Şimdi Ara

Ev ve işyeri için ortak internet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler dilerim. Zemin katta işyerim aynı binanın 4. Katında ise evim bulunuyor. Her kat yaklaşık 3m. İşyerine ya da eve aldığım interneti nasıl kullanabilirim. Güçlü bir modem bu işi görür mü? Görmezse Router ya da AP ile bağlantıyı nasıl sağlayabilirim. Arada bir havalandırma var. Duruma göre evde salonda yer alan modeme router ya da ap bağlayıp aşağıya indirip ucuna router ya da ap takayım diyorum. Hangisi mantıklı olur(bazı router ve ap farkını tam anlamadığım işin yanlış kullanmış olabilirim



  • Birkaç seçeneğin var. bence en mantıklısı,kablo için havalandırma boşluğu varmış. modem ethernet üzerinden cat6 kablo ve kablo bitimine access point takıp kullanman. ev veya dükkanın içerisinde uzak yerlere bağlantın zayıf kalırsa repeater ile kapsama alanını genişletirsin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rainmanstern

    Birkaç seçeneğin var. bence en mantıklısı,kablo için havalandırma boşluğu varmış. modem ethernet üzerinden cat6 kablo ve kablo bitimine access point takıp kullanman. ev veya dükkanın içerisinde uzak yerlere bağlantın zayıf kalırsa repeater ile kapsama alanını genişletirsin..
    modem salonda olduğu icin evin icinden kablo dolaşsın istemiyorum. salondaki wireless'tan interneti alan bir şeyi havalandırmanın oraya koyup kabloyu asagiya sarkıtma seçeneğim var mi? varsa havalandırmanın oraya koyaacgim şeyin adi tam olarak nedir. cevabınız icin teşekkür ederim.
  • access point : kablo ile gelen bağlantıyı yayın yapar
    repeater : kablosuz gelen bağlantıyı yayın yapar.
    kısaca terimlerin tanımı bu.
    router ihtiyacı olmadan, her 2 cihazdan 1 er adet ihtiyacınızı görür sanırım(tam emin değilim).
    havalandırmaya repeater koyarsın, cat6 kablo ile dükkandaki access point e bağlarsın. tabii biraz hız kaybı yaşaman muhtemel.acele etmeden alternatif seçenekleri araştırmanı tavsiye ederim. daha pratik ve uygun çözüm bulabilirsin.
    benim açımdan en mantıklı çözüm bu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainmanstern -- 27 Temmuz 2020; 17:5:30 >
  • Kablosuz olarak randıman almazsın kablolu olarak dükkan içine router kurup kablolu veya kablosuz yayın yaparsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.