Şimdi Ara

EVDE GOLDEN RETREİVER BESLEMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar arkadaşlar.

    başlıkta belirttiğim gibi bir köpek sahiplenmek istiyorum ve eğer bulabilirsem bu köpeğin cinsi golden olacak. kesinlikle belirteyim bi hevesle alıp daha sonra sokağa bırakmayı kesinlikle düşünmüyorum. köpekleri çok seviyorum. uzun zamandır bi yavru sahiplenmeyi düşünüyordum fakat kendimi hazır hissetmiyordum. şu sıralar bu konuyu düşünmeye başladım ve araştırmaya koyuldum. kendimden ve hayatımdan biraz bahsedeyim. 22 yaşındayım ve tıp öğrencisiyim. kaldığım şehrin en nezih sitelerinden birinde tek başıma 1+1 evde kalıyorum. sitenin çok geniş bir bahçesi ve büyük yeşil alanları, oyun parkları vs. var. okuldaki teorik derslerin tamamına gitmiyorum. gittiğim zamanlar evde en fazla 5-6 saat olmuyorum. lab derslerimiz var aynı zamanda, zorunlu. onlara mecbur gidiyorum ve yaklaşık 2 saat ev boş kalıyor o zamanlar. maddi yönden bir sıkıntım yok çok şükür. işin o kısmını pek düşünmüyorum. ayrıca sitede bir çok kedi köpek vs. besleyen insan var. o yönden de bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum. çok sık olmasa da dışarı arkadaşlarımla çıktığım zamanlar oluyor. fakat bu süre maksimu bir kaç saat oluyor genelde.

    malum derslerimiz biraz ağır olduğu için günlük en az bir kaç saat ders çalışmam gerekiyor. onun dışında spor yapıyorum ve 2 günde 1 1 saat ayırıyorum bu işe. size sormak istediğim şu; bu tarz bir hayatın bir yavru golden sahiplenmeye uygun olduğunu düşünüyor musunuz ? özellikle tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum, zorlukları nedir bu işin ? yol yakınken vazgeçmeli miyim yoksa yapabilir miyim ?


    şimdiden teşekkür ederim.







  • First
  • Zebani aradım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lionel Fusco

    Zebani aradım

  • Annemler yıllardır beni besliyorlar ama halen sorun çıkarmadım.
  • Arkadaşın golden vardı altın diye çaldılar ama sen bilirsin
  • Kardeş köpek aldın mı bütün gün onunla uğraşmak zorunda kalırsın.

    Sürekli ilgi ister, oyun ister.

    Gece çise indirirsin.

    Bence alma. Git sokak köpeklerine bak. Köpeğe vereceğin mama parasına kemik alıp sokak köşelerine bırak.
  • Gezdirmesini yapabilirsen , hayvanla ilgilenirsen her gun disari cikaririm diyorsan uyar bence neden olmasin

    Ek olarak : Benim de cok istediğim bir şeydir beslemek fakat final haftasi geldiğinde dus bile alamiyorum yazik olur hayvana ne bileyim memlekete geliyorum hayvan ordan oraya sürüklenecek vs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eerenn -- 28 Ocak 2017; 1:45:34 >
  • Golden bakmak zor diyorlar
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Hocam az önce çirkin olmak konusunda sizin mesaja cevap vermiştim.Köpek olduğunuzu bilseydim öyle yazmazdım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 38erciyes

    Hocam az önce çirkin olmak konusunda sizin mesaja cevap vermiştim.Köpek olduğunuzu bilseydim öyle yazmazdım

    Güzel tesadüftü insan kardeş..
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Pati ver
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 38erciyes

    Pati ver

    Isırırım.
  • Bahçeniz yoksa hayvanı eve tıkmayın hem size hem hayvana eziyet.
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Aklıma "Isırırım" diyen dayı geldi
  • nickini bana versene hocam
  • tıp ögrencisisin zaten hiç bulaşma bence.onun yerine kedi al o tüm gün evde takılır köpek gibi gezmek istemez
  • Zor kardeşim zor üniversitede kim köpek sahiplendiyse pişman oldu olmuyor öğrenci hayatıyla.Maddi yönden söylemiyorum.Köpek çok uğraş ister akşam dışarı çıktığında arkadaşların gel bizde kal dediğinde kalamazsın, sabah geç uyanamazsın çünkü dışarı çıkıp tuvaletini yapmak için seni bekleyen bir canlı var, çok hastasın onla ilgilenecek kimse yok, yorgunsun dışarı çıkacak halin yok yatamazsın, araban yoksa oraya buraya götürmek dert, memlekete gideceksen götürmek dert.Köpek olarak bakmayın 2 aylık bir köpek sahipleniyorsunuz bebek bildiğin bebek gibi davranacaksın ve çok büyük sorumluluk istiyor.Bunları golden sahiplenmenin ucundan dönmüş, hatta benim söylediklerimi söyleyenlere kulağını tıkamış biri olarak söylüyorum. Ne yaptım? Kedi sahiplendim böyle bir güzellik olamaz böyle bir temizlik olamaz geldiği günden beri kumu dışında bir yere tuvaletini yapmadı(köpekler genelde eğitimine göre 5-6 aya kadar evin her tarafına tuvaletini yapabilir), ilgilenme desen mamasını suyunu koyduktan sonra git istediğin yere, evin dışında bir yere çıkmadığı için ve tuvaletini yaparken büyük bir özenle yaptığı için sürekli kendini temizlediği için ve mis gibi koktuğu için bu kadar temiz bir hayvan görmedim ben ne kadar köpekleri sevsem de kokusunu sevmiyorum arkadaşlarımın köpeklerini dışarı çıkartıyorum arada çişini yaparken orasına burasına sıçrıyor sonra gidiyor köpek evde yatakta geziyor malesef benim için büyük sıkıntı. Dediğim gibi ücretli sahipleneceksen güzel bir chinchilla veya scottish fold al.At petbox a istediğin her yere götürürsün uçakta yanına bile alabiliyorsun.

    Chinchilla
     EVDE GOLDEN RETREİVER BESLEMEK

    Scottish fold
     EVDE GOLDEN RETREİVER BESLEMEK




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skyfor

    Zor kardeşim zor üniversitede kim köpek sahiplendiyse pişman oldu olmuyor öğrenci hayatıyla.Maddi yönden söylemiyorum.Köpek çok uğraş ister akşam dışarı çıktığında arkadaşların gel bizde kal dediğinde kalamazsın, sabah geç uyanamazsın çünkü dışarı çıkıp tuvaletini yapmak için seni bekleyen bir canlı var, çok hastasın onla ilgilenecek kimse yok, yorgunsun dışarı çıkacak halin yok yatamazsın, araban yoksa oraya buraya götürmek dert, memlekete gideceksen götürmek dert.Köpek olarak bakmayın 2 aylık bir köpek sahipleniyorsunuz bebek bildiğin bebek gibi davranacaksın ve çok büyük sorumluluk istiyor.Bunları golden sahiplenmenin ucundan dönmüş, hatta benim söylediklerimi söyleyenlere kulağını tıkamış biri olarak söylüyorum. Ne yaptım? Kedi sahiplendim böyle bir güzellik olamaz böyle bir temizlik olamaz geldiği günden beri kumu dışında bir yere tuvaletini yapmadı(köpekler genelde eğitimine göre 5-6 aya kadar evin her tarafına tuvaletini yapabilir), ilgilenme desen mamasını suyunu koyduktan sonra git istediğin yere, evin dışında bir yere çıkmadığı için ve tuvaletini yaparken büyük bir özenle yaptığı için sürekli kendini temizlediği için ve mis gibi koktuğu için bu kadar temiz bir hayvan görmedim ben ne kadar köpekleri sevsem de kokusunu sevmiyorum arkadaşlarımın köpeklerini dışarı çıkartıyorum arada çişini yaparken orasına burasına sıçrıyor sonra gidiyor köpek evde yatakta geziyor malesef benim için büyük sıkıntı. Dediğim gibi ücretli sahipleneceksen güzel bir chinchilla veya scottish fold al.At petbox a istediğin her yere götürürsün uçakta yanına bile alabiliyorsun.

    Chinchilla
     EVDE GOLDEN RETREİVER BESLEMEK

    Scottish fold
     EVDE GOLDEN RETREİVER BESLEMEK

    Dostum doğru söylüyorsun, gerçekten çok sor olduğunun bilincindeyim. Ben de ilk başlarda barınaktan bi yavru kedi sahiplenmeyi düşünüyordum. Fakat kedilerim eğitilememeleri, başına buyruk olmaları ve sahiplerini çok önemsememeleri beni biraz geri itti. Köpek olayında okuldan sonra geldiğimde gezdirmek veya sabah bi 10-15 dakikalığına dışarı çıkarmak sorun olmaz diye düşünüyorum. Zaten sitenin bahçesinde gezdireceğim. Bilmiyorum ya hala çok kararsızım, bi yanım saydığın sebeplerden ötürü kedi diyor, bi yanımda tüm zorluğuna rağmen köpeğin sadakati, dostluğu diyor...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.