Şimdi Ara

Evde fotoğraf basmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski fotoğraflara bakarken, bilgisayarda bekleyene binlerce fotoğraf geldi aklıma. Üşenip dışarıda bastıramıyorum bir türlü. Eminim benim durumumda olan başka arkadaşlar da vardır.
    Basılı fotoğrafın kalıcılığı beni cezbediyor, digital makinalar iyice tembelleştiriyor insanı.

    Bu işi evde en az maliyetle nasıl yapabilirim? Hangi yazıcıyı tavsiye edersiniz?

    Yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimveEdebiyat -- 16 Nisan 2012; 11:59:20 >



  • epson stylus 420 'li bişey kullanıyorum, 13x15 fotoğraf kağıdıyla oldukça iyi sonuçlar veriyor. daha iyileri olabilir bilmiyorum :) ama binlerce fotoğrafı bastırmak için yüzlerce kez kartuş değiştirmek zorunda kalacaksınız bilginiz olsun :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crosshair

    epson stylus 420 'li bişey kullanıyorum, 13x15 fotoğraf kağıdıyla oldukça iyi sonuçlar veriyor. daha iyileri olabilir bilmiyorum :) ama binlerce fotoğrafı bastırmak için yüzlerce kez kartuş değiştirmek zorunda kalacaksınız bilginiz olsun :)

    Çok teşekkürler. Fotoğraflar arasından eleme yaparız artık, TUS Sınavı gibi zor bir eleme olur. :)
  • Cok fazla sayida basacaksan evde cok ucuza basamazsin. Disarida basacaksan da acik acik "ayar yapmayacaksin, oldugu gibi basacaksin" diye kafalarina vurman lazim. Bazi yerler basmadan once otomatik isik-kontrast ayari yapip oyle basiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Cok fazla sayida basacaksan evde cok ucuza basamazsin. Disarida basacaksan da acik acik "ayar yapmayacaksin, oldugu gibi basacaksin" diye kafalarina vurman lazim. Bazi yerler basmadan once otomatik isik-kontrast ayari yapip oyle basiyor.

    Size de teşekkürler. Tavsiyenize uyup dışarıda bastırdığım zaman uyarayım fotoğrafçıyı.
  • Evet, hatta basinda bile beklemen gerekiyor bazen. Evde iki saat ince ayar yapiyorsun, eve gelen fotograflarin senin yaptiginla alakasi yok. Hayir renk ayari falan tutmuyor desen gene bir derece, adam resmen otomatik kontrast ayari yapmis, golgeleri acmis parlak bolgeler patlamis falan...
    En en guzeli tek bir yere surekli baski aldiracaksin. Once 5 tane gotur, sonra 20 tane falan derken adamlari tanimaya basliyorsun, onlar da seni taniyor.
  • Valla bu aralar bende basıp denemek istiyorum.Bastırmadan önce hangi ayarları yapmamız lazım.kontrast falan onlardan bahsetmiyorum tabi.DPI çözünürlük flan filan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhan_eee

    Valla bu aralar bende basıp denemek istiyorum.Bastırmadan önce hangi ayarları yapmamız lazım.kontrast falan onlardan bahsetmiyorum tabi.DPI çözünürlük flan filan

    Selamlar, 300dpi ve bastıracağınız kağıt oranlarında en-boy uzunluğuna dikkat etmek yeterli diye biliyorum.Diğer ayarlar zevkinize kalmış.
  • 6MP ve yukarisi A4 baskiya yeter de artar bile. Cok detayli dusunmeyin bence. DPI, renk skalasi derken kafayi yemeye gerek yok, seri baski yapan firmalar (TeknoSA tarzi olanlar) JPEG'den de baski aliyor. Dedigim gibi, once ufak bir miktar gotuorup denemek iyi bir yontem. Hatta ayni fotografi 4 farkli sekilde goturun ve bakin bakalim hangisi nasil cikmis. Ben olsam ne ayar yaptigimi fotografin uzerine bilgisayarda yazar baskiya oyle verirdim. Baskilari alinca hangisi iyiyse sonraki baskilarda oyle ayar yaparsiniz.
  • Boş bulunduğum bir zaman bastırmayı düşünüyorum bakalım nasıl olacak.
  • Bütün ayarlar aynı olsa bile kullanılan baskı makinelerinden kaynaklanan küçük kalite farkları da olabiliyor.Örneğin x fotoğrafçı Kodak kullanırken,bir diğeri HP veya başka bir marka baskı sistemlerini tercih edebiliyor.Ayrıca bazı tekno marketlerde de şubeden şubeye farklı markalar kullanıldığını bizzat mağaza elemanları söylemişlerdi.Dolayısıyla,eğer kendiniz uğraşmak istemezseniz bir kaç farklı yerden baskı alıp karşılaştırmanızı tavsiye ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 17 Nisan 2012; 3:36:22 >
  • ben evde denemeler yaparken ilk kartuş takımının yarısını filan harcadım :) tabi giden gitti ama ayarları da buldum, artık makinadakine çok yakın renkler alabiliyorum. sadece arka planlarda/bokeh kısımlarda oluşan kumlanmayı daha çözemedim ama çok da umursamıyorum, bir yarım takım daha ona harcayamam :)

    kabaca şöyle diyeyim, yazıcının programındaki otomatik "fotoğraf geliştirme" seçeneklerini kullanmadan, adobe rgb profiline ayarlamak lazım. yazdırılacak fotoğrafın da editlendikten sonra full çözünürlükte, tiff olarak kaydedilmesi lazım. baskının da "en iyi kalite" seçilmesi otomatikman en yüksek DPI değerini seçiyor.

    tabi bunlar çok çok çok basit ayarlar, en iyi kalitenin alınması için muhakkak daha detaya girilebilir ama bu şekilde tatmin edici sonuçlar alıyorum ben :)
  • Aslinda en iyi kaliteye gerek yok. Ben Canon Pro9500 MarkII kullandim. 300 DPI yerine 240, hatta 200 yapinca bile cok asiri kalite kaybi olmuyor (tabi kagida da bagli). Ve 300 yerine 240 yapinca murekkepten bayagi kazaniyorsun.
    Bu renk profilleri igrenc. Ben hic karistirmadan Canon'un kendi programiyla bastim uzun sure, renkler neredeyse birebir ayni cikiyor. AdobeRGB ile hic ugrasmadim, sRGB bile bana yetti A3'te. Su lafi duymak yeterli: Abi neyle cektin neyle bastin oyle oha hemen duvara asalim (bir tepeden cekilmis dandirik otoyol + kopru fotografi icin ).
  • Bugün eski kullanmadığım hp yazıcı ile bı deneme yapicam bakalım nasıl olucak. Size bir sorum var direk makinayı(60D) yaziciya bağlayıp mı çıkarsam daha iyi yoksa pc den baskı almak mı daha iyi olur?
  • Ben media markt a gidip kodak ın foto basan aletinden çok kaliteli resimler çıkarıyorum tanesi 25 KR :D Öneririrm bir dene istersen. Fakat evde basabilmek için aklıma gelebilen bir makina yok
  • aldığınız çıktının kalitesi-ömrü-boyutu hep beni düşündürür evde basarken. ikinci tercihim oldu hep.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.