Şimdi Ara

ev yapımı komponent test

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • kısa bir zaman önce hurdacıdan eski bir osiloskop elime gecti devresi nden hiç bir umud yoktu kendi denediğim çeşitli devre denemelırnden de sonuç alamayınca aklıma V/I component tester olarak kullanabilirmiyım dedım ve sonuç aşagıda daha fazla resim ve şemalar aşagıda pass: www.picproje.org
    http://www.4shared.com/file/21589511/c0cad878/ev_yapm_komponent_test.html
    [simage][/simage]
     ev yapımı komponent test



    [simage][/simage]
     ev yapımı komponent test







  • A.Zorba bende bugün senin önerdiğin o devreyi yaptım komponentlerin karakteristiğini çok iyi gösteriyor ama temel devre elemanlarının kini... mesela transistörünkini falan izleyemiyorum.. sadece diyot karakteristiğini yakaladım.. bazı osilaskopların üzerinde geliyor bu component test devresi, onlar çok ayrıntılı gösteriyor... senin anlayacağın daha ayrıntılı bi test devresi lazım.. ancak ayrıntılı bi devre daha vermiştin.. onu isis te denedim çalışmıyor.. neyse bide pratiğe dökeyim olmazsa..
  • ayrıntılı dediğin op amplarla yapılan devre çalışıyor ve osiloskopların üzerinden gelenlerden adaha iyi çunku frekansı ve genlği ayarlanabiliyor benim gördugum osiloskolarda bu ayar yoktu transistoru goremedım derken orayı anlamadım dıyotu goruyorsan trasnsıtorude gorursun frekansadan dolayı bazı transıstorlerın E C arasını göremeyebilirsin .
  • valla üstadım ağzından bal damlıyor haklısın transistör karakteristiğini o yüzden göremedim.. o opamplı devrenin çalışıyor olması çok güzel hemen o devreyi hazırliyim.. bende hiç bi osilaskopta genlik ve frekans ayarlama görmedim zaten.. bu devreyi mutlaka yapmalıyım.. zaten öyle çok ahım şahım bi eleman yok devre üzerinde..
    quote:

    Orjinalden alıntı: a.zorba

    ayrıntılı dediğin op amplarla yapılan devre çalışıyor ve osiloskopların üzerinden gelenlerden adaha iyi çunku frekansı ve genlği ayarlanabiliyor benim gördugum osiloskolarda bu ayar yoktu transistoru goremedım derken orayı anlamadım dıyotu goruyorsan trasnsıtorude gorursun frekansadan dolayı bazı transıstorlerın E C arasını göremeyebilirsin .




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.