Şimdi Ara

Ev Sinema Sistemleri ile ilgili temel bilgiler (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
24
Favori
163.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "bose" ve "uygun" kelimesini ilk kez bir arada görüyorum :D
  • Merhabalar elimde bulunan samsung marka 4+1 5 dvd özellikli hdm çıkışlı ses sistemini satmaktayım. Fiyatını uygun tuttum. Samsung 4+1
    Yukarıdaki linkten ikinci el ses sistemine ulaşabilirsiniz




  • arkadaşlar bilen arkadaşlar lütfen bır cevap yazarsa sevinirim bu işin uzmanı kim bilmiyorum,şu an hazır 5.1 ev sinema sistemi kullanıyorum ve avr ye geçmek istiyorum fakat kafamı kurcalayan bi durum var giriş seviyesi bi avr de 5 kanal için çıkış 100 le 130 w arası hazır sistemlerdeyse 1000w toplam çıkış diyor bunların hesaplaması farklımı ,yada mesela pionerin vsx520 avr si panasonic in hazır sistemi sc-xh150 den(1000w) daha azmı ses verir avr nin hop. sisteminin kaliteli olduğunu varsayarsak tabi
  • LG LW659S model televizyon kullanıyorum. dts sorununu çözecek uygun fiyatlı 2+1 komsuları rahatsız etmeyecek fakat ev içinde ideal bir ses verecek cihaza ihtiyacım var. televizyonun optik girişi var. ses sisteminin optik girişli olması tercihim. tavsiye verebilecek arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
  • Çok güzel bir konu olmuş. Konuyu açan ve zenginleştiren herkese teşekkür ederim.

    Hi-fi dünyasına yeni giriş yapmak isteyen biriyim. Şimdiye dek okuduklarımdan anladığım kadarıyla müzik ve sinema için ayrı ayrı marka ve modeller var. 3000-6000 TL arasında sadece ve sadece sinema için hangi AV receiver ve hoparlörleri tavsiye edersiniz? Hifi'nin kulağa göre değişken olduğunu biliyorum. En azından dinlemek için randevu alırken tavsiyelerinize göre bir seçim yapabilirim.

    AV receiver için sinema anfisi olarak Denon düşündüm. Ancak hoparlör olarak okuduklarımdan kafam karıştı. Bir ara Dali Mentor serisinin sinema performansını çok iyi olduğunu okumuştum doğrumu bilemiyorum. Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ozan -- 10 Ekim 2012; 14:27:48 >
  • merhaba arkadaşlar,
    bende panasonic 55vt50 plazma sahibiyim, genelde film belgesel dizi harici takılan ürünlerden de dahil olmak üzere izlemelerimiz var spor müsabakaları da izliyoruz.
    diğer odada lcd tv ve ona bağlı eski bir ürün olan vestel av2000 matrix sinema sistemi var ve memnunuz
    aynı amacı yeni nesil komplike bir sinema sisteminden mi yararlanmalıyız ya da işimizi görecek sadece ses sistemimi oluşturmalıyız buradan yola çıkarak;

    1-hem tv önünde hem arkasında ayaklı olması isteğimiz
    2-site içinde daire olduğundan, öyle olağanüstü ses düzeyli bir ürün istemiyoruz
    3-amaç yalnızca sesi tv den değil etrafımızda oluşan ses düzeneğinden izlemek
    4-tvnin donanım iyi olduğundan bluray pahalı olduğundan bluray oynatıcılı ev sinema sistemi fazla oluyor ama takım olarak satılanlar hep blurayli örnek panasonic btt770, sony 990 kablosuz vs. bunlarda ki bluray playerin yaptığını tv zaten yapıyor ama diğer kısımları tam istediğimiz gibi
    5-yaklaşık maliyet fiyatımız taksite de olsa 1500 ü geçmez karma anfili sisteme de sıcak bakmıyoruz
    sonuç olarak amacımız belli olduğuna göre takım sistemi öneriniz var ise onu yalnızca ses sitemi var ise onuda önerilerinize katabilirsiniz
    cevaplarınızı bekliyoruz,
    panasonic btt770 1200 ve üzeri sony kablosuz 1500 ve üzeri satışları var bu ürünler hakkında bilgisi olan arkadaşlar var ise görüşlerini olumlu olumsuz bekliyoruz

    karar aşaması yaklaşıyor
    teşekkür ederim




  • Merhabalar. Yeni bir Onkyo Receiver almayı planlıyorum. Yanlız cihazda THX sertifikası yok. Sizce bu bir sorun yaratır mı?
    Fiyat yurt dışında çok makul. Siparişini vermeden önce emin olmak istiyorum. Mevcur receiver imde THX ve WRAT var.
    Bilgisi olan varsa yardımını rica ediyorum.
  • fiyat olarak maximum 250 tl..yurt dışı sistemler de degerlendirilir.thx sertifikalı olması tercihimdir.güçlü ve bütün sesleri iyi süzebilen bir sistem olması önemli....ağırlıklı olarak müzik dinlemek için kullanılacak.dolayısı ile lütfen 5+1 ve 7+1 gibi sistemler önermeyiniz...:) önerdiğiniz sistemleri artılarıyla eksileriyle yazarsanız ayrıca sevinirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 67mause

    müzikte denedim film de denemedim. ama dts, dolby surrand her türlü müzikte denedim fakat sadece ön iki kanaldan ses geliyor birde bass dan ses alabiliyorum diger 3 kanalda ses yok.

    İzlediğin filmin formatını yazarsan daha doğru bir cevap bulabilirsin arkadaşlardan. Elindeki ses sistemi divx ve orjinal dvd oynatmaya yarayan bir sistem. divx ler genellikle 2 kanallı streo ses verirler. Sıkıştırılmış format olduğu için başka çare yoktur. Orjinal dvd diskten film izliyorsan ses seçeneklerinden 5.1 dolby ya da 5.1 dts'yi (dvd menüsünde böyle bir seçenek varsa tabi) seçersen 6 kanallı ses alırsın. netten indirme divxlerde streo alırsın.

    Müzikte ise dinlediğin müzik dosyası mp3 ise o da müziğin sıkıştırılmış halidir ve stereo ses verir. Müziği ripleyen kişinin orjinal şarkıyı hangi kalitede sıkıştırdığına bağlı olarak ses biraz daha iyi ya da kötü olabilir. mp3'e çevirenin insafına kalmışsın. Orjinal müzik diskinden müzik dinlerken track dosyaları sıkıştırılmamış kaliteli ses alırsın ama 6 kanallı film gibi tüm hoparlörlerden ses almayı bekleme.

    Elindeki cihaz mkv ve buray'i desteklemediği için bunlara hiç girmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ozan -- 2 Kasım 2012; 13:29:22 >




  • slm birşey sorucam jamo 250 sub u direk pcye baglayabilirmiyiz sistemin arkadan çekilmiş resmini atıcam anlayan arkadaşlar cevaplarsa iyi olur yani bu sisteme hoparlör baglayıp direk pcye baglantı kurabilirmiyi anfi felan gerektrmeden ?



     Ev Sinema Sistemleri ile ilgili temel bilgiler
  • Dün Teknosa.com’dan PHILIPS 47PFL4307K/12 FHD 3D LED LCDTV siparişi verdim. Heyecanla gelmesini bekliyorum. Bu TV’ye uyumlu 500-800 TL aralığında 5+1 ev sinema sistemi almak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? TV üç 3D özellikli, 3D film izlemek için, Ses Sisteminin de 3D olması mı gerekiyor? Ayrıca 3D ses sistemi, BlueRay çok gerekli mi? Olmazsa ne olur? Bu konuda oldukça cahilim, her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmanbey

    Dün Teknosa.com�dan PHILIPS 47PFL4307K/12 FHD 3D LED LCDTV siparişi verdim. Heyecanla gelmesini bekliyorum. Bu TV�ye uyumlu 500-800 TL aralığında 5+1 ev sinema sistemi almak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? TV üç 3D özellikli, 3D film izlemek için, Ses Sisteminin de 3D olması mı gerekiyor? Ayrıca 3D ses sistemi, BlueRay çok gerekli mi? Olmazsa ne olur? Bu konuda oldukça cahilim, her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum.


    Bütçene göre şunu alabilirsin.

    http://www.btsony.com/asp/product/2659/Sony-BDV-E190-3D-Blu-ray-Ev-Sinema-Sistemi

    (not şirketle zerre kadar alakam yok. bütçene uygun bunu buldum)
    al bunu devam et keyfine.

    sorularının hepsine ''evet gerekli'' diyorum kısaca.

    hatta üstüne 100 tl de paran kalıyor. bu parayada bir media player ekle (üst kodekler için) 3 sene devam et.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.ozan -- 10 Aralık 2012; 10:26:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeLCuKuNus

    500-700 arası 5.1 de Cretive,Logitech,Sony öneririm ve dinliyerek almanızı öneririm sonuçta ses rengi zevk meselesi 5.1 Ps3 e bağlamak için optik girişi olan bir sistem almanız gerekiyor ve ekipmanlar tamamlandığında ps3'ü ses sistemine optik kabloyla bağlamanız DTS (5.1) için şart Uydunuzda optik çıkış ya da kendinden çözücü varmı bilmiyorum ama eğer optik varsa uydunuzda ozaman yine onuda ses sistemine optikten bağlarsanız bazı kanallar dts yayın veriyor cnbc-e gibi netlik kazanması açısından belirtmek isterim aldığınız sistemin DTS logosuna bakın DTS("Dolby Digital" olarakta yazabilir) eğer DTS varsa logo olarak bilinki 5.1 dir. hayırlı forumlar kolay gelsin.!! Önerebileceğim pek bilgim yok ama bi ara hi-fi sistem kurmadan önce hazır sistemlerden 5+1 LOGİTECH Z-5500 çok düşünmüştüm dinlemedim ama met ediliyordu fırsat bulursanız bi bakarsınız.

    ( aldığınız sistemin DTS logosuna bakın DTS("Dolby Digital" olarakta yazabilir) eğer DTS varsa logo olarak bilinki 5.1 dir)valla ses bilginize hayran kaldım




  • Merhaba Arkadaslar,

    Ben Dubaide yasiyorum. Ve asagida resmini gormus oldugunuz sistemi aldim.

    Sistem hakkinda olumlu / olumsuz dusunceleriniz yani sira varsa bildiginiz puf noktalarida yazabilirseniz ( ayarlar vs. gibi ) sevinirim.

    Ayrica suan Dubaide shopping festival var ve 3 subata kadar surecek. Buradaki elektronik urunlerin fiyatlarini bilmek istersiniz diye size bazi linkler gonderiyorum.

    http://www.sharafdg.com/
    http://www.jumbocorp.com/
    http://www.emaxme.com/

    Ben sistemi yaklasik 6000 aed ye aldim ( 12 taksit ) buda yaklasik 2930 TL yapiyor. Fiyat olarak cok iyioldugunu dusunuyorum zira
    ayni sistemi amazon dan almak istesem yaklasik 2760 $ yapiyor ( hediye IPAD ile )

    Sistem su sekilde :
    wharfedale 10.6 front speakers + wharfedale 10.1 surround speakers + wharfedale 10CS center speaker + wharfedale 10MX sub + Onkyo TX-NR 616 A/V recevier + hediyesi IPAD 4 with retina display ( 16 gb wifi model )

     Ev Sinema Sistemleri ile ilgili temel bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wharfedale -- 21 Ocak 2013; 10:00:44 >




  • Güzel fiyatmış hakikaten.
  • Aslinda su seti almak istedim ama butceyi cok zorlamak istemedim :)

    Klipsch RF 62 II + Klipsch RF 51 II + Klipsch RC 52 II + Sub + Onkyo TX-NR616 + Ipad 4 with retina

    bu setin fiyati da yaklasik 9000 aed ( 4300 TL civari )


    Aklim bunda kaldi ama kismetimiz wharfedele imis ne yapalim :)

     Ev Sinema Sistemleri ile ilgili temel bilgiler
  • Sağlık olsun. Klpsch müzikçiler arasında çok tutulan bir hoparlör. Ama Wharfadale de iyidir bildiğim kadarıyla. Dinleyenler sesinin biraz soft kaldığını, özellikle jazz ve klasik müzik için çok iyi olduğunu söylediler. Ben dinlemedim.
  • Arkadaşlar Bose ve diğer markalar içinwww.hifisistem.com sitesine bakabilirsiniz.Ben Bose ev sinema sistemi aldım ve çok başarılı.
  • arkadaşlar 500 tl bütçeyle ev sinema sistemi kurmak istiyorum mümkünmüdür ? sadece Led tvim var birde reciver. tavsiye edeceğiniz ürünler hangileri
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kumtanesi77

    quote:

    Orijinalden alıntı: SeLCuKuNus

    500-700 arası 5.1 de Cretive,Logitech,Sony öneririm ve dinliyerek almanızı öneririm sonuçta ses rengi zevk meselesi 5.1 Ps3 e bağlamak için optik girişi olan bir sistem almanız gerekiyor ve ekipmanlar tamamlandığında ps3'ü ses sistemine optik kabloyla bağlamanız DTS (5.1) için şart Uydunuzda optik çıkış ya da kendinden çözücü varmı bilmiyorum ama eğer optik varsa uydunuzda ozaman yine onuda ses sistemine optikten bağlarsanız bazı kanallar dts yayın veriyor cnbc-e gibi netlik kazanması açısından belirtmek isterim aldığınız sistemin DTS logosuna bakın DTS("Dolby Digital" olarakta yazabilir) eğer DTS varsa logo olarak bilinki 5.1 dir. hayırlı forumlar kolay gelsin.!! Önerebileceğim pek bilgim yok ama bi ara hi-fi sistem kurmadan önce hazır sistemlerden 5+1 LOGİTECH Z-5500 çok düşünmüştüm dinlemedim ama met ediliyordu fırsat bulursanız bi bakarsınız.

    ( aldığınız sistemin DTS logosuna bakın DTS("Dolby Digital" olarakta yazabilir) eğer DTS varsa logo olarak bilinki 5.1 dir)valla ses bilginize hayran kaldım

    Tartışmak istiyorsan önce tartışıcağın konuyu söyle dts (dolby true sound) amblemiyle ses bilgisi ne alaka_?_



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeLCuKuNus -- 4 Şubat 2013; 17:09:24 >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.