Şimdi Ara

Evde boks antremanı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önceden bir 6-7 ay kadar boks yapmışlığım vardı az çok teknikleri biliyorum şuanda body yapıyorum bir yandanda eve bir torba alıp kendimi azda olsa geliştirmeye devam etmek istiyorum kendi başıma nasıl antremanlar yapmamı önerirsiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kardeşim ayna karşısında gölge boksu ve teknik antrenmanlarına özen göstermelisin ki yumrukların nizami ve düzgün çıksın. Bunun için mental antrenman olarak boks maçlarını ve idmanları izleyip oradan da bişeyler kapabilirsin işe yabancı değilsin.Kum torbanı 30-40 kilodan ağır alma eğer yapmak istersen güçlendiğini hissettiğinde daha ağır bi torbaya vur kademeli olarak iyileşeceksin ama tabi en güzeli bu işi salonlarda işini iyi bilen antrenörlerle yapmak saygılar.
  • https://www.youtube.com/watch?v=mqRj3YaoQVU bu arada idmanlarımızı takip ederseniz seviniriz ankarada özel boks dersi almak isteyen herkes eren açıkgöz ya da burak akkuş hesaplarına facebook üzerinden ulaşıp fikir alabilir.
  • boxingburak58 B kullanıcısına yanıt
    teşekkürler tavsiyeler için salonda çalışmayı bende daha çok isterimde şuanda hem body hem boksu kaldıracak gücü kendimde hissetmiyorum :) ilerde belki denerim ikisini beraber yürütmeyi şimdilik evde çalışmaya devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vücut geliştirme seni çok hantallaştırıcak ne yaparsan yap. Boks ile birlikte olmadığı sürece vücut geliştirme bize zarar verir. Esnekliği kaybettirir hızı azaltır. Giriş çıkış hareketlerin yavaşlar o yüzden ne kovalayabilirsin ne kaçabilirsin rakibinden. Vücut geliştirmeyi bırakıp boksa geri dön ya da boksu tamamen unut kendini avutma boşuna.
  • bulabildinmi program felan
  • ben çatıda yapıyorum çokta faydalı idi evi değiştirdim komşulara ses gitmesini nasıl çözebilirim bunu düşünüyorum :(
  • mavifatih M kullanıcısına yanıt
    neler yapıyordunuz bende çatıya asdım torba felanda boş boş sallıyorum sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yumruk atmayı bilmiyorsan işin zor çünkü kural vücutu oynatmadan orjinala yakın yumruk atma bence yumruk atma videolarını önce izle Boksta en önemli olan yürüyüştür ben önceden 3 ay eğitim aldığım için zorlanmadım. Başlangıç seviyesi diye youtubede bir araştır.
  • Aslında boks çok kolaydır 1 ay eğitim alsan yeter sonuçta profosyonel olmayacaksın
  • mavifatih M kullanıcısına yanıt
    6-7 ay eğitim aldım teknikleri az çok biliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felurian -- 17 Ocak 2017; 15:18:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Body de ağır yüklere girmemekte fayda var orta yaşlarda yağlar kalıcı olabiliyor hafif ağırlık çok tekrar ama bence Body de omuzların genişlediyse body i ikinci plana bırakıp boksa ağırlık ver, çok kaslı olmaktansa fit olmak daha önemli
  • Arkadaşım body için salona gitmek yerine boks için salona gitsene sen. Body building çağımızın vebasıdır . İşe yaramaz bir spordur, insana gerçekçi bir getirisi asla olmaz. Ayrıca body building yapan birinin çok iddialı konuşuyorum yumruğu 9-10 yaşlarındaki boksörden daha hafifdir. Vuramaz çünkü yumruğun gücü kasın esnekliğinden gelir. Aç bak profosyonel bodycilerle profosyonel boksörlerin vücutlarını bir karşılaştır ne demek istediğimi çok net anlarsın. Bu arada benim de 1 yıllık kickboks 10 aylık da boks geçmişim var. Geçen sene nisan ayında türkiye şampiyonasına katılıp 2. oldum.
  • OnlyJ kullanıcısına yanıt
    boksta bir yere gelme amacım yok sadece soğumamak için evdede devam etmek istiyorum evet body bir süre sonra beni yavaşlatıcak ama kafaya takmıyorum onu,dediğim o 6-7 aylık dönemde temel hareketleri öğrendim temelim var salondaki gibi olmasada bir şekilde kendimi geliştirmeye devam etmek istiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnlyJ

    Arkadaşım body için salona gitmek yerine boks için salona gitsene sen. Body building çağımızın vebasıdır . İşe yaramaz bir spordur, insana gerçekçi bir getirisi asla olmaz. Ayrıca body building yapan birinin çok iddialı konuşuyorum yumruğu 9-10 yaşlarındaki boksörden daha hafifdir. Vuramaz çünkü yumruğun gücü kasın esnekliğinden gelir. Aç bak profosyonel bodycilerle profosyonel boksörlerin vücutlarını bir karşılaştır ne demek istediğimi çok net anlarsın. Bu arada benim de 1 yıllık kickboks 10 aylık da boks geçmişim var. Geçen sene nisan ayında türkiye şampiyonasına katılıp 2. oldum.

    body benim lise yıllarında yaptığım en büyük hata Allahtan ilaç kullanmadım. Şişme sonra vücudun yağ toplaması çok tehlikeli, Boks yaparsan iddia ediyorum arabayla giderken kaza yapma ihtimalin bile azalıyor :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Desert Rat

    boksta bir yere gelme amacım yok sadece soğumamak için evdede devam etmek istiyorum evet body bir süre sonra beni yavaşlatıcak ama kafaya takmıyorum onu,dediğim o 6-7 aylık dönemde temel hareketleri öğrendim temelim var salondaki gibi olmasada bir şekilde kendimi geliştirmeye devam etmek istiyorum

    Sorun sadece yavaşlaman değil. Yumruğunun gücü azalacak, uzanma mesafen kısalıcak, hareket kabiliyetin düşücek. Nasıl bir vücudu hedeflediğini bilemiyorum ama boks antremanlarına eklemlenmiş kültür fizik antremanları da vücuda çok çok iyi bir görünüm kazandırır. İlla ki fitness yapıcam diyorsan evde kum torbasına vurmak yerine esneklik için bir antreman uygulamanı tavsiye ederim. Bunun yanında fitness antremanlarından sonra açmagerme hareketlerini asla ihmal etme.




  • Arkadaşlar doğru söylemiş body building yavaşlatır,esnekliği azaltır.İlla vücudum olsun diyosan evde yapabileceğin 1 saatlik çalışmayla boksa da yardımcı olacak şekilde vücut geliştirebilirsin.Barfiks,şınav,squat,burpee senin yavaşlamana sebep olmaz.Calisthenics diye ara Google'da vücut ağırlığı ile de iyi sonuçlar alabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sistem oturttum, geceleri 40 dk torba ile antıraman yapıyorum, şimdilik memnunum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.