Şimdi Ara

Evde oturarak değişim beklemek. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
14
Favori
37.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
336 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pejuhide

    Hocam bu işi ciddi manada düşünüyorum. Ama öğrendikten sonra gerçekten iş bulabilir miyim? Bilmiyorum. Çünkü çok mezun olduğu söyleniyor. Çocukluğumdan beri bilgisayara ilgiliyim, Q klavyede dakikada seksen sözcüğe kadar yazıyorum da. Neden olmasın ki? Eğer bu işi yapıyorsanız daha ayrıntılı bilgi için rahatsız edebilir miyim?
    hocam bahsettiğim freelance olayında diplomanız, mezunluğunuz, işsizliğiniz kimsenin umrunda değil. adamın işini yapabiliyor musun? evet, o zaman yap işi al paranı. bu kadar basit, artık iş web site dizaynı mı olur, belli bi kodlama işimi olur herneyse işte. emin olun yurtdışıyla çalıştığınızda bu taktığınız şeyler çok komik gelecek size. çoğu mezun dediğiniz kişilerde maalesef genellikle kağıt üstünde mezun, herhangi teknik altyapı vs yok. yalandan ders verip ellerine diploma almışlar, istisnalar olabilir ama gördüğüm bu. alanım makine mühendisliği ve kodlamada basic level java ve matlabdan başka bilgim yok, zaten alanımda değil. bu konuda bende çok bilgisizim verebileceğim maksimum bu, ama forumun ilgili yerlerinden yardım istersen yol yordam gösterenler çıkar




  • Öncelikle ne iş yapabilirsin? Yani ne yapmak seni mutlu eder? Bu arada her iş zor ancak mutlu eden bir işin zorluğu daha az gözükür.

    Ha elimden bişey geliyor mu bilmiyorum dersen ona da çözüm var ama önce bunu bilmek lazım.

    Yapmak istediğin konuyla ilgili iş bul ama nolursa olsun. Hiç önemseme. Unutma "İş, işteyken bulunur." bu açıdan kötü de olsa bir işe girmeden istediğin iyi işi bulamayacaksın.
  • Okumadan kastın ne bilmiyorum ama bu ülkede teknik liselere yeterli önemi vermedikleri için devlet eliyle meslek sahibi olmak imkansız hale geldi. Üniversite İlber Hoca'nın da dediği gibi bu denli kolay ulaşılabilir olmamalıydı. Nitelik değil niceliğin öne çıkması için de şarttı. Zaten çoğu üniversite okuyan sonrasında kppsye girip memur olmak için okuyordu. Tıp, öğretmenlik vs gibi doğrudan meslek sahibi yetiştiren fakülteler hariç tabi.



    Artık onun da bir önemi kalmadı. İlk neden genç işsizliğin aşırı artış göstermesi ikinci neden mülakat yani kayırma düzeninin gelmesi. Gariban ailelerin çocukları mülakat olmadığı için yine de memur olabiliyordu şimdi o da zor.



    Okuyup okumamak o yüzden çok önemli değil ama meslek edinmek için de bir yerden başlaman lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okul okumadıysan zanaat öğreneceksin güzel kardeşim. Sanayi yerlerinde kafası basan, anlatılan şeyi anlayıp kavrayan adam yok. Suriyeli kaynıyor her yer, ilgini çeken bir zannat bul ve öğren. Herkes okuyacak diye bir şey yok, memleketin kaliteli terziye kaliteli tesisat ustasına kaliteli berbere de ihtiyacı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tır ehliyeti alıp tirciliga baslayabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam Tır/kamyon şöforü olabilirsiniz. Free takılırsanız bence on numara iş kazancın çok olur belirli bir süre işinizi görür birikim yaparsınız.
  • Kardeşim Sen 24 Yaşına Kadar Okumadın Tamam Eyvallah Ama Hiç Çalışmadın mı?

    Ben Çalışmaya 13 Yaşında Başladım. Para İçin Değil Ailem Çalışmayı Öğrenmem İçin Gönderdi Beni Çalışmaya.
    Ayrıca 24 Çok Erken Bir Yaş Şuan Üniversiteye Gidebilirsin. Ben Okurken Önlisansta 35 Yaşında İnsanlar Vardı.
    Şunu Bir Dinle Bak. (Hızını 1.25 yap)

    https://youtu.be/fmXuVbtMAiQ

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Durumun varsa universite oku. Kac yasinda oldugun onemli degil, hayati nereden yakaladigin onemli
  • Bana Türkiye'de en mantıklı gelen bölüm İngilizce bölümü. En azından yabancı dil olunca erişim alanınız biraz daha genişliyor. Ben yerinde olsam yabancı dil okurdum. Diğer bölümlerin hepsinden çıkınca işsiz kalırsınız, ya da okumasaydınız da zaten girebileceğiniz asgari ücretli bir işe girersiniz çok iyi bir bölüm ve üniversite olmadıkça tabi.
  • kendine bir alan, dal, meslek seç. ve sıfırdan başla daha gençsin. 6 ay -1 yıl kazanacağın parayı umursama sadece harçlığın çıksın bu sürede. derdi olan derdini bilirse Allah ona çözmede yardım eder, mutlaka mutlaka mutlaka.
  • her şey elimizin altında her şeyimiz var özellikle internetimiz var, anında 10 larca güzel hatunun kucağındayız yada anında bir oyunda maecradayız ,yada anında istediğimiz gibi siyaset kavgası edebiliyoruz, gelişmek için ise asıl ihtiyacımız olan şeyden eksiğiz, hiçlik, hiçliği yaşamadan bunu başarmadan gelişemeyiz her şeyden vazgeçebilmeyi başarmalıyız, bu kitap bu anlamda tam bir ders niteliğinde hiçlik bize ne kazandırır, kendimden örnek vereyim askerliğimi moral ekibinde solist olarak yapıyordum tamamen alaylıydım ne okulum ne müzik bilgim vardı, ama akşamları komutanlara şarkı söylemek dışında yapabiliceğim hiç bir şey yoktu tamamen hiçlikteydim, ve arkamda çalan gitarcının gitarını elime almaya başladım ve 6 ayda hayatım boyunca başaramadığım bir gelişim başarmıştım, askerden sonra 14 yıl geçti 14 yıl gitarla uğraştım ama o 6 ayda geliştiğim kadar gelişim olmadı


    Evde oturarak değişim beklemek.




  • 23 yaşındayım. okul da okudum mesleğim de var. istediğim işi bir türlü bulamadığım için babam beni zorla işletme okuttu mali müşavir kendisi onunla çalışıyorum. ama ben otomotiv sektöründe çalışmak istiyorum. iş başvurularım var, haber bekliyorum. okudum evet ama masabaşı çalışmak bana göre değil. ayakta olmalıyım, insanlarla iletişim kurmalıyım. sanırım kendi işinin patronu olmak ya da otomotiv gibi sosyal sektörler için aranan birisiyim.

    türkiye'de artık üniversite okumak bir meziyet değil. baksana askerlik bile tek tip oldu, üniversiteli ilkokullu ayrımını kaldırdılar. artık bence tek meziyet yabancı dil bilmek. şimdi ki aklım olsaydı liseden sonra 2 tane yabancı dil öğrenirdim üniversite ile işim olmazdı. ingilizce'yi tek tük biliyorum anca kendimi ifade ederim, ilerisi yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

    üstad dalga geçiyorsunuz ama bu youtube benim zamanında hayatımı kurtardı. konuyu açan arkadaşla aynı durumdayım tek farkım yaşım 23. günde 15 saat pc başındayım aylardır evden çıkmıyorum eğitimim yok hiç çalışma deneyimim olmadı. neyse ki bu youtube dan zamanında birikim yaptım. 150bin tl kadar kenara attım artık bir geliri yok ama bu birikim çok işime yaradı intihardan uzak tutuyor.

    meraklısına kanalım buyduhttps://www.youtube.com/channel/UC9hPrTF9XfFYC2NpKwwo6Hw/videos

    Alıntıları Göster
    Gerçekten şu saçma kanal 150 bin lira mı kazandırdı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşkur iş ilanlarıyla dolu. Ne olduğu önemsiz. Fabrika yada işletme farketmez. Kesin görüşmeye gönderiyorlar çünkü tipe bakmıyorlar. Gideceğin yer için aynı şey söz konusu değil tabi bilemezsin. Nerede oturuyorsun bilmiyorum. Sanayi bölgelerinde ki fabrikalar sürekli alım yapıyor. Asgari ücret demeyeceksin, gireceksin kafan dağılacak hemde para kazanacaksın. Malesef kolay para yok. Her işin zorluğu var tabi ki ama dayanmak zorundasın
  • Hayvanları seviyorsan petshop düşünebilirsin.Aynı zamanda kedi,köpek traşı,pansiyon hizmeti verebilirsin.Yaşadığın yerde hayvan besleyen çoksa değerlendirmeni tavsiye ederim.Biraz sermaye gerekli lakin inanılmaz kazanç sağlayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli kardeşim, öncelikle içinde bulunduğun ruh halini anlıyorum, emin ol işi gücü olan bir çok insan da aynı şeyleri hissediyor. Bir tarafta çoluk cocuk sahibi insanlar 3 kuruşluk maaşlarla büyük konumlara sahip olduğunu zannederek havasız ofisler içerisinde ömrünü tüketiyor. Hepimizin yılları çocukların okulu masrafı suyu buyu derken elimizden kayıp gidiyor. Ufak tefek kendi işini yapan benim gibi insanlar ise ekonomik dalgalanmaların, ahlaksız müşterilerin, gelecek kaygılarının, bel altı rekabetin önünde ezile ezile ruhsal olarak ufacık kalıyor. Dışarıda sokakta, yolda, bir çok insan emin ol midelerinde bir kaya varmış gibi hissediyor.

    Ne yazık ki Türkiye'nin içinde olduğu ekonomik daralmanın kimse farkında değil. O etrafta şen şakrak gezen umursamaz kitleye bakma sen, çoğu sadece gününü kurtarıyor.

    Sana tüm samimiyetimle söyleyeyim Anadolu'da küçük, isimsiz bir üniversitenin, vasıfsız bir işletme bölümünü okuyup 23-24 yasında mezun olan arkadaşlarımızın da senden pek farkı yok. Ki bu arkadaşlarımız da iş sıkıntısı içerisindeler ve meslekleri olduğunu düşündükleri halde bulamadıkları için daha büyük hüsrana uğruyorlar.

    Ben senin yerinde olsaydım kesinlikle zanaat içeren bir işe yönelir onu öğrenirdim. Türkiye'de üretim işletmelerinde mühendisten daha çok para kazanan CNC operatörü, araç bayilerinde havalı satış müdüründen daha çok kazanan kaporta / mekanik ustaları gördüm ben.

    Yaşın hala çok genç, eğer kendine uygun görüyorsan, yeteneğin olduğunu düşünüyorsan teknik işlere, ara ve zanaatkar eleman bulunmayan sektörlere yönelik çıraklık işleri aramanı, iyi bir ustanın yanına kendini atmanı tavsiye ederim. Çok çalışman gerekir ama orta vadede elinde adam gibi bir mesleğin ve seni çekip çevirebilecek bir kazancın olur. Bugün Türkiye'de gençler sanayide çıraklık yerine avm de tezgahtarlık yapmayı tercih ettiği için tüketim toplumu olup çıktık zaten.

    Benim Türkiye gerçeklerinde nacizane tavsiyem bu şekilde,

    Moralini bozma, iyi olur inşallah.

    Selamlar,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fourforty -- 22 Ocak 2019; 12:22:13 >




  • valla bende senin gibiyim şu an ancak tek fark iş hayatına başlamıştım 35 yaş önce market de çalıştım. bu arada açıköğretim işletme bitirdim hem çalışıp hem okudum, ama ne fayda tek faydası askerliği kısa dönem yaptım.

    sonra market bitti alabildiğine satış danışmanlığı. tür tür insan tür tür patron gördüm

    en sıkıcısı birbirine sürekli önüne geçmeye çelme takmaya çalışan insanlar. neler görüyorsun neler bir süre sonra insanlıktan tiksinir hale geliyorsun. şu an bende işsizim arıyorum

    yine bu sektörler. öyle süper bir diploma olmayınca yaşayacağın deneyimler hep birbirinin benzeri oluyor.

    en büyük pişmanlığım keşke meslek okuluna gitseydim yada bir usta yanında bir şeyler öğrenseydim

    baktın çocuk okuyamıyor (yani iyi okul okuyamayacak kafa almıyorsa) en kısa sürede meslek öğrenmesini sağlamak lazım. çünkü satış danışmanlığı v.s bu işler garantisiz ve yaş herkes yapabilir. ama

    meslek başka. ne diyim kardeşim allah yolumuzu açık etsin. bu arada evlenebileceğimi de sanmıyorum. bu hayatta zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9CC7626BB -- 22 Ocak 2019; 13:21:39 >




  • Merhaba dostum
    Önce temiz havaya çık, uzun yürüyüşler yap. Ve hayaller kurmaya başla. Olumsuz şeylere değil olumlu şeylere odaklanmaya çalış. Hayatımda olumlu bir şey yok diye düşünme kendin bunu yarat.
    Kendine bir şeyler katmaya çalış. Kitap oku, sinemaya git, insanların arasına karış. Bak herkesin bir Amac’ı var bu hayatta. Kimisinin değersiz kimisinin değerli Amacı var. Ama nihayetinde bu Amaca ulaşmak için oyalanıp umutsuzluğa düşmüyorlar.
    Bak ben 30 yaşındayım. Çok kötü şartlarda sadece hayal kurup onlara ulaşmaya çalıştım. Kimi zaman ağlayarak ders çalıştım. İy kötü öğretmen olduk arandık. Gene bitmiyor işler ve dertler. Hayal kurmaya ve çabalamaya devam ettim. Ani bir kararla yurt dışına geldim öğretmenliğe ara verdim,izin aldım geldim.
    Beni buraya getiren para değildi sadece hayallerimdi.
    Sana değer vermeyen ve sana kendini kötü hisettiren insanlardan uzak dur.
    İyi kötü bir işe başla. Ne kader kazandığının hiç önemi yok. Sen büyük hayaller kurmaya ve onlara ulaşmaya devam et. Kendi yeteneklerini farket ve ona göre büyük işlere atılmaya çalış.
    Yolun açık olsun dostum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Tam Bir Şizofren T kullanıcısına yanıt
    Bence hasta değilsin kardeşim. Seni tam olarak bilemem ama özgürlüğünün peşinden koşuyorsun. Bu çekilmez sistemden kaçmaya çalışıyorsun. İnsan için de en önemlisi budur bence de hayatında başarılar.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.