Şimdi Ara

Evde İngilizce öğrenimimi nasıl planlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar,
    Şimdiye kadar hiç düzenli İngilizce çalışmadım ve seviyem A2 civarında. Ancak yazılım ile ilgilendiğim için ister istemez yabancı kaynaklardan faydalanmam gerekiyor ve 2024 Haziran ayında olası bir yurt dışı seyahatim( turistik amaçlı )var bunun için İngilizce öğrenmek istiyorum. Kursa gitmiyorum, çevremdekiler bu tarz yerlerin ticaret odaklı olduklarını söylüyorlar ve bu sene YKS'ye hazırlanmaya başlayacağım(11 e gectim) icin ağır gelebilir diye düşünüyorum. Şu anda evde yaptığım bazı şeyler var ama elimde bulunan kaynakları en verimli şekilde kullanmak için bir programa sahip değilim zaten konuyu açma sebebim de bu.

    Elimde bulunan kaynaklar şunlar:
    - Murat Kurt - "İngilizce'de zamanlar" kitabı ve "English grammar today"
    - ODTÜ - "reader at work 1 ve 2" kitapları.
    - Oxford sözlük.
    - Fono yayınları "kendi kendine pratik İngilizce konuşma kılavuzu"

    Bu kaynakların yanında Duolingo ve YouTube'da Haluk Tatar hocanın "sıfırdan İngilizce" serisine başladım. Konuşma pratiği kısmını ingilizcem biraz daha ilerlediğinde ele almayı düşünüyorum. Bu noktada, Discord kanallarından ya da Cambly'den yararlanabilecegimi düşündüm. Ama dediğim gibi bir programa sahip değilim bunun için daha önceden benim gibi evde İngilizce öğrenmeye çalışan arkadaşların tavsiyelerine açığım, şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • ilk hafta basic grammer, sonrasında düzenli olarak günlük 1 saat dinleme(tercihen podcast), 30-60dk okuma(tercihen basic hikaye kitapları) 20-30 kelime ezberi örnek cümle ile, 15/15 dakika konuşma ve yazma pratiği. kaynak olarak kendin seviyene göre bulman daha iyi olacaktır ancak ne tüketirsen iyi gelecektir önemli olan düzenli sürdürebilmekte. 3-4 ay buna benzer bir rutin ile konuşma ve dinleme kısmını çok ileri götürürsün konuşma ve yazma becerisi ise ne kadar pratik yapabileceğine ve senin kendi konuşma becerine(ingilizce ile türkçe konuşma açısından fark yok türkçe konuşamayan yada çok akıcı olamayan tutuk birisi ingilizceyi de aynı şekilde konuşacaktır)

  • blackhawk2551 B kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak grammer kısmına ne kadar önem vermeliyim? Herkes farklı söylüyor da.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Timur_72 T kullanıcısına yanıt

    hiç... ilerde akademik sınavlar için çalışırsın şuan için 3 zamanı kısaca bilmen yeterli. elbette bilmediğin yapılar için arada bakıcaksın zaten onu kast etmiyorum ama oturup gramer çözmene falan gerek yok oturup

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.