otomobil, biri kamyon . Her ikiside taşıt fakat kullanım yerleri ve üretim teknolojileri farklı.

    Promactonun X08 modeli LCOS bir teknolojiye sahip
    LG PB 60 G ise DLP teknolojiye sahip.

    LCOS lar likit kristalli bir panele sahip oldukları için renkler DLP lere göre çok daha doğaldır. Piksellenme, laglanma, gök kuşağı efekti olmaz LCOS larda. Her iki teknolojinin kullanım yerleri farklıdır. Birini diğeriyle karşılaştırmak doğru olmaz. LCOS bir cihazı başka bir LCOS cihazla, yada DLP bir cihazı başka bir DLP cihazla karşılaştırmak daha doğru olur. Şİmdi LCOS bir cihazın renklerindeki doğallığa bakıp, DLP lerdeki renklerin yapaylığını eleştirmek ne kadar doğru değilse, DLP deki beyazlığın tonuna bakıp , LCOS teknolojideki beyazı eleştirmekte o kadar doğru değildir.

    LG PB 60G ile Promacto PRO X02 modeli karşılaştırmak daha doğru olur. Her ikiside 500 ansilümen, HDMI,AV,VGA,USB , 1280 x 800, led lamba 30.000 saat ve DLP. Donanımları ve teknik özellikleri farklı. Donanımlarına , lamba garantilerine, girişlerinin standart yada mini olmalarına, dahili bataryaları olup olmamasına göre bakarak tercihte bulunabilirsiniz.

    Sunum yapamak, gittiğiniz her yerde oda ışığında sunum yapmak isterseniz Promactonun X02 modeli dahili bataryası, dahili hafızası, cihazın üstündeki dokunmatik kumanda paneli ve kısa mesafeden geniş ekran yapan özel lensiyle size tavsiye edilebilir. Yok ben sadece evde kullanacağım derseniz dahili bataryaya, dahili hafızaya , dokunmatik kumandaya ve yakın atım özel lense ihtiyacınız olmayacak demektir. Bu durumda 200 TL daha ucuz olan LG PB 60 G yi almak daha mantıklıdır.




  • cevap için teşekkürler. bu LGPB 60 G ürününde zoom olmadığından dolayı üründen alınacak ekran boyutu konusunda şüphelerim var. izmirde test ortamı olmadığından dolayı şu an arada kaldım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mukocan66

    cevap için teşekkürler. bu LGPB 60 G ürününde zoom olmadığından dolayı üründen alınacak ekran boyutu konusunda şüphelerim var. izmirde test ortamı olmadığından dolayı şu an arada kaldım.

    http://www.projectorcentral.com/LG-PA70G-projection-calculator-pro.htm

    ekran boyutunu buradan inceleyebilirsiniz
  • merhabalar ben 16,02,2013 tarıhın den diyarbakır vatan bilgisayardan Lg PA70G aldım eve gütürdüm ışık lümeni bana biraz düşük geldi bügün gittim geri verdim 1475 tl ye. şimdi benQ w700 almayı düşünüyorum. ama buradakı yorumunuzu okudum siz nesinden memnun kalmadınız biraz daha açarmısınız lütfen ben onu almayı düşünüyorum aktif kullanıcıyım günde 8 saate kadar falan kulanırım pc monitör yerine kullanıyorum
    yada 1475 yada daha düşüğü tavsiye edeceğiniz bir çihaz varmı benim kuponun -%25 indirimi var yanı hangısını alırsam %25 indirimden yararlanacam biri yardımcı olsun lütfen teşeekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cannnn_refai -- 19 Şubat 2013; 15:17:57 >
  • Görüntü olarak rainbow effect beni çok rahatsız etti bu yüzden üründen memnun kalmadım ayrıca ürünün ses çıkışında problem vardı(zannediyorum bendeki cihazla alakalı) bu yüzden servise gönderdim iade etmek istediğimi söyledim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet dün lg pa70g cihazımı benQ w700 ile değiştirdim ve çok bilgi sahibi değilim bu konuda ama benq görsel açıdan çok çok önde ve buna karar verdim lg pa70g bir ev sineması için kesinlikle uygun değildir onu almamın nedeni 30000 saat lamba ümrüydü. benim şahsi tavsiyem 30000 saat lamba ömrü sizi yanıltmasın. şimdi benq w700 den çok memnunun. alsında ikisininde + sı - si var benQ nun eksikleri 6000 saatten sonra lamba değişmesi lazım bu banim için 2 yıl demektir. daha büyüktür biraz daha fazla ısınıyor. artıları eko modundan LG den daha sessizdir lumeni 2200 dür insanı gayet tatmin ediyor kumandası lambalı kırmızı yanıyor gayet bi güzeldir. kısacası bence 30,000 saat lamba ümrüne kanıp LG almayınız. eğerki karanlıkta kulanacaksanız LG yok ben loş ışıkta kullanacam karanlık benim için önemli değil derseniz o zaman LG PA70G alın LG nın rengi daha bi sıcaktır. ama ben ışıklı ortamda kullandığım için LG PA70G iade edip benQ W700 aldım ve memnun kaldım




  • normal lambalı ortalama bir cihazdan memnun kalmaz iseniz led cihazdan da memnun kalacağınızı pek düşünmüyorum. cannnn_refai ninde deneyimlediği gibi, düşük ansilümenli led cihazlar genellikle lamba ömrü için tercih edilirler. gerçi günde 8 saat kullanım için led daha uygun gibi duruyor ama görüntü zevki düşüşü olduğu bariz ortada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.